Celica 30/11

Idag var det inte jag som tog hand om lilla pärlan!

Haha jag mådde inte alls bra så jag gick och la mig vid typ halv fem, vaknade vid nio och då var ingen annan hemma, så då antog jag att de var hon min lilla powni... Sen när de kom hem så sa de att de skulle lura mig och säga att jag var tvungen att åka till stallet och ta hand om henne, men hehehe jag var vaaaaken så allt dedär hörde jag! :P

Celica fick iaf ridas ut, Majsan red barbacka mot till ösmo och tillbaks, det gick bra sa hon! :)


Första bilden i min ägo! :')


Hemligheten bakom pegagus!

Här kan ni läsa allt om den fina vita springaren som varje år får visa sitt esse i Globen. Allas ögon är på den hästen, Allas blickar är på de ekipaget. Förstå vad mäktigt.
Läs här exakt hur allt är!

Back On Track till Sten!

Tack så hemskt mycket Pim Karlström som tog initiativet att mejla mig då hon hade exakt de BoT sakerna jag ville köpa. Pim har nu inte längre någon ponny så hon sålde sina knappt använda grejer till mig. Super bra, nu fick jag ju sakerna jättesnabbt! :)
Så nu är Sten ägare till 1st Back On Track ryggvärmare och 4st Back On Track benpaddar!

Emma tipsar!

Nu när hagarna håller på att bli som leråkrar, och den tiden då hästarna rullar sig som mest så är det jobbigaste att ha och göra med svansen. Den är alltid lerig, trasslig , frissig och jag i ett jobbigt skick att ha och göra med..

Så mitt tips till er är att först och främst klippa svansen nån decimeter så att den inte hänger i marken för att sedan fläta svansen när hästen ska ut i hagen!

På så sätt slipper du att ''ler-kockor'' fastnar där du inte kommer åt plus att den håller sig i ett bra skick. Jag bprovade att göra det idag så får se om de sitter i till imorrn! Ytterligare ett tips är att ha en rba snodd att sätta fast den med, mina var sönder torkade..



Celica 29/11

Väldigt lätt dressyrpass i tältet, endast 30min med fram och avskrittning! :)

Vi checkade bara av alla hjälper idag, Att hon skulle vara lätt framåt och lätt tillbaks utan att hända i bettet. Det gick bra, hon var mjuk och fin, det var kul att gasa runt i galoppen och sen bara kunna ta tillbaks och bryta av till skritt efter att jag bara satt till lite extra i sadeln! :) Gjorde även väldigt mycket övergångar, fin ponny idag! :)

Nöjde mig när hon lyssnade felfritt och stadigt i en lösgörande form ;)


Gammal men fin bild!


Guideon 29/11

Idag var det lektion för A-K på guideon, Niki sa att jag skulle rida han på kandar och det gjorde jag :)

Han var riktigt duktig! Pigg och framme för skänkeln, vi fick göra mycket roliga övningar som innefattade skänkelvikningar och slutor, först långa sträckor och  sedan korta sträckor, han blev riktigt lydig och lätt för skänkeln och vikten.

Vi fick mycket beröm och hjälp av A-K och hon sa att jag red honom väldigt bra, jag skulle jobba på att få honom lite rundare i formen och få honom ännu lättare för mina vikt och skänkelhjälper! :)


Jag är väldigt nöjd med honom idag! :D



Någon jag inte skulle kunna klara mig utan..

Är min Pappa! Pappa är den som alltid ställer upp när det än gäller i hästväg ( och även annars! ). Utan honom skulle jag aldrig kommit så långt som jag är nu. På tävling är de alltid han som lugnet om jag brallar upp mig på framhoppningen eller fram ridningen. Det är han som kommer med peppande kommentarer som '' de där såg super ut'' eller rent av '' ha llite mera fart så ska du se att de blr bättre!''. Även fast Pappa kunde noll om hästar när vi började har han lärt sig så mycket, vilket är kul att se! Det är även han som ger mig tips ganska ofta på tävlingar. Han säger det han tycker att jag ska göra bättre, inte det som en ponnymorsa som kan allt skulle säga.

Det är även han som alltid kör mig & Sten överallt, kör mig till stallet, köper foder och kör till stallet, hittar stallplatser och gör allt som får mig att klara av att ha häst. Världens bästa Pappa! Har ni någon ni absolut inte klarar er av inom ridsporten? Om man bortser från hästen såklart! :)


Bloppis

 

Funderar på att ha en liten "bloppis" här snart, har massor med saker som bara ligger "skräpandes" hemma och i stallet, fina grejor, vissa knappt använda!
Skulle det vara intressant? :)
Kommentera gärna ja eller nej så jag vet vad ni tycker! ;))

God morgon, typ..

 

Hej!
Ja morgon och morgon.. Äh jag vaknade nu så det är morgon för mig :P
Är hemma från skolan idag, sjuuuk :( har massor med prov och inlämningar så det är inte de bästa dagarna direkt... :/ Men jag får ju tid att plugga hemma, om jag orkar ;) en bra sak är ju att jag kan uppdatera er ganska mycket också! Så det är till er fördel att jag är hemma och är sjuk, till en viss del :P
I alla fall så har jag Celica idag så klart, plus att jag ska till Fredrika Bremer på öppet hus, måste, det är ända chansen.. :P
Gårdagens ridpass gick bra på båda! Giddis skötte sig ovanligt bra!! :D det var jättekul! Det kommer 2 inlägg som det brukar lite senare idag! :)

 

 


I väntan på pendeln!

Sitter just nu och väntar på pendeln med en kopp kaffe i handen. Måste piggna till nu. Ska vara framme vid 09,45 sen hemma till 12.. Stress!

 


Emma svarar

Har fått lite kommentarer jag tänkte svara på :)
Hekan om Återförening!:
Hej. :)
Vad fin Kiss Me är, varför sålde du honom?
Hur kom det sig att du köpte Sten och vad har han gjort innan du fick honom.

Hej då...


Svar:
Hej Henkan!
Tack så hemskt mycket, varför jag sålde KissMe var att han var en liten d-ponny på 141cm i mankhöjd och var ej tävlingsbar. Han har lärt mig hur mycket som helst och är en superponny! Varför jag köpte STen är en rolig historia, jag kan säga att första gången jag red honom så tävlade jag honom! Haha! Han var underbar och fastnade hos mig, Sten har gått LA hoppning!
KissMe De Gennes
Elin om Äntligen hemma!:
Vad har hänt!?? :))


Svar:

Det får jag tyvärr itne säga ÄN! Håller på att snacka ihop mig med ett företag och som det låter nu är de bara positiva tankar! :)
Mimmi om Ett inlägg jag länge tänkt skriva!:
Gud vad roligt att det är bra :D Jag har nu bara hört bra om Idrottsgymnasiet och är faktiskt rätt säker på mitt val.

Gick in på hemsidan och tittade, och jag måste säga att stallet verkar ju hur bra som helst :D Ooo! Är nämligen i en övertalningsperiod om att köpa häst när jag börjar gymnasiet :) Men det är rätt dyrt på stall november va?


Svar:

Ja de är ett riktigt bra Gymnasium! Stall November är ett riktigt bra stall och det är bara trevligt folk som jag nu träffat. STallet är stort har fikarum, Tvättstuga, Torkrum, 2st Sadelkammare, omklädniongsrum och 2 extremt stora stalldelar. På Stall November kan du välja mellan 3 olika uppstallningar.
1. Kallhyra då fixar du allt själv och har 4-5 pass i månaden för ca ca1800:-. 2. Du mockar bara och har 2 pass i månaden ca2800:-. 3 Du åker bara dit för att rida din häst , alltså de mockar och fixar maten samt att du inte har några pass alla! 3800:-
Just nu har jag Sten helinackorderad pga min sjukdom, och de funkar superbra! :)
Sara- Hamreryttarna om Dagens aktivering - Sten!:
såg att du satt in en annons om att du ska låna ut han på foder :/


Svar:

Hej Sara!
Annonsen slängde jag in under den period då jag hade panik och inte visste vad jag skulle göra med honom nu när jab blivit sjuk. Fick upp till 12 svar på bara 2 dagar men tror att den är borttagen nu!

Tips C-ponny till salu!

Måste tipsa om denna unika, häftiga och coola C-ponnyn som är till salu! Ägs och tävlas gör han av Matilda Melkersson som finns på Elitryttarnas. Libistro heter ponnyn och är en valack född 1998 som gått MsvA och Lag-SM på strömsholm utan problem. En toppeponny som gör allt för ryttaren.

här finns filmer - http://www.videofy.me/elitryttarnas/232605

Stens aktivering 29/11

Idag köpte vi mer musli till sten, samt morötter och ett par jättebra inspänningstyglar! Använde inspänningarna vid dagens longerpass. Eftersom att han fått en ny hagkompis så springer han och rullar sig hela tiden och stormtrivs i nya stora hagen. Benen var katastrof leriga idag så spolade och torkade av alla för att sedan gå ut i ridhuset och longera honom!

Idag var han toppen! Nya inspänningarna fungerade super bra, körde på lite löst och eftersom det var storlek full så måste jag nog göra en del fler hål på de. Lyssnade till 100% Och tog fina luftiga steg. Blev en ca 35-40 minuter longering inklusive framskritt!

Ang designer!

Vistte ni att jag gör designer i Photoshop till massa andra folks bloggar? Om inte , så nu vet ni! Jag började leka lite i photoshop för ett år sen då jag bloggade för GrytaGirls och sen dess har jag bara blivit bättre och bättre! Designer gör jag självklart gratis och för att det är kul! Men en läkning som tack lite då och då är ju aldrig fel. Har faktistk fått in 3 beställnignar på designer, vilket är jättekul!

Så om ni är intresserad av en design skicka ett litet mail till [email protected] ! /Emma



Sjuk...

Japp, då var det min tur att bli sjuk...

Gick hem från skolan och nu mår jag bara allmänt dåligt.. Typ förkylning men ändå inte.. :P är iaf skit trött och har dubbla hästar idag. Lektion för A-K med Guideon på kandar, det går nog bra hoppas jag.. :)

Celica får ett lugnare pass om inte longering, vi får se..


Vår resa-Frida & Celica

 

Jag har länge tänkt skriva dehär inlägget, men nu så har jag bestämt mig! Ni ska få reda på början av min och Celicas resa!


Allt började med att den kom en tjej och hennes mamma kom till sorunda ridklubb, jag hade då 2medryttarponnyer, Compis, och Emmas gamla ponny KissMe de Gennes, eller Kulan som vi kallade honom!
Jag och Compis                          Kulan

De ville kolla på en stallplats och de gjorde de. Allt var frid och fröjd, sen helt plötsligt så kommer det en hästtransport typ 2veckor senare, de som lämnar ponnyn säger att hon är såld till en tjej som skulle ha henne uppstallad här. Men det var ingen som hade bokat någon stallplats.. Det slutade med att tjejen och mamman fick låna alla grejor som behövdes av andra hyresgäster...

Det gick väl en vecka, ponnyn hette Cindy och jag tyckte verkligen om den! ägarna verkade lite knasiga men.. Jag fågade om jag fickbli medryttare på henne och efter att jag hade fått testa rida Cindy så blev jag det! Jag och Cindy hade något som klickade, det var rätt bara, det var nog därför som jag fortsatte att rida henne, trots att ägarna var helknäppa rent ut sagt!
Det hände massor av konstiga grejor! De gjorde dubbla foderuppsättningar ochko inte på 2 dar. De köpte inga broddar så Cindy fick stå inne i ca. 1 vecka, det slutade med att jag och mamma fick köpa dom. Cindy var heeeeel galen, hon reste sig och drog när de tog in henne t.ex.
Dessutom var ALLT rosa!! ALLT!
Cindys ägare var jääättelång, kunde knappt rida, hon rusade runt på ett ägg i mitten av ridhuset och försökte få Cindy att galoppera, vilket inte gick sådär jättebra...

Det drog ihop sig för blåbärsdressyr i stallet, jag ville självklart vara med, jag fick det tillslut, dagen innan  var det kaos! Helt plötsligt fick jag inte byta schabrak, ett tag fick jag inte äns vara  med huxflux, men det löste sig tillslut!

Under tävlingsdagen var jag jättenervös! Jag var typ rädd för att ägaren skulle bli super arg för att jag kanske inte hade lagt grimman på rätt ställe eller kanske för att jag hade tagit ut henne 2min för tidigt typ...

Men allt gick bra, ritten var superbra och jag var såååå nöjd!!
Jag gick upp till stallet efter att ha startat en annan ridskoleponny, och då frågar ägaren mig var hennes schabrak är, jag visste vart det låg men jag sa att jag skulle fixa allt sådant, hon behövde inte tänka på det! hur som helst så sa hon tillslut att Cindy skulle åka, jag blev jätteförvånad och bara stog som ett ända stort frågetecken! Hon sa att de gamla ägarna skulle komma och hämta tillbaks henne för att hon var oberäknelig, elak, svårriden, farlig och dum! vilket jag inte riktigt förstod då jag själv tyckte att hon var den mesta underbara ponny man kan få, men men...
Det var i alla fall prisutdelning och jag fick reda på att jag och Cindy hade ridit på 72.9%!! Jag tror att jag började gråta lite när jag insåg att det aantgligen var sista gången jag red henne. Jag gick ner till stallet och pussade och kramade lite på henne, ägarna försökte sno åt sig rosetten men då blev mamma ganska irriterad och röt ifrån.
De gamla ägarna kom, mamma pratade med dem, ringde pappa, jag förstod typ ingenting, men jag var superledsen. Vi sa hejdå och sen åkte hon, de nu gamla ägarna sa att de skulle åka och hälsa på henne, hon skulle nog bli välkdigt svårsåld trodde dem..

Men 1,5vecka senare åkte jag och provred henne, den 18januari var hon min! :'D Jag som hade drömt om egen häst i säkert 7-8år, drömmen var sann!!! :D:D

Vi började skola om henne, det har varit svårt, väldigt svårt, Celica som hon egentligen hette var ju en hopponny som hoppade LA och var startat typ 1start i dressyr som ung.

Vi har kämpat som fan rent ut sagt!
Men jag är otroligt stolt över min lilla prinsessa som har klarat detta så bra! :D
image description

Celica 28/11

Idag fick min galna ponny ridas ut!
galen är bara det minsta man kan säga... Red på grusvägen till ösmo, där vände jag och red fram och tillbaks på den, först skrittade jag från stallet, sen travade jag mot stallet, sen travade jag från stallet och sen travade jag  mot stallet igen, sen galopperade jag från stallet, och galopperade mot stallet, sen galopperade jag från stallet och sen 2-3 vändor till, as tråkigt att läsa, men hon var riktigt pigg och galen! Sista vändan blev hon en fullfjädrad hopponny!! hahaha tur att jag hade lite kontroll iaf!
Jag var tvungen att låta henne få springa av sig lite på utebanan oxå! Så vi rejsade runt lite där! :P Jobbade henne lite oxå, lösgörande på böjda spår, fin! :))



veckan då vi hade köpt henne... läääänge sen! :)


Guideon 28/11

Igår bloggade ju jag ingenting som ni märkte, vi fick ta bort min lilla katt Morris. Det var mycket sorgligt men det var det bästa för honom!  ♥

Men jag hade ju lilla Giddisen, vi red dressyr och det gick faktiskt jättebra!

Jag hittade hans lilla knep kändes det som, han mjuknade väldigt fort och var riktigt lösgjord!
Mycket böjda spår, ta igenom böjningen och få honom lätt för hjälperna! Vi lyckades faktiskt göra 10m volter i både trav och galopp! :D
Red oxå delar ur LA:1an och han skötte sig väldigt bra! Riktigt fina skänkelvikningar! :)

Jag har han hela 5dar denna vecka! Måndag, tisdag, fredag, lördag, söndag- Täääävling!! :D



/Frida


Vila i frid min älskling♥


♥ Kommer aldrig sluta älska dig, min älskade Morris ♥

/Frida


Uppe med tuppen

Känns det som att jag är.. Även fast jag har sovmorgon och börjar 12 i skolan. Första lektionsdagen på 6 veckor blir det nu då och jag mår sådär kan jag säga. Huvudet bara dunkar och jag är så varm att jag fortfarande sitter utan tröja. Får se om jag verkligen orkar gå till skolan idag. Stallet ska jag till en snabbis i eftermiddag. / Emma
såhär känner jag just nu, håller någon med mig? fast jag är nog inte lika söt..

Tänker på dig.

Frida bloggar tyvärr inget idag av personliga skäl. Tänker på dig käre vän.

Ihopsläpp

Idag släppte vi ihop Sten med en ny hag kompis. Stall ägarens stora häst Casper. En superhärlig grabb som älskar att busa och de är han bra på. Här kommer film och några små bilder! /Emma


Kungen av lera

Titta Titta, Jag VANN!

OCH VINNAREN ÄR ..

Grattis Emma, du vann våran tävling om att berätta om sitt bästa hästminne!
Det du skrev .. åhh, det var så fint! Du träffade oss rakt i hjärtat! :D
Du vinner en gästbloggning här hos oss på Skäckarna! ;)
Så här skrev Emma:
Jag vill berätta om dagen då jag insåg att Sten var ponnyn som skulle bli min. Det var nämligen så att på tävlibgsbagen då vi skulle åka iväg med hela ligan (4 hästar) och tävla ponny allsvenskan så ade min egna ponnys vaccination gått ut. Paniken bröt ut och vi skulle bli en man kort i laget. Då fick jag ett val , att välja mellan 2 andra ponnysar på gården att tävla. Antingen en lite försiktigare d-ponny eller ponnyn Sten, den knäppa dumma tävlingapinnyn. Jag valde Sten och på framtidningen var allt katastrof, bocksprång på stillastående hopp till nästan en avsittning. Men när vi klev in på banan förändrades allt, jag kände hur all hans fokus hamnade på mig och jag hade nu en drömponny att styra runt banan. Första ritten, första tävlingen slutade med bäst resultat i laget 2 dubbelnollor. De var då jag kände att han var the one!



Här har vi Emma o hennes ponny Sten!
TACK Carro & Mimmi på skäckarna TILL HELA INLÄGGET HÄR!

Stallmys

Är just nu ute på hamnersta. Blivit en heldag för mig idag, vi har även släppt ihop Sten med en ny hagkompis! Fikar lite nu sen ska jag pyssla med ponnyn som just nu står och äter intags hö. Allt är toppen med mig! Dessvärre inte med Frida för tillfället, tänker på dig vännen det vet du! /Emma

 

 

 


Äntligen hemma!

Nu har jag äntligen klivit ur ett varmt bad! Foten är halvt levande , men skallen mår prima. Är så glad, ni anar inte vad som hänt och jag kan nog tyvär inte heller berätta än! Dagen har varit superbra, träffast massa trevliga människor och jobbat som en galning. Bloggar mer imorrn, men jag är så glad! / Emma

Celica 27/11

Hallå hallå! :)

Idag ökade jag på intensiteten lite till, red endast 30min ändå! :)

Jobbade mycket tempoväxlingar och övergångar i skritt trav, gjorde även lite ryggningar, hon kändes fin!

I galoppen jobbade jag mest framåt och att hon inte skulle slänga in bakdelen i högervarvet ;)

Red lite skänkelvikningar och bogen in oxå :)

Nöjd med dagens pass! :)

Bilden, Celica i transporten på väg till Örebro! :)

/Frida


Hemåt!

Hej allihop! Nu är jag på väg hem, allt har gått bra och det är såå kul att se alla otroligt duktiga ekipage!

Resultat, Patrik Kittel och Toy Story vann på 79,400%, Tinne och Don Auriello kom tvåa med 79,350% och Isabell Werth kom trea med 78,500%! :)

Shopping blev det oxå!
Fredag, remont nosgirmma
Lördag, silver boots från catago, håruppsättnings nålar
Söndag, liten whiteboard tavla, stövelväska till mina stackars stövlar! :)

Inte så jättemycket men jag behöver dock inte något mer nytt ;)


Hemma om 30min, sen bär det av mot Celica! :D

Pic, från gårdagen :)

/Frida


Lite outfits/Emma & Sten

Lamicell
Agria
Börjes/ treadstone + Ralph Lauren
Hööks
Mias / mountain horse + Ralph Lauren

Celica 26/11

Helloj! :)

Kom till stallet och fick se min lilla Bebis sova! :)) det händer ibland! :)

Mockade och fixade maten till henne, vi har börjat trappa upp fodret nu efter hennes lilla vila ;)

Spolade av ben och hovar, borstade och ryktade, på med grejorna och sen ut i ridhuset! :)

Jobbade mycket tempoväxlingar och övergångar, hon lyssnade bra! Blev till och med lite galopp oxå! Jag kände att Celica verkligen ville galoppera så då fick hon de, fast med mig stående e lätt sits! :)
Travade av henne och skrittade runt stallet, totalt ca. 30min :)

/Frida


Sten 26/11

Hej och förlåt för dålig uppdatering under gårdagen, hade faktiskt fullt upp! :P

Men! Jag hade ju Herr Sten, jag longerade i ridhuset ca. 25min tror jag att det blev ;)

Först spolade vi av skitgrisens ben och hovar, sen fick han sig en ordentlig borstning! Haha han höll på med huvudet heeela tiden typ, kedjorna skallrade konstant! XP lilla Stenis! ;)

Ut i ridhuset där vi började longera, snäll som ett litet lamm var han! :) spände in han med gummisnodd och han jobbade på ganska bra! ;)

Tog in han igen och fixade i ordning honom lite snabbt då de andra pollarna hade fått mat och han var hungrig!

Sen bar det av mot min egna lilla Pärla! :)

Är nöjd med SuperStone! Var ju första gången jag hade hand om honom :)

/Frida


Alla snackar om Globen..

Men för mig blir de inga shower, ingen shopping utan bara massa annat som är ÄNNU roligare. Jobba med de sköna gägnet på Sjöhagen Wear och träffa massa kompisar samt massa bloggläsare. Lite synd att man missar den årliga shoppingen men just nu är det ändå inget jag behöver haha! Igår jobbade jag , idag var jag hemma sen imorgon VILL jag jobba. Får se vad mamma o pappa säger om foten.. Jag har sån otur just nu haha!

Kan berätta att Linn & Ingrid från DM handlade hos mig på sjöhagen igår med haha! /Emma

Era favorit-hopp bilder!

Här kommer ett urval av de bilder vi fått in, tack för alla bilder! :)
Hemma på gården där min ponny står när vi hade Pay&Jump. Hoppade min första ''riktiga'' 1.10bana utan träning. Gick helt otroligt bra och dagen efter debuterade vi LA (1.10) med 4 fel. Helt otroligt! / Lina
Min absoluta favorit bild på en av våra sista tävlingar tillsammans. Allt är bara bra med den.
Minnen som finns kvar. / Agnes
En hoppbild på mig & Amigo :) / Josäfin
Det var väldigt svårt att välja.. haha men en av mina favorit hopp bilder är den här. För det var första gången jag red(och hoppade såklart) i halsring. Och han skötte sig super och var allmänt underbar, var så stolt över ponnyplutten / Lalla
Min fina bonsa! / Tilda
Favoriten då vi hoppade 1.20 (MsvA) / Mimmi

Underbart kul dag!

Gårdagen var super kul, de här med att jobba i en 140 kvadratmeter stor monter och sälja saker man själv älskar är så kul! Tyvärr fik jag en allergisk reaktion av ett äckligt kompeed plåster jag använde så nu är vänsterfoten helt knäpp.. Blir tvingad att va hemma idag, men är back on track imorgon! /Emma
Hahahha kolla foten..

 


Planer!

Hej!

För Emma ser dagen nog ut som denna:
• Stockholm International HorseShow 8-23 i annexet, sjöhagens monter! Eller tyvärr vara hemma pga hennes fot, :(

För Frida ser dagen nog ut som denna:
• Stockholm International Horseshow 9-15
• STEN! longering och mys!
• Celica! Igångsättnings pass med mys!
• TV: Horseshow! :))

Så kan Det nog bli imorn/idag! ;)

/ TR


Celica 25/11

 

Idag red jag faktiskt lite!

Hon är så otroligt pigg nu så det skadar inte att jag börjar sätta igång henne låångsamt! ;)

Mesans jag hjälpte Lovisa att longera Compis som dummar sig ganska mycket ibland så fick hon leda Celica :)

Compis gör så att han helt plötsligt bara vänder in mot en och stannar.. Med MYCKET tålamod så fick jag honom att förstå att man faktiskt kan bryta av och stanna utan att behöva gå in i mitten! En till grej som han gjorde i början var att när jag skulle släppa ut han på lite längre lina var att han stannade och vände sig mot mig, så jag drämde till spöet i marken och då springer han först ut(beröm) och sen helt plötsligt vände han sig och bockar och sparkar mot mig. Men som tur var så hade jag koll på både linan och mig själv så då drämde jag med spöet i marken igen så då fick han lite respekt för "bubblan" man måste ha när man longerar. Tillslut, med mycket beröm och tålamod så gjorde han precis som jag ville! :D duktig powni!

Sen bytte jag och Lovisa, Celica var jättepigg och glad att få va tilbaka på banan igen! :D superfin va hon oxå! Mjuk och rörlig, väldigt stadig! :DD
Celica fick 40min framskrittning, 3min jobb i i skritt, 2min jobb i trav, 5min avskrittning ;) vi tar det långsamt och försiktigt!

Pic. Visst är hon snygg ibland?!! :p haha!!
/Frida

 

 


Mycket gjort!

 

Hej allesammans!

Veterinärbesöket gick väl som vi trodde, han fick stanna kvar under natten på intensivvårdsavdelningen och sen går vi se hur det blir.. :'(

Globen var superkul! Vi såg många fina hästar och jag fick med mig en ny remontnosgrimma till Celica, en sån med spännen där framme som gör att man kan reglera storleken på den övre delen! Imorgon är det hela 5timmar föreställning och sen blir det väl 1-2timmar shopping oxå! :))
Tänkte fota med kameran oxå! :D

Red C och longerade busfröet Compis! Mer om de sen!
/Frida

 

 


Globen!!

Nu är vi på väg!

Men först ska min lilla nakenkatt till veterinären, han mår jättedåligt och måste antagligen ha intensivvård...

Sen blir det Globen och titta på dressyr!! :D uppdaterar så bra jag kan senare under dagen! :))

/Frida

 


Celica 24/11

Hej!

Gick lite med henne idag! Pigg som bara den! :P pyssel blev det lite utan oxå, kollade in manen och vad jag kan tänkas göra med den.. :)

Tömde extraskåpet, så nu är det lite kaotiskt runt mitt skåp kan man väl säga :P

/Frida


Åh, Globen!

Längtar så efter morgon dagen. Då och hela helgen framåt kommer ni hitta mig i Sjöhagen Montern i annexet. Ska bli så sjukt kul att jobba som säljare för de märket jag verkligen gillar! Kommer bli underbart. Men nu måste jag sova, hinner tyvärr inte lägga in några tidsinställda men bloggar via telefonen under morgondagen. Lycka! /Emma


Soft med 25 minuter till globen. ohohohohlooooo!

Reseförslag Fredag 25 november

  1. buss 165
    ca 07:18 - 07:24 buss 165 från Helgestavägen mot Högdalen. Kliv av vid Högdalen.
  2. tunnelbanans gröna linje 19
    07:36 - 07:44 tunnelbanans gröna linje 19 från Högdalen mot Vällingby. Kliv av vid Globen.


Ett inlägg jag länge tänkt skriva!

Är om min skola samt lite om mitt stall, som båda är superbra! :)
Mimmi om Dagens aktivering - Sten!:
Hej! Visst går väl du på Stockholms idrottsgymnasium? Funderar på att börja där i höst nämligen :) kan du snälla (helt ärligt ;) säga vad du tycker om det :) generellt och om typ allt. 

En till fråga, vart har du sten nånstans? :) är det lätt att ta sig dit kommunalt? Har nämligen för mig att Carro nämnt att du bor i Älvsjö, och det gör jag också nämligen. :P du får gärna berätta lite om din stallplats också :) det behöver inte vara i ett inlägg, men jättesnällt om du kunde svara i en kommentar! :D
24 November, 17:0
Svar:

Hej Mimmi, valde att svara i ett inlägg då de är många som frågat hehe!
Ja du har alldeles rätt jag går just nu i 2:an på Stockholms Idrottsgymnasium där jag läser Samhällslinjen med inriktning Ekonomi. Och nu kommer ord som är helt ärliga, och inte alls sälj knep! Den skolan är en av de bästa jag gått på. Lärarna är jättetrevliga och bra att ha och göra med, Rektorn är en av de bästa. Skolan har trevliga lokaler och de är stört sköna människor. Min skolresa har ju varit riktigt jobbig.. Allt från distans plugg till nu när jag varit borta i 5-6 veckor. Men Lärarna har löst allt super bra! :) Så det är en skola jag kan rekommendera mer finns här!

Sen till mitt nuvarande stall! Jag flyttade som sagt Sten ifrån Ekerö i måndags till Hammersta, Stall November. Stall November ligger vid Hammersta Gård som är placerat vid gamla nynäsvägen mitt emellan haninge & nynäshamn! Stallet har ridhus, rundcorall & volt. Plus ett sprillans nytt stall med 30 boxar. Hemsida finns här , och karta här! Till stallet kommunalt tar ifrån Älvsjö Station 40 minuter. Pendel till Västehaninge och sedan buss till station Hammersta. Man ser stallet och hästarna från vägen, tar max 4 minuter att gå!

hoppas ganska många fick svar på det, och förstod hur jag menar!/ Emma

Dagens aktivering - Sten!

Idag blev de ett bra pass på volten. Började med 10 minuters promenad som uppvärmning för att sedan ha ett litet longerpass med gummisnodd idag igen. Grejen är att utan den busar han bara och med den så kan han tänka lite mer på att jobba , men fortfarande mycket bus haha! Idag lyssnade han underbart bra, var mysig som en liten björn och allt var toppen.
Mötet nu på kvällen var också superkul, allt känns super bra. Imorrn är det dags förr jobb i Globen och en tjej mailade mig precis genom bloggen. Allt är så bra nu, Emma är lycklig! / Emma

På Runsten!

Sitter nu på Runstens anläggning med Lisa. Nu är mötet igång, allt känns toppen! /Emma

 


Återförening!

Hej allesammans!
Nu har vi ätit lite lunch och suttit och pratat om massa gamla minnen samtidigt som vi diskuterat en hel del nya! Frida kom direkt från gymnasiemässan och vi ska åka tillsammans ner mot västerhaninge, ösmo sedan. Nu har vi ju som sagt häst ganska nära varann! :)

Vi diskuterar även lite små ideér till bloggen som kanske kommer upp snart, spännande va!



Bilder från förr!

Emma & Sin förra ponny KissMe De Gennes

Frida & Sin medryttarponny 2007 Pixi Puh

Emma & KissMe

Frida & Sin förra ponny Joyride

Ännu en rekommendation!

Om man inte vill ha en stor toalettborste att ta bort lera med så går det lika bra med en diskborste! Lite mindre = sämre resultat kanske men är lite smidigare, och billigare!


Nya planer

Efter mässan så sticker jag direkt till Emmas place! :D ska bli såå kul att få träffa henne igen! :D

/Frida


Gymnasiemässan

Halloj!

Sitter på tåget mot VH, ska sen vidare till Älvsjö för att gå på Gymnasiemässan... Vi fick ledigt 10,40 från skolan för att åka dit! :)

Ska kolla upp Fredrika, nynäshamn, stockholms idrottsgymnasium och några fler! :))

Celica får som vanligt ledas, jag ska börja plocka ur mitt extraskåp i sadelkammarn oxå, en tjejs häst kommer på fredag så jag ska väl lägga undan lite grejor...

Måste fixa till Celicas man, den ät katastrofal!! :P

/Frida


Glöm inte! :)

Nu kör vi en liten läsar grej igen. Vi vill att ni ska skicka in eran favorit hopp-bild, det behöver absolut inte va den gången ni hoppar högst, en tävlingsbild eller något speciellt. Utan bara den spelar stor roll för just dig!

Skicka in bilden/bilderna till [email protected]



Rekomenderas!

En grej som vi precis har införskaffat i stallet är nämligen 'toalättborstar'!

De är suuperbra att ta bort leran från hovar och ben med! Gnugga lite med borsten mot leran och sen spola, vips! Så är all lera borta! Helt awsome! :D

det som är så bra är oxå att det är ett ganska så långt skaft på den samt att det finns en hållare till den! Perfekt tycker jag! ;)

(bild från Google)

/Frida


Celica 23/11

Hej!

Vilovecka dag 3

Idag tog vi en sväng i ridhuset. grimma o grimskaft samt innetäcke;)

Vi började med att spola av damens ben och hovar, geggris! Sen borstade jag och tillsist blev det dags för dagens motionspass! Cirka 15-20min promenad sitter aldrig fel.. Eller?!

Samtidigt som jag gick med Cezzipopp så hjälpte jag Sara med Compis, han såg fin ut och hennes sits är myyycket bättre nu än förut! Haha jag har verkligen hårdtränat hennes sits i snart ett år! Meen det lönar sig ju! ;) ett av mina motton:
Om du själv inte kan inverka rätt kan du inte be hästen att göra rätt.

Mockade och fixade maten tillna oxå! :)
Jag tog faktiskt kort i stallet, men jag måste klippa ihop och fixa lite först innan ni får se! ;))

Pic. Jag saknar sommaren!!

/Frida


Prisvärt från MyOne!

Horsewear Carla Jacket 639:-Carla Väst 549:-
Rambo Newmarket skritt täcke 515:-Amigo Transportskydd 4-pack 545:-

Dagens aktivering - Sten!

Idag kom Jag ut till stallet redan vid 12,45, fik skjuts med pappa vilket var superskönt.

Spolade av och rengjorde Stens ben, slängde sedan på träns och snodd på honom. Dax för en powerwalk! Något sten alltid har haft svårt för är ett bra tempo i skritt så idag tog vi en lång promenad i riktigt bra takt! Började med att ha snodden lite löst så han blev uppvärmd ordentligt spände sedan upp den lite då och då. Hittade en grym uppförsbacke som vi tog om 2 gånger!

Det var Stens aktivering, och fy satan vad svettig jag blev haha! Märks att man legat hemma ett tag.. /Emma

 

 


.

I just want to fall asleep and wake up to a world were my disability does not exist!

But i've try and it does not work That way...

/Frida


Lååångt inlägg på G

Japp! Så är det!

Kommer att skriva ett långt inlägg om väldigt känsliga saker! Inte 100% hästrelaterat men en del! Måste ju förklara så alla förstår... Även fast det inte riktigt går..


Till Felicia, tänk på att Emma hade KÖRTELFEBER! det är Inget att leka med!!! Jag var nära på att få det vintern 2009 men vi lyckades förhindra det! ;) HELA jullovet var jag sjuk! Dagen vi fick lov blev jag sjuk, dagen skolan började var jag frisk... :P

Pic, snyggich!


Svar ang mig & Sten

felicia  (----------) om Tillbaks i stallet - Underbart!:
en sak jag undrar är varför du inte kunde träffa Sten varje dag förut, i det andra stallet du stod på? Även om man är "sjuk" kan man väl titta till sin ponny, bara hälsa på och se att han mår bra, visa att man bryr sig, eller?

23 November,
Svar:

Hej!
Den stora grejen med varför jag inte kunde träffa Sten innan var att eftersom jag är så pass att jag inte orkar så långt kommunalt gjorde det att jag alltså inte kunde ta mig ut till Stens förra stall! Då stod han ute på Ekerö , långt ut på Ekerö dit det tog  runt 1 timme och 45 minuter för mig att åka. Och att åka buss 3 timmar för att klappa på in ponny är ingen lek med tinnelbanor, fullproppade bussar och enormt med folk.

Självklart ville jag åka ut varje dag, men så fort jag försökt ta mig till bussen har jag mått uselt. Nu är allt mycket bättre och jag är till 80% klar i kropp & huvud! Hoppas svaret var tillfredställande.

Det var lite smått om den kommentaren, antog att den skulle komma upp hehe! Förressten måste vi tacka för alla fina andra kommentarer och frpgor som vi inte tar upp i inlägg i bloggen. De är guld värt, Tack! /Emma

I dag eller i veckan

Hej!! :)

Jag tänkte att ni kanske vill se hur Celicas stall ser ut?! Så antigen ikväll eller nu i veckan så kommer det upp en del bilder ;))

Pic. Snäll Powni man har! :D

/Frida


Skicka in er favorit hopp-bild!

Nu kör vi en liten läsar grej igen. Vi vill att ni ska skicka in eran favorit hopp-bild, det behöver absolut inte va den gången ni hoppar högst, en tävlingsbild eller något speciellt. Utan bara den spelar stor roll för just dig!

Skicka in bilden/bilderna till [email protected]



Just nu..

Sitter jag hos min storesyster Sarah och fikar , hennes lilla misse Tristan äter upp mitt headset... :P

/Frida


Celica 21/11

Hej allihop!

Vilovecka dag 2
Idag så tog vi en liten promenix runt stallet, Pigg och glad som vanligt!

Vi mös och borstade såklart! :)

Pratade med Matilda om allt mellan himmel och jord :P

Pic,1 Matilda och tipi i helgen!

2  Celica o Magi i hagen, myyys! :))

/Frida

 


Happiness means that you are alive

Lycka. Lycka. Lycka. Trött. Lycka. Lycka. Lycka.

Tillbaks i stallet - Underbart!

Äntligen tillbaks i stallet, åh vad jag gillar det. Äntligen får jag träffa min lille prins varje dag igen. Känslan är helt underbar! Även fast jag inte får rida på ett tag så ska jag ta tag i honom på andra sätt och vi ska bli så tighta tilslammans som vi aldrig varit. Funderar på att börja jobba lite NH med honom men är rädd att han ska spralla mer än han ska lyssna haha..

Iallafall dagen i stallet började med att jag tog in honom och placerade honom i spolspiltan. Spolade av alla 4 ben och kollade igenom de noga. Smorde sedan haserna med equibalm som är bra för mugg osv nu när de är så lerigt ute. NEj sten har inte mugg men de är bra att hålla haserna rena ialalfall! Borstade lergrisen och tog de väldigt lugnt då allt är nytt för honom. Uppstallningsplatsen var riktigt stor så när jag tittade bort började han genast orientera sig haha lille bus.

Tog ut och longerade honom med gummisnodd först i rundcorallen, som tyvärr var alldeles för djup pga leran så där halkade vi bara omkring.. Gick över till volten och började jobba lite smått där. Och OM han tyckte det var kul, bocksprång på litet glädjeskutt till slag med små hovar hit och dit. Ja de kom faktiskt ett och annat gnägg med! I början raceade han runt lite för mycket men antar att det är okej då de är första gången vi håller till på volten och ser samt hör allt omkring. SLutade med att han arbetade lugnt i alla gångarter, samt lyssnade klockrent på mig.

Duktig totto! Slänger in lite små bilder från idag /Emma







En viktig sak många glömmer..

Är att bara vara sig själva. Ridsporten är en materialist sport där ytligheten nästan går först.. Det första man kollar på när man är ute på tävlingar, träningar eller dylikt är '' Åh vad har hon för märkessaker till sin ponny då?''. Eller till exempel '' Jag har bara kingsland saker, titta vad jag är bra''. Det är nästan så ibland när man går på tävlingsplats att man känner hur folk synar en uppifrån och ner, bara granskar en och bedömmer en innan personen vet något om hur min häst är eller hur jag rider. Jag tycker det är riktigt tråkigt att ridsporten hat blivit så här. Visst det är skitkul att köpa de där snygga schabraket man velat ha bra länge, och fixa ihop den snygga tävlingsoutfiten. Men innerst inne är det väl ändå känslan och ridningen som räknas? Inte den som har snyggast saker, eller framförallt dyrast utrustning.

Det är superlätt att glida in i den världen då man själv bara tänker på de man vill ha och de som skulle va så snyggt. Men glöm aldrig bort vem du själv är och vad du kämpar för. Så syna inte någon annan på tävling om den kanske inte har snyggaste outfiten eller dyraste sakerna, de kan vara hur grymma som helst. Jag har alltid fått klara mig själv och om jag velat haft något speciellt har jag fått lägga pengar på det. Mina föräldrar gör allt för mig men när det kommer till material så tycker de att det räcker med att fungera bra, vilket är helt rätt. Är man ren och hel så är allt bra!

-Bli aldrig någon annan. Då har du förlorat , redan innan du börjat kämpa.



Tisdag - 1a dagen i skolan på 5 veckor!

Hej allesammans, eller godmorgon!
Idag är jag superglad för att idag ska jag äntligen få gå till skolan och träffa alla kompisar igen. Ska dock inte gå på några lektioner då det knappt kommer finnas någonting jag förstår.. Jag ska iallafall dit vid 10-tiden för att snacka med lärarna och luncha med några kompisar. Efter det ska jag nog rulla ned mot stallet! Ni förstår inte hur skönt de känns att kunna säga det, Jag ska träffa min stjärna, min SuperSten igen. Min bara min!

Så ser min tisdag ut! Imorgon Onsdag ska jag vara hemma från skolan och åka med pappa på morgonen så släpper han mig i stallet. På Torsdag ska jag också vara hemma för att sedan mot eftermiddagen röra mig till stallet och sen vid 19 är det Hopp möte på Runsten! / Emma



Jag i mitt nya bruna hår, different is good right? :)

Celica 21/11

Vilovecka dag 1

Vi tog en liten promenix och bara mös!
hon gnäggade när jag kom idag, det är väldigt ovanligt för att vara en Celica! :')


juni 2011

Älskar dig mer än allt annat!
/frida


Svar på kommentar

kommentar från Frida & Celica Gyttorps RK
Du ska nog jobba mer med formen från grunden, hästen är spänd genom hela programmet. Bara ett litet tips. :)

Svar
Jag kan säga att hon var allt annat än spänd! Hon tycker att det är svårt och är inte helt 100 i den samlade formen och skolorna ännu, Men vi jobbar på att få mer vikt på bak och upp i fronten, och det är en stooooor skillnad sen 1,5 månader tillbaks! det hela gör henne lite irriterad för att hon vill så gärna, men hon kan inte och då kan hon se lite spänd ut. domarn tyckte inte det och det kändes inte något som helst spänt...

Vi har jobbat henne på grunden i snart två år, jag började med att skola om henne HELT och hållet från hopponny, det var inte lätt, det är inte lätt, vi har jobbat stenhårt på grundformen och den sitter där den ska. nu jobbar vi som sagt med den samlade och hon är inte helt färdig för det ännu. Jag tar upp henne till gränsen av vad hon kan på tävling, hade jag släppt ner henne hade hon gått jättestadigt men det vi tränar på nu är ju faktiskt inte LC, LB...

/Frida

Guideon 21/11

Red ett ganska så intensivt dressyrpass på han idag. 

Stark som en oxe, stel och seeeg... bra combi! NOT!

Jag jobbade mkt med att han skulle böja sig runt min innerskänkel och jobba med bak istället för att hänga i bettet, tillslut släppte han någorlunda, men jag fick va på honom en hel del! 

Gjorde även lite lydnadsövningar och då släppte han ännu mer. Vi är på G, snart går det!

image description
måste ta nya bilder på han!!


/Frida




Frida & Celica Gryttorps RK

Här kommer film från en av ritterna i helgen! / Frida



Hammersta

Här kommer några små dåliga iphone bilder så att ni kan få en liten inblick av hur de ser ut där vi kommer spendera vår tid framöver! Ett stort ljust stall med 2 delar varav 30 boxar. 15 boxar i varje stalldel samt 1 spolspilta och 1 uppstalnings spilta i varje del. Finns även 5 gång platser i varje del så man kan göra iordning 10 hästar samtidigt om de tär bråttom ;) På gården finns Rundcorall ( SUper bra nu när jag ska jobba Sten från marken! ) Ridhus, Ridvolt, Hindermaterial och tillgång till tränare i både hopp och dressyr. Glad är jag! :) / Emma






Hoppning- SM vinnaren för kat B måste lämna tillbaka sin medalj.. KATASTROF!

En SM-guldvinnare vid förra helgens ponnymästerskap i hoppning måste återlämna guldmedaljen. Anledningen är att ryttaren inte var kvalificerad för start.

Ryttaren tillhörde Varbergs Ridklubb som i ett pressmeddelande säger att medaljen kommer att återlämnas på måndag.

Enligt pressmeddelandet hade ryttaren fullgjort de felfria rundor som krävs för start i SM. Däremot hade ryttaren endast gjort två av de tre felfria rundor som krävs för att få starta på den nivå som innebär kval till SM. Ryttarens tränare, som också än anhörig, hade uppfattat regelverket som att det gällde tre placeringar - inte tre felfria rundor - i den lägre klassen som krav för start på den högre hinderhöjden
Taget från Ridsports hemsida.

Alla dessa regler , klart man blir trött på detta. Om tjejen kommit så långt att hon går till final i pnny SM för att sedan går in och visar var skåpet ska stå och tar hem guldet. Då är det klart att hon är värdig det och kvalad nog? Hon vann över ryttare som var kvalade borde inte det räcka för att visa att hon är bäst? Blir så trött på sånt här. Tycker väldigt synd om henne och enligt mig så har hon haft flera nollor i MSV och vunnit hela SM måste det väl ändå bevisa att hon klarar den höjden, även om rätt ska vara rätt och reglarna ska följas..



Äntligen klart!

Nu är jag och Sten äntligen klara med vårat lilla projekt och då tänkte jag berätta exakt vad som pågått under dessa dagar.


Idag har vi kört ned Sten till stall Hammarsta som från och med idag kommer bli vårat nya hem! Hammarsta ligger ca 20 minuter från Västerhaninge och är då på helt rätt sida om stan för oss. Jag kan nu ta mig ut dit på ca 40 minuter vilket betyder att jag varje dag kan åka och hälsa på honom.

Han kommer även att stå nu de förta månaderna hel inackorderad så att jag endast behöver tänka på att jobba honom ordentligt från marken tills jag blir frisk och får börja rida igen. Allt känns oerhört bra! Så nu är praktiskt sätt jag och Frida stall-grannar, haha super kul :D ! /Emma

 

Självklart skulle han inviga hagen och göra det han är bäst på. Lerinpackning. ♥

 


Just nu - Hos SuperSten

Är nu klara i stallet. Alla saker är fixade och allt runt omkring klart. Så mysigt att träffa min stjärna igen, den här gången sker allt på riktigt. Underbart! Berättar mer sen men kan bjuda på 2 bilder iallafall! /Emma

 


Stora dagen idag!!

Idag är det dagen med stort D! Ni anar inte hur glad jag är för detta!
Det kmr bli såå bra!! :D

Kan ni gissa vad? ;)

/Frida


Nyheter från horze


Hittade de här snygga nyheterna från horze, underskatta inte horze bra kvalité för de låga priset!


Glänsande dunjacka 920:-

Snygg softshell jacka med fleecefoder 365:-

Emmas Söndag

Idag har jag hunnit med extremt mycket. Kan säga att jag och Pappa har åkt ända ner till Sorunda Ridklubb för att checka av steg 1 på vår ''to do'' lista. Har sedan dess varit i mitt stall mellan 17-21 för att hälsa på Sten, Fixa steg 2 på listan och sedan kvälls fodra. Det är nu allt händer, imorgon smäller det!

Kan ni gissa vad vi gjort och vad som kommer ske?
Kan säga att mitt hjärta är 10 kg lättare just nu, känns som en stor stenbumling försvunnit. / Emma



Resultat, Gyttorps Ridklubb 20/11

Hej!
Jag har tyvärr inte lyckats logga in på blogg.se's iphone app under dagen därav igen uppdatering:(

Men nu är jag hemma och tänkte berätta lite!

LA:4
galet pigg på både framridning och inne på banan! Ovanligt att hon är så pigg! Sprallade lite och blev lite mer uppåt än framåt tyvärr, men ändå lyckades vi rida ihop 63,76% vilket ledde till en 2:à placering! :)
1:à blev Liv Nyström på Vidarnas Sider, grattis!

LA:P1
jättefin i denna klass! Mjuk och rund, lite lugnare så bjudningen blev perfa!
Jag tycker nu i efterhand att domarn dömde mig lite låg men det är ju så det är ibland! Jag är väldigt nöjd över ritten! :D red ihop 63,16% och hamnade precis utanför placering! :)
Men på något sätt bryr jag mig inte, jag är så nöjd över hennes framsteg sen jag tävlade programmet sist så det spelar Ingen roll!

Jag tycker att det var ett jättebra avslut på säsongen och nu väntar en välförtjänt 1,5veckors vila för Sockans del! :D

•Filmen från LA:P1an kommer senare ikväll! :)•

/Frida


På väg

Nu är vi på väg, är skit taggad!
NU KÖR VI!!!

Pownin äter(ovanligt?!) och ser ganska nöjd ut där bak! :) vi har ju ca. 3,5timmar kvar i bilen så hon har ju iaf tid att äta upp allt! :P

Filmkameran är med och pappa får leka kameraman idag! Filmerna kommer upp sent ikväll eller efter skolan imorgon ;)

Ses senare! :)

Pic, 1337! ;D
/Frida


God morgon!


God morgon alla pigga! (det är inte jag) ;)

Nu har jag och Lovisa intagit "relaxing mode" och sitter och försöker piggna till lite ;)

Lovisa blir dagens hästskötare, det ska bli kul att ha henne med! :)

Ne! Nu måste jag börja fixa i ordning allt här hemma! ;) ses!!

Pic, Lovisa och compis, jag och Celica :))

/Frida


Celica 19/11

Idag vilade hon. Mamma och Lovisa ledde henne i ridhuset medans jag red Giddis. Hon såg lugn och fin ut! :)

Sen fick hon klippas och badas, galen ponny!! :P Men hon såg ganka så nöjd ut sen.. :) Mamma flätade manen och knoppade pannluggen ;)

Samtidigt fixade jag och Lovisa med packning och putsning! :) Allt blev glänsnade rent och packningen är klar! :D 

Tagga tävling imorn!! :D

Mer finns det nog inte att säga! :P

Jag uppdaterar er under dagen med resultat och bilder! ;)
image description

Guideon 19/11

Idag red jag dressyr, det gick väl... sisådär... har gått sämre och har gått bättre! 

Skrittade fram och sen jobbade jag honom i den låga formen, skritt, trav och galopp, han vaar stark som en björn och drog med mig... 

Jobbigast var nog galopen, han bara drog iväg och lyssnade inte på mig. jag tog tag i han och tryckte till med sporren långt fram så han böjde sig runt skänkeln och fokuserade. då blev det bättre...

tillslut så släppte han nogorlunda och jag kunde jobba honom som jag ville. ;)

Red lite skänkelviknningar, gjorde mkt övergånmgar och halter, han blev ganska fin tillslut! :)

travade av och skrittade av honom. :)
image description

/Frida



Resultat

Nu är vi på väg hem!

I LCn så hade hon en ner, sista hindret..
I LBn så var hon felfri och kom 4:à! Grattis!! :D<333333

Sk nu hem och rida Guideon och sen fixa allt inför tävlingen imorn! :)

Ses!:)

/Frida


TR ♥


Röd Rosett i svansen

Jag ahr som standard att oftast ha med mig antingen ett rött band eller ja helt enkelt en röd rosett att ha i svanasen på tävlingar. Det kanske inte alltid är att hästen är tjurig och sparkar andra hästar utan jag brukar mer ha det som säkerhets stämpel att folk ska hålla sig undan då jag själv oftast blir nervig och rädd på framförallt framhoppningar och framridningar! Hittade denna och ska nog beställa hem den tills tävlingarna börjar igen :) !


28:- här!


Framridning

Hej!

Nu står jag på framridningen, Tipi ser fin ut! Ne nu är det framhoppningen gäller! Uppdaterar er senare!:)

/Frid


Hoppning: Kavaj VS Tröja?

Jag har alltid tyckt och sagt att jag tycker att de är så mycket snyggare att tävla med t.ex kingsland eller Modern Horse tröja istället för kavaj , Men nu har folk fått mig på andra tankar! På ponny och iallafall mig på ponny kan jag bara tänka mig i tröja. Tävlade en gång i kavaj och visst var de väl helt ok bekvämt men jag kände mig riktigt uppklädd haha. Äger nu faktiskt en riktigt fin kavaj som jag ska börja ha nästa tävlings säsong!

Så vad tycker ni hoppryttare kavaj vs tröja?



Dags att sova?!

haha ja, eller? För min del är det verkligen dags att sova!!
Ska med Matilda Bäckström och Tipi på tävling imorn, de ska till Södertörn RC en LC och LB, hoppning :) 
Jag vet inte riktigt när vi skulle åka, men jag uppdaterar er under dagen om allt! :)

Inlägget om dagens ridpass är på G!
Celica vilar imorgon och jag rider Giddis. Allt ska packas och fixas oxå! :) 

Tänkte filma på söndag och lägga ut här! Låter det bra? Ni får kommentera om ni tycker att det är en intressant idé och om jag ska göra det, annars struntar jag i det! :P
image description
gillar denna bild starkt! :)

/Frida

Julklappstips

Hur underbart ser inte detta ut? En bra julklapp, eller hur Pappa? / Emma

Tyckte det var dags att hissa något i bloggen..

Så jag tar och hissar Fleece-täcken!

Fleece-täcken snygga och super roliga att köpa, för oftast kostar de inte så himlans mycket så man kan köpa flera och variera massor! Bra att ha ifall man spolat av hästen och den behlver torka lite snabbt, då slänger man på ett flisis. På väg hem från tävling och hästen är små-svettig, på med ett flisis! ( eller ett supersnyggt ylletäcke! ) Tror jag har fyra eller tre eller fyra fleece täcken, till en häst hihi! Love them!

Dagens hiss!



Man kan bara älska Rambo's täcken. Får nog bli ett sånt här fast i marinblått till ponnyn som nästa köp. Älskar!


Hemskheter inom ridsporten..


På senaste tiden har olyckorna inom ridsporten inte bara gett rubriker i Ridsportstidningarna, utan de har nu även lett ut till de större medierna utanför hästvärlden. Hickstead tragedin, alla skadade ryttare men först och främst vill jag få fram den 7-åriga Alva som blev ihjältrampad under en ridlektion , sen även den 17-åriga tjejen en bit utanför Eslöv som en dag hittades död i ett ridhus. Och under de senaste åren har de skett ett stort antal olyckor inom hästsporten där skadorna både varit minimala och varit så grova att de lett till döds..


Det är så enkelt att något sånt ska kunna hända. Det är levande varelser vi håller på med, inga robotar eller maskiner som alltid går som de ska. Hästar har egen vilja, en enormt stor egen vilja! Såklart en människa kan bli livrädd för någonting och hoppa till, varför kan inte lika gärna hästen det då? Svenska ridsportsförbundet fixar krismöte om detta och frågar sig hur allt detta kan hända? Men svaret är ju redan så enkelt.

Inom ridsporten så står man för sin säkerhet till mestadels av sig själv. De har blivit obligatoriskt inom fälttävlan med både hjälm och säkerhetsväst, Dressyren behövs bara hjälm och i hoppningen ska man ha både och tills man fyllt 18år och lämnat ponny-stadiet. Allt som allt så är det lag på att alltid rida med hjälm, även om de bara är en skritt-tur till och från hagen. Att aldrig rida själv är ett ytterligare alternativ till ökad säkerhet. Det är mycket bättre att rida ut med en kompis , eller bara någon som går bredvid. Samma i ridhuset, försök alltid ha någon runt omkring dig. Det är på dessa sätt som vi utövarna inom ridsporten kan försöka att minska och utesluta olyckorna inom ridsporten..

Ingenting kan göras för att eliminera olyckorna helt och hållet. Det enda vi alla kan göra är att tänka säkerheten framför allt. Det är jättehemskt när olyckor sker och självklart så lider jag med familj och anhöriga till alla  som  omkommit eller skads inom häst-sporten och det var i grund och botten därför jag skrev det här inlägget. För att framföra hur viktigt det verkligen är med säkerheten.


Mentala spärrar

Jag och mamma satt och pratade om ett känsligt ämne för ett tag sedan, nämligen Mentala Spärrar.

Vi kom fram till att min största mentala spärr är att jag bryr mig för mycket om vad alla andra tycker. Vilket verkligen stämmer!

T.ex om jag sitter och rider Celica, så kommer det upp någon på läktaren som jag känner, jag spänner mig och vågar inte rida ordentligt! Varför? Jo, jag är rädd för vad alla andra ska tycka om min ridning! Heelt sjukt egentligen men så är det!

Så jag har verkligen fått jobbat på detta i ett par veckor nu, och det har gett resultat! Nu kan jag nästan tänka bort vem som står där och verkligen slappna av! För det förstör hur mycket som helst om jag sitter och spänner mig ju! Med musik i öronen blir det bättre men det är ju jättesvårt att få bort en sådan spärr!
Samma sak på på tävling, jag tänker inte på det då, men jag gör det, för jag vågar inte rida ordentligt!
Så nu på Söndag ska jag se om all träning har gett resultat ;)

Pic. Du och jag snuttan, du och jag, inget annat! <3

/Frida

 


Svar på kommentar

Fick en fråga av Lina,

Hur uttalar man Celicas namn? :)

Svar. Det är en oändlig fråga! Man kan väl säga att det är fler tävlingar som säger fel än som säger rätt!

Hur uttalar man det då?
Jo! Seliika faktiskt! Det är lite knäppt men o. Man vet hur man uttalar bilen Celica så vet man hur man uttalar min Celica;)


Guideons planer 2veckor framåt

Niki ska ha en kurs i Solna så jag kommer rida honom mer än vanligt!

Nästa vecka:
Måndag och Onsdag

Vecka efter det:
Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag,
Söndag 4/12 TÄVLING!

Så ser det ut just nu! Hårdträning!! :D


/Frida

 


Dagens planer

Hej! :)

Idag så ska Jossan rida Celica efter lektionerna, så det kommer att komma ut flera inlägg om allt möjligt under dagen! :)

Min lillesyster ska rida lektion kl.16:15 och då kommer jag antagligen att åka och titta ;) sen ska jag fixa allt till Lilla C osv.

Just nu har jag engelska.. Våran lärare är sjuk så vi får typ göra vad vi vill! :P

Så ser dagens planer ut :)

/Frida

 


Morgondagen

Imorgon så ska jag iväg på ett litet uppdrag. Det känns iallafall jättebra redan nu och hoppas på det bästa. Önskar jag kunde berätta mer som sagt men säger bara att 2012 kommer bli ett helt annat år! /Emma


Smeknamn

En rolig sak tycker jag är Smeknamn, Celica har en heeeel massa med smeknamn! Guideon har också hunnit samla på sig ett par! :P 

Tänkte att jag kunde skriva ner några av dem, så ni vet vem jag pratar om!

Celica
Bumzan
Bumz
Bumziz
Sockan
Socksis
Cezzan

C
Lilla C
Tanten
Gumman
Pluttan
Snuttan
Cillen
Renen
Långöra
M.fl

Guideon
Gidde
Giddis
Lillen
Plutten
Putte
Puff
M.fl

haha, ja... smeknamn alltså! 

/Frida

Celica 17/11

Idag red jag dressyr! Celica gick bra! sämre än igår men ändå väldigt fin! :D

Man känner att hon verkligen börjar ''sätta'' sig på bakdelen nu! ;) Det är jättekul! :D
Jag travade fram, mkt övergångar, halter. Jag böjde igenom henne ibland, det behövs! Böjda spår, lite skänkelvikningar, bogen in, lösgörande. 
I galoppen jobbaade vi övergångar och framåt! Det gick bra, hon var finig! 

Tog upp henne i formen och red igenom programdelar ur LA:P1an och LA:4 som är programen på söndag, hon gjorde det jättebra! :) 

Jag var nöjd så jag travade av och skrittade av henne, totlat blev det ca. 50min med fram, avskrittning ;)





/Frida

Svara på kommentar

Nu har vi ju fått in massor med kommentarer, vi kommer nog att sätta oss och kolla igenom allt och svara på era frågor här på bloggen, till dig som har en blogg; Vi kommenterar tillbaks svaret till dig på din blogg! :)

Jag fick en kommentar om att jag gärna fick skriva om Guideon, och det tänker jag göra! :)
Guideon, en valack född 1998 efter Guinness. Ägs av Niki Ekman
Guideon är en otoligt fjantig men väldigt mysig häst. Väldigt söt! Han är stor och ganska tungriden,  men blir väldigt lätt och fin när han jobbar helt rätt! :)
Jag har ridit honom i ca. 1månad nu, endast 1gång i veckan regelbundet, men ibland blir det ju självklart fler! :)
Vi har utvecklats Jätte mycket! Från att inte kunna få ner han ''på tygeln'' till att han jobbar helt rätt med bak och går i en korrekt form och  är lätt i handen är riktigt bra!

Guideon är VÄLDIGT speciell i ridningen! Han vill ha det på sitt sätt och man måste anpassa sig väldigt mycket! hehe en bestämd ''liten'' gubbe!
Niki som äger honom har haft han sen han var 2år, läänge! Hon kan honom utan och innan, jättehäftigt att se deras band till varran! :D


/Frida

Färdig

Nu har jag precis suttit av Celica, hon var duktig! Berättar mer sen :)

/Frida


Mål med hästarna

Jag tänkte skriva lite om vilka mål jag har med hästarna, så här kommer det!

Guideon
-utvecklas!
-ha kul!
-tävla lite LB-LA lokalt
- kanske starta någon regional

Celica
-utvecklas
-ha kul!
-bli helt stadig
-kunna gå heelt rakt fram! (Innan 2012)
-tävla regionala FEI program (2012)
- tävla nationellt
- starta SM

Det var lite mål med hästarna!

/Frida


Celica 16/11

Idag red jag dressyr i tältet, det gick otroligt bra!!! Det var längesen hon gick så bra!! :D

Travade fram lång och låg, försökte få över henne på vänster tygeln, samma sak i galoppen.
Tog sedan upp henne i formen,
Jag red mkt skolor, de va jättefina till vänster, till höger var de oxå fina, men inte lika fina som till vänster ;) hon var stadig och fin, stoora steg!

Jag gjorde galopp övergångar, mkt sådana! Hon gjorde dem superbra oxå! :D stoora steg här med. :) några enkla byten och lite förvänd. Finfin! :)

Jag va så nöjd över henne idag så jag avslutade då ;) när jag travade av henne så snubblade hon till och tappade balansen och gick ner på knäna.. Jätteläskigt! Som tur va så tog hon sig upp lätt och fort! ;)

Red bara i 35min :)

Hr försökt att ladda upp inlägget sen 11,30.... Blogg.se i iphonen suger...

/Frida


Ber om ursäkt rent utsgt

För dålig bloggning men de är så mycket på gång just nu att jag inte har hunnit. Berättar mer när jag kan ordentligt önskar jag kunde! Snackade med Frida idag också! /Emma


Smått om idag

Hej, jag lägger in ett inlägg om ridpasset vid 11-12 imorn, jag hinner tyvärr inte nu, måste sova!! :P

Så ni får vänta lite till! Men en ledtråd kan ni få....... Awsome.... Klura på den! ;P
Y
/Frida


Glöm inte tt hålla utkik efter..

MUGG!

Nu när hösten är här och hagarna blir fyllda med vatten vilket leder till lera så är det jättelätt att hästarna får mugg. Vi har haft ett stort problem med det här på gården de tidigare åren, eller iallafall jag med mina ponnyer! Det är inte att man är slarvig men ibland så bara glömmer man dubbelchecka hästarnas karleder och då kan det bli så.

Ett tips är från mig att börja med att klippa hästarnas hovskägg, så att du lättare kan känna efter och kontrollera så att de inte finns någon smuts kvar. Sedan har vi börjat med att alltid spola av benen och göra rent de med hjälp av svampar innan ridning. På så sätt minskar du chansen för bakterier att ta sig in och sätta sig på de ställen man ofta inte kommer åt med borstar! Det finns även massor med olika salvor du kan bli rekomenderad att köpa , men ärligt talat så räcker de med att bara smörja med antingen helosan eller equibona hästsalva. Den har jag just nu och ahr även haft den på mina tidigare ponnyer, efter varje spolning så smörjer jag in hästarnas ''haser'' ( karlederna ) så att de inte bara torkas ut.

Skrev ett inlägg tidigare om just mugg och det kan du läsa om här, där står det b.la om lite mer preciserat vad mugg är och på vilka sätt du enklast känner igen och motverkar det! :) hoppas inlägget gav något till er läsare!


TwiDay

Igår/inatt var jag och en kompis på TwiDay, Emma var ju oxå dör fast hon va på en annan Bio ;)

Det var en otroligt rolig upplevelse!!! Det görs lätt om!!

Första filmen visades 15:30 och sen var det ca. 30 min mellan varje film, man fick även mat där oxå! :)
Breaking Dawn hade världspremiär (!!!) och började typ 00:00 och höll på till 02:15 ca. Det var en OTROLIGT bra film!!!! Längtar till nästa år då den nästa, sista.. Kommer ut!

Pic, detta fick jag med mig hem, plus ett armband oxå ;)) <3
Denna fiiiina skylt satt utanför bio salongen! :D

Var ni där? ;))

/Frida


Celica 15/11

Hej allihopa!

Idag fick Celica vila eftersom jag var på TwiDay! ;)

Mamma och min lillesyster Maja mös lite med henne bara! :)

Pic. Maja och Celica ;)

/Frida


Jobbiga tider.

Hej allesammans.

Här kommer ett litet natt inlägg fyllt med vad som händer i mitt huvud och vissa tankar som kretsar runt mig just nu och som rör min så kallade framtid.

Som ni alla vet ligger jag hemma med Körtelfeber och detta är då 5te veckan jag är hemma från skolan. Och borta 5 veckor från årskurs 2 i gymnasiet kan ju bara resultera i en sak. Att jag kommer ligga efter som in i hel*ette. Om de är som jag tror kommer jag att ha missat 2st MaB prov, 2 om inte 3st NaB prov, 1 EngB prov på en bok vi läst, 2st Rättakunskap prov samt en del Svenska B uppgifter. Det är alltså en del och prestera under stress är inte min starka sida.

Jag kan även berätta att jag har lite planer samt även ett jobb på g och funderar där på att hoppa av gymnasiet, Ja ni läste rätt. Hoppa av gymnasiet , spendera slutet av 2011 med att jobba och ta hand om Sten. Början av 2012 ska jag då också jobba och tävla Sten för att sälja honom och ta mig an en storhäst. Den storhästen ska även med i min ansökan om att börja på Strömsholm och starta om helt på nytt.

Gud tänk så snabbt man kan ändra sig och tänk sp bra allt kan kännas. Men jag vet inte, vet inte alls. Nu har ni fått höra vad som kretsar i mitt huvud dag ut och dag in..De där med skolan är värst, att förstå hur mycket jag missat.. /Emma


TråkigTisdag

Idag är det den tråkiga tisdagen i bloggen för både jag och Frida ska på twiday! Frida på heron och jag på Park inne på Östermalm! Ha en bra tisdag för se ska vi!/TR


Guideon 14/11

Guideon fick vila idag, jag fick jätteont i huvudet efter att jag hade ridit Celica, så det blev bara att han blev borstad tyvärr... :/




Nu är allt klart inför Twiday imorn, biljetter hämtade, bussar fixade, kläder utvalda osv! :D
Celica kommer att få vila imorn, det blir nog ingen bloggning från min sida, kanske, kanske något litet inlägg! Vi får se! ;D

/Frida

Celica 14/11

Idag red ju Jossan, det gick bra! Man märker att hon ställer press på Celica och att Celica tycker att edt är lite klurigt! 

Idag jobbade de med att få henne stadig i skolorna och att hon inte skulle krypa ihop eller komma över lodplan i högergalopp fattningar från skritt, samt avbrott till skritt, det var väldigt klurigt tyckte C i början, men sen så släppte det och hon blev riktigt fin! :D
I skolorna var hon jättefin! Jossan har verkligen hjälpt  mig massor med dem! I våras kunde hon inte göra varken öppnor eller slutor, nu får vi 7:or på tävling och det blir bättre och bättre! :D 

Den allmänna formen var idag bra, som sagt så ställer hon ju krav på Celica och då blir det jobbigt! ;)


i somras, världens skillnad på formen nu och då! ;D

''Med träning och vilja går allt!''

/Frida

Återigen en vecka hemma..

Hej allesammans!

Just nu sitte rjag på min 5te vecka hemma från både skolan och stallet. Jag mår mycket bättre i både huvud och hals men just nu känns det som om jag är en bit ifrån att vara frisk. Så fort jag ansträger mig det minsta dör kroppen och febern kommer tillbaka sedan somnar jag och kan sova hur länge som helst. Äta går inte heller så bra just nu, så fort jag får i mig någon näring blir jag illamående och vill bara sova. Skolan får jag hoppas jag kan gå till nästa vecka men ridningen..

Jag får börja rida igen 1 månade efter att jag är ''friskförklarad''.. Röknade med allra senast 10 december men det är ju bara att drömma om.. Vill ha tillbaka mitt liv, vill rida min älskade ponny och framförallt gå till skolan. / Emma


Nicki Minaj Super Bass - Refrängen är 2 die for
JessieJ Domino - Bäst just nu i alla lägen
Kelly Clarkson What doesnt kill you - budskapet med låten är ju så bra!
3 klockrena låtar att ha med i hästvideos men även de jag lyssnar på mest just nu!

Smart foto app till Iphone!

Laddade nyss ned en super bra app till min Iphone som heter Pic Stitch! Med den kan man klippa ihop bilder och byta effekter direkt i mobilen, i love it! Riktigt kul att kunna göra fina collage direkt i luren och slippa lägga in alla bilder i datorn. Rekommenderar starkt!

Denna gjorde jag i PicStitch nyss :)

 


Bett

En stor fråga som ofta dyker upp är bettfrågan!!

Till Celica har jag ett tredelat med fasta ringar, hon får små nyp av lösa ringar och sen är det snyggare med fasta! :)
Det bettet använder jag till alltid på henne! Jag har dock ett ponnykandar men det använder jag typ aldrig!

Till Guideon har jag ett tredelat med lösa ringar, han tycker inte om fasta ringar utan gillar de lösa bättre! På det bettet rider vi ut, dressyrar och hoppar, han har också ett kandar som vi använder nån gång ibland vid hårdare dressyrträning!

Varken Celica eller Gidde går att rida på pessoa, och jag är imot det bettet då jag tycker att det bla. ger dubbla budskap...

Vad har ni för bett på era hästar?

/Frida




Exit

 

Hej! :)
Nu sitter jag i en av exits otrolight sköna soffor och typ halvsover och lyssnar spotify! :D vår So lärare är sjuk så vi ska tydligen titta på en film från 12.05 till 15.00..... Vi kan väl lika gärna få gå hem!? Aja!

Idag brukar ju Celica få vila, men Josefin Rudolfsson ska rida! Hon hjälper mig med skolorna och rider igenom henne rent allmänt ca 1gång i veckan ;)

Guideon ska jag oxå rida idag, men jag tror att han får ta det lite lugnt.
jag behöver ju sova så länge som möjligt till imorn då det är TwiDay!!! :D:D

Bion börjar 15:30 och Breaking dawn part 1 börjar vid midnatt! :D så det blir att sova i 3timmar max! Sen ska man upp till skolan på Onsdag igen! :s men det är värt det!!! :D
Så imorn får Celica vila istället ;)
Ses ikväll!! :)
Pic. Från fan eventet i oktober, Rob, Ashley och intervjuaren! :D
/Frida

 

 


Dax för klubbjacka

Nu så börjar de ju bli dags att beställa en ny klubbjacka! Årsta Runstens klubbjackor är supersnygga softshell jackor som finns i 2 olika färger, Svart & Röd! Dock vet jag inte om vi ska beställa några speciella lag (inför Allsvenskan! ) jackor inför 2012, och isåfall hur de ska se ut!

Tänkte iallafall ta och börja bestämma mig om jag vill ha en Röd eller en Svart, båda är supersnygga.

fars dag igår...

Då var fars dag över för detta år, vi på teamrunsten hoppas att alla har haft en rolig dag tillsammans med era pappor!
Fridas pappa därimot är uppe i fjällen och fiskar... så det får bli hans ''present'' :P



Imorgon kommer det upp en del inlägg, Frida Bloggar under skoldan och efter som vanligt! Emma bloggar nog under dagen som vanligt! :)

Vad vill ni läsa om? Lite tips skadar aldrig!! :)

/Team TR



Länk till Jessica!

Här kommer länken till Jessica som valde oss som veckans blogg:

http://jjessicaaj.blogg.se/

Stort tack för det!!! :D

/Team TR

Vi blev veckans blogg!

Stort tack till JessicaJ som valde ut oss som veckans blogg, tack sp hemskt mycket! Länkar dig när jag får kontakt med en dator! Och måste åter igen tacka för alla fina kommentarer, ni gör så TeamRunsten bara växer och växer. ni är GRYMMA helt enkelt! Tusen Tack!/Team TR

Celica 13/11

Idag blev det ju ett dressyrpass med Celica, det hick näst intill jättebra! :)

Hon var pigg och framme för skänkeln, jag testade övningar från hippson. den "fatta fattningen" var jättebra till vänster sidan, hon va jättefin där! :D
I höger sidan gick det inte riktigt lika bra, hon har ju alltid haft svårt att ta stöd i vänstertygeln, det är det vi jobbar mest på just nu! ;) och i denna övning är det jätte viktigt att de tar stöd på yttertygeln... Så det blev ju lite krångligt!

Men vi gjorde mkt rörelser från P1an, det gick bra! :) även lite grejor från A4an som oxå blev bra! :)

Så jag är som sagt nöjd!

Pic. Från Katrineholms ryttarförening:)

/Frida

 


Lååång stalldag!!

Hej!

Idag har det ju varit storhäst dressyr på stallet där jag har Sockan uppstallad, Sorunda ridklubb.
Allt har flutit på väldigt bra och dagen slutade med att jag red ett dressyrpass (äääntligen) på lilla Sockan! :)

Jag kom till stallet ca 8 och tog ut C, sen tittade jag på tävlingarna lite, efter en stund så gick jag och städade och verkligen rensade ur mitt skåp! Det behövdes! Visar bilder på resultatet imorgon! :)
Sen gjorde jag fodret till Celica och tittade lite mer på tävlingarna då det var några jag kände som red. sen fortsatte jag med skåpet i flera timmar och tillslut så tog jag in Celica, Guideon och Compis. Nästa klass hade börjat så jag tittade lite på den, sen "hjälpte" jag Izza när hon skulle fixa iordning Rolle. Tittade när hon red fram och sen hade jag ingen känsel i tårna.. Skulle gå in och byta skor, men då fick jag hjälpa till att ta in Rocky. Han hade inte någon grimma i hagen och då är han omöjlig att ta in, så det ända sättet var att släppa han lös och forsöka lura in honom med hjälp av en annan ledhäst.. De hade redan försökt i 2timmar när jag kom, men det slutade med att jag och några fler stig med grimskaft och longerlinor från hagarna till stallet så han tillslut sprang in!
Jag hann precis lägga in sulor i skorna och springa till ridhuset för att hinna se Izza och Rolle!
Efter det mockade jag och sen fixade jag Celica och red henne, mer om det i ett annat inlägg ;)
Kom hem kl. 19.10..

Första klassen kom Erika Bäck och Wendel 2:à, de har inte varit ett team så jättelänge, men de var jätteduktiga och har verkligen visat framfötterna på dressyrbanan! Stort grattis Erika!!
I andra klassen kom Izabell Allmyr och Roulette 5:à, Izza och Rolle har varit ett team i lite mer än ett år nu och blir duktigare och duktigare! Idag hade de lite missar men annars såg det riktigt fint ut! Stort grattis även till dig Izza! :)

Pic. Celica på Gripen meeting i somras! :)

/Frida

 


Snart december och snö!

Vilket betyder alla dessa fina julbordet med snö, mysiga jackor och det ljusa fina vädret. Åh vad jag älskar december månad och julen!


Söndag

Hej allesammans!

Ursäktar för den usla upptaderingen idag men min dator har tyvärr sackat ihop helt! Så har försökt blogga men den bara stängs av.. Har precis färgat håret lite och nu är set fars-dags fika! /Emma

 


Ännu mer Favoriter från er läsare!

Här kommer lite fler favoritbilder från er läsare, tack för alla inskickade fina bilder!



Min favorit bild, sista galoppen på min förra häst! Alice ifrån Graffitti
Varför det här är min favoritbild? Det är väl inte så svårt och se för den är otroligt fin. Min fina ponny i sommras innan hon insjuknade. Lina ifrån Lina och Tildas
Min favoritbild på min häst Diamant. Rebecca ifrån Ornament.
Denna ponny var min bästa vän och som min egen. Det var hon som lärde mig hoppa och fick mig att hitta glädjen i ridningen. Alice ifrån TopClassRyttarna.
Varför är denna min favoritbild? Känslan, absolut. Den här ponnyn älskar jag mer än allt annat och jag tycker bilden visar kärlek, sammanhållning och tillit. Mimmi ifrån HorsePics.
En av mina favoritbilder på min underbaraste häst ! Känslan av friheten att sitta på honom igen efter en vecka i sängen är så underbar. Johanna ifrån Jojjiish.

Erik tycker till från Stjärnornas hoppning 2011

Klickade runt lite och hittade en sida där man kan läsa om inför stjärnornas hoppning som sker i globen under stockholm horse show. Såg i ett inlägg att Erik Segerstedt , känd som snygg Erik medverkande i EMD, uttryckte sig riktigt bra och sade så här:


Erik konstaterade att han verkligen förstår hur vi hästmänniskor kan stiga upp i ottan varje dag (beror såklart lite på var och hur man har sin häst uppstallad) för att sköta om dessa fantastiska djur. Att man fäster sig otroligt vid sin häst och verkligen ser det som en familjemedlem tycker Erik är en självklarhet.

Att känna att man är ett team med 600 kg och att den lyssnar och gör det man ber den om utan att protestera är riktigt mäkigt! Sen är de ju så snälla, man får klappa och borsta och fixa med sadelgjorden utan att den blir galen!

 


Stor hiss till dig Erik som inser att de inte är en lek och att ''bara'' rida! Grymt Erik!


Sommarens badbilder

I somras var jag, Sara och mina kusiner iväg och badade med våra hästar! 
Det är skitkul! Celica ÄLSKAR det! Först ner och sist ur! :P




Myyyysigt! :D
Det är en av de grejorna man bara måste göra när man har egen häst enligt mig! Det är så underbart!

/Frida

Celica 12/11

Idag red jag ut i dimman! 
Det var riktigt dimmigt ute, man såg knappt vägen framför sig på vissa ställen, speciellt i början, men efter ett tag så släppte det lite och klarnade upp en aning...

När det var som bäst...

Jag red en sväng i skogen först och sen klättrade vi lite, bild på klätterbacken:


orättvis bild, den är brantare i verkligheten! :P

Sen red vi på grusvägen, hon fick sträcka iväg i galopp, och verkligen sträcka ut de långa benen hon har! Jag red upp i skogen igen, det såg ut som en liten stig, men när jag hade kommit upp i skogen och skrittat en bit så låg det massor med skrot och läskiga, vassa delar av någon form av skördetröska, plog hehe jag vet inte! :P 



Så vi backade bort ifrån det området och skrittade snabbt därifrån! 

Sen fick hon sträcka ut i galopp igen! hon bestämde tempot och jag la upp det var eftersom, tillslut gick det riktigt fort! :P Men snäll som hon turligt nog var idag så kunde jag lätt ta ner henne i trav och mellantrava upp för en backe, det är typ det bästa hon vet! haha hon ser ut som en travhäst! jättegullig med öronen spikade framåt! :P :D Men jääävlar vad hon länger alltså! 


Nöjd efter dagens uteritt!

Sen travade och skrittade jag av henne, sen fick hon gå ut i hagen... eller jag fick DRA ut henne! haha.. hon är ett envist sto! XP
Väl ute i hagen var hon jättenöjd! ;)

Dimmigt!!


/Frida

Hemma!

Så! Nu är jag hemma sen en timme tillbaks ungefär, det slutade med att Celica fick longeras utan inspänningar i tältet för att få röra på sig lite, jag red ju imorse ;) Skriver mer om det sen! :)
Guideon och Niki var jätteduktiga! Vi åkte i typ 2timmar för att komma dit, men det var det värt! superfint ridhus med värmelampa i läktar''hörnet" med fika som andra människor hade tagit med sig! Alla var jättetrevliga och jag hade det riktigt kul! 
Hon tränade Lejondals Ridhus om ni undrar! :)
De gjorde mkt skolor, men oxå byten och skänkelvikningar, lillsnutten var bra trött efter! Niki var nöjd, likaså Gidde såg det ut som! ;) Två timmar hem igen med bilköer som ni såg... dock var bilden as dålig menmen :P

Imorgon är det regional storhäst dressyr på Sorunda Ridklubb, så då blir det att man får leda i träns och rida sent ikväll, det skulle tydligen hålla på heeela dan... MEN tur att det är dressyr iaf, lite kul att titta på! :D Många som man känner som ska va med, Lycka till!

Väldigt rörigt inlägg... aja! :P

Guideon klar för avfärd! :)


/Frida

Bilköer!!

Ååååh neej!
Bilden säger allt!

 


Snart framme

Hej Allesammans!!

Nu ska vi precis åka hem, allt har gått jättebra! Niki och Guideon var jätteduktiga och det var kul att se dem träna!

Senare i kväll så kommer det upp flera inlägg om både det ena och det andra! :)

/Frida


Tävlings utstyrsel Sten

Det är den här tävlings outfiten jag vill få ihop till mig och Sten inför nästa år! Stövlarna är inköpta och så är schabraket så det enda som saknas är den Brun/Vanilj färgade SoftUp stigbyglarna! Tror lilla Stene kommer passa super bra i detta och får hoppas att de ger oss ett bra start på nästa tävlings år! /Emma

Läsarnas Favoritbilder!

Felicia & Pam ifrån Team NYRK
Varför är denna en favorit då? Känslan, absolut. Den här ponnyn älskar jag över allt annat, och för mig visar bilden det. Kärlek, sammanhållning och tillit. <3 Mimmi ifrån Horsepics
Jag har många favoritbilder och det här är en av dem. Bilden föreställer min ponny( som jag nyligen sålde) och är tagen efter en lyckad hopptävling. Vi hade släppt ut Dora i hagen när vi kom hem och jag och min kompis lekte lite med henne. Hon var väldigt lättlärd och lärde sig snabbt att flema för att få godis:) Vendela ifrån Team NYRK
Denna tycker jag extramycket om, fina lilla ponnyn! Louise ifrån Livet från en annan sida.
Anledningen till att detta är min favorit är för att detta var min och min bästa väns sista tävling tillsammans och vi dubbelnollade vår debut i L:B, så detta var vår bästa och sista tävling. Johanna ifrån Johanna Almquists.'
Här är min favoritbild på mig och världens finaste ponny ifrån sommarbetet i sommras. Rebecka ifrån DailyHorses.

Tack för era fina favoritbilder, alla utstrålar glädje, vilja och framförallt bandet mellan människa och häst. Fler kommer ikväll eller imorgon, och om ni inte skickat in så går det fortfarande att göra till [email protected]

Hästar och trick

Godmorgon allesammans, äntligen lördag och självklart hållet jag updateringen Frida!

Avslutade gårdagen med att prata med Mimmi och då kom hon på idén med att försöka lära Sten tricket ''puss''! Vilket går ut på att när man sätter 2,3 fingrar mot sin egen mun så ska hästen möta de och på de viset ge dig en stor blöt puss. Mimmi har lyckats lära Twixen så nu kan vi bara hoppas att Sten tycker de är lika kul! Pratade även om lite bett byte och sånt inom hoppningen då han just nu bara är okoncentrerad och springer för att det är kul och det är ju vad han älskar, att hoppa.

Mer om det kommer senare när vi vet hur vi ska göra! Idag ska jag spendera dagen inne framför TVn som alla andra dagar..Så förvänta er updatering! Kommer även lägga ut några av era favorit bilder under dagen! /Emma




Älskar

...sidan som Emma tipsade om! har massor med nya och förhoppningsvis väldigt bra övningar som jag ska testa på min små hestar! :D:D 

Länk:
http://www.hippson.se/ridovningar/
Lite favoriter (än så länge):
http://www.hippson.se/ridovningar/fatta-fattningen.htm
Hippson.se - Hetare hörnpasseringar
Hippson.se - Bli en slarvis!

Väldigt roliga och nyttiga övningar! Rekomenderas!!

Carina Oddsberg träning i somras :)


/Frida

Bra jobbat!

Statistiken ligger på topp nu gott folk!! 
TACK! :D

/TR

Morgondagens planer!

Imorgon kommer det inte komma så mycket bloggning från min del, Emma kör nog på i sitt vanliga tempo, eller? ;) Jag tänkte fota med iphonen och kanske OM jag hinner slänga ut något inlägg mitt på dan, men annars blir det nog ganska tomt på min front iaf. men senare på kvällen kommer det nog några! Såå niii fåår väääääntaa! ;))

Jag ska nämnligen fixa allt till Celica på morgonen och sen åka med Niki och Guideon på träning i Bro... 2timmars resväg dit! Men det ska bli jättekul! Hon ska träna för Siv, sen vet jag inte mer! XP :D
Guideon

Celica (En till av min favoritbilder)


/Frida

Celica 11/11

Hej allihop! 

Idag red jag dressyr, det gick ganska bra... 
Celica var lite trött i bena kändes det som, jag jobbade henne mkycket i lång och låg, men tog även upp henne och jobbade lite skolor och inridningar i galopp.
Jag växlade mycket mellan den låga och samlade formen idag, C verkade tycka om det så vi fortsätter nog med det ;) Ett litet tips är att rida öppnor på långsidan i samlad form, efter några steg lägger man ner dem jääätte mycket, fortfarande i öppna, i slutet av långsidan tar man upp dem i samlad form igen, det är en jättekul övning att rida och Sockan blir i varje fall väldigt lösgjord i den samlade formen! :)

Det blev ju lite inridningar som sagt, både i trav och galopp, C var duktig! Jag måste tänka mycket på att hålla ihop henne de sista sprången, stegen, innan halten och verkligen ''placera benen åt henne...'', min lilla tant... :P
Mer har jag nog inte att säga, jag är nöjd med passet, det kunde ha gått vääääääldigt mycket bättre och väldigt mkt sämre så jag är nöjd! :)

En av mina favorit bilder på Celica! :D

/Frida

Favoritbilder


Favorit bilder har alla hästägare, kanske en sommar bild? Favoritbilden från vitnern då du galopperar i snö? Eller kanske den bilden från den tävling då allt gick så bra? Dela med er och skicka in er favoritbild med en liten beskrivning till oss på [email protected] , Så lägger vi upp de vi får in och länkar! Ska bli kul och se hur just era favoritbilder ser ut. Det här är 2 av våra!

Tips - Ridövningar

På Hippson så finns det en flik som heter ridövningar där de ligger ut över 200 olika superbra övningar inom både hoppning & dressyren! Så för dig som behöver lite inspiration till nästa hoppträning eller kanske till den där dagen då du hade planerat rida ut men de blev för mörkt och du blev tvungen att rida dressyr i ridhuset!
Sidan kommer ni till här!

Ex. på övning -Hörnplaceringsövning,Hoppning. ( mycket mycket mer utförlig beskrivning på sidan.)

 

Syfte:
Lösgjordhet och lydnad för hästen. Snabbhet och att lära sig att hinna med för ryttaren. Ett annat syfte är att göra ryttaren bättre på hörnpasseringar.

Svårighetsgrad:
Medel - Avancerad.

Tänk på det här:
Blicken upp, var med på bommarna som kommer. Sitt mitt över hästen.
- Många placerar innerskänkeln fel i hörnen, jag förstår inte varför! Det är ju bogen man vill ha ut, undan för innerskänkeln. Placerar man skänkeln fel hamnar man snett och blir hängande i innertygeln. Många försöker leda med yttertygeln, det är jag lite allergisk mot. Släpp på innertygeln i hörnen i stället! Ut med hästen på yttertygeln, säger Mirre

 


Hoppträning på Sten

Igår red var Mimmi med på en hoppträning med min lille Stene. HOn är en jätteduktig tjej som står i samma stall som mig med en liten C-ponny som är snarlik sten. De är otroligt lika ridmässigt och i sättet. helt otroligt! Fick tårar i ögonen igår, allt jag vill är att komma tillbaka. På träningarna brukar sten nästan ta upp 1/3 av all tid för att han är just så speciell. Så Mimmi gjorde ett riktigt bra jobb med honom, han ör inte den lättaste av hästar.

Här är även en superfin film på bästa Mimmi & Twix.

Emma Dahlberg

♥Vill bara säga TACK älskade vän! ♥

Du är den mest otroliga person jag någonsinn mött!

Du stöttar mig ALLTID,i vått och torrt, du ger mig hopp om att min dröm kan slå in! och du stärker mitt självförtroende!

I dessa tider behöver jag allt stöd jag kan få, Emma ger mig mer av det än NÅGON annan! 

En sann vän helt enkelt! ♥

DU ÄR UNDERBAR!♥


!!!Kommer jag till SM så är det du som ska med, vare sig du vill eller inte!!!

Tack! ♥

/Frida

Galet!

ni antagligen har sett Emmas inlägg så kan jag bara instämma med henne!

TR STÖDJER INTE NYA REGLERNA!!

just nu diskuterar vi livligt via sms om detta faktiskt! 
Säger bara, Bakom ''murarna''! Galet helt enklet!

/Frida


Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin
Sådär efter ett x antal förfrågningar har vi skaffat bloglovin! Så följ gärna så följer vi er!:)

ang Dressyrfrågan

Imorse läste jag på Ponnysanning's blogg angående reglerna inom dressyren. Där skrev de att de talas om att ändra den regel som säger att inom Tävlingsmomentet dressyr så ska vid blödande mun tävlingen avbrytas och ekipaget diskvalificeras. Denna regel är självklar enligt mig, en häst som blöder är en häst som har ont och då är de oftast något fel. Men så här skrevs de iallafall på aftonbladets sida.

Jag kommer absolut inte stödja de här men den stora frågan är hur känner ni alla andra ryttare, hästägare och framförallt bloggläsare? De har skapats en sida med en protest-lista så gör som många andra hästrelaterade människor och unna 1 minut med att ge din namnskrift.

Detta finns att göra här: http://No-Fei.com - namninsamlingen hittas längre ned.


”Dressyr är en blodsport”

Proteststorm efter ny regel

Blod på en dressyrhäst leder till uteslutning. Självklart kan tyckas. Men i november kan en mildare internationell regel bli verklighet.

Detta har orsakat en storm av protester.

– Ett hot mot sportens framtid, säger toppryttaren Tinne Wilhemson-Silfvén.

Förslaget från det internationella ridsportförbundet, FEI, går ut på att en häst som blöder, hur lite det än är, ska blåsas ut. Men i fortsättningen ska hästen kunna fortsätta tävlingen, om en veterinär gett klartecken.

Den nya regel ska gälla på OS, VM och stora seniorfinaler.

– Inte okej, varken för sportens framtid eller djurens väl, säger Tinne Wilhemson-Silfvén som ridit för Sverige i otaliga mästerskap och är aktuell för OS i London.

– Ibland har man otur och hästen biter sig i tungan eller läppen. Det spelar ingen roll om det bara är lite och slutar blöda snabbt. Man får stå sitt kast.

 



 


Står på inköpslistan

Såg att Emma hade gjort ett sånthär inlägg så jag tänkte göra samma sak! :)
På min lista står det dock denna lysande sak:

Ett smart varmt ridtäcke för vintern med myycket reflexer på!! Perfekt när man ska rida ut i mörkret på vintern! :)
Är det någon av er som har ett sånthär täcke? I så fall, är ni nöjda med det?


/Frida

Celica 10/11

Hej Allihopa! :D Idag red jag ut på Celica, precis som jag skrev att jag skulle!
Det blev en tur bort till ösmo med mycket trav och galopp, jag red lite fram och tillbaks på grusvägen mellan stallet och Ösmo. Celica var vääldigt pigg och glad! :)
Var ute i ca. 35min :)
Jag och Celica i sommarhagen i somras! Vi kan vi oxå!! ;P
/Frida

Står på inköpslistan

Nästa stora grejer jag ska ta mig i kragen och köpa till Sten är Back on Track benpaddas och ryggvärmare! Ryggen har han alltid haft problem med så vad kan vara bättre än att prova med detta? Att släng på det efter ridning, innan tävling och efter en lång resa. Desamma med paddarna, extra stöd är alltid bra sen så har jag även läst detta ang BoT:

Back on Track effekten:

Ger Smärtlindring , Lindrar inflammation , Minskar muskelspänning , Ger Ökad blodcirkulation , Påskyndar Läkning.

Funktion:

Lindrar och påskyndar läkning ut av skador i muskler och leder , Uppvärmning ut av muskler inför arbete eller fysisk träning , Förebygger skador i muskler och leder.

Så jag hoppas att det är så bra som alla säger! Själv har jag ju BoT's MIPS Hjälm och den älskar jag. Även armbågskyddet äger jag då jag och Frida har samma armbågsproblem som hon delade med sig av tidigare! /Emma

Celica 9/11

Idag skulle jag ha ridit ut, men eftersom jag slutade ganska sent och det blev mörkt så fick det bli ett dressyrpass istället, men imorn rids hon ut!

Jag travade och galopperade fram henne, sen fick min kompis Sara rida lite. jag tyckte synd om henne då Compis som hon rider på onsdagar helt plötsligt skulle skos, hon hade ryktat han riktigt blank och skulle precis sadla.. Så då fick hon testa lilla prinsessan ;))

Enligt Sara var C den svåraste häst hon suttit på, hon sa "jag beundrar dig för att kunna rida denna häst så bra!"
TACK SARA!
Men nät hon hade ridit en stund då förstod hon Hur hon skulle göra och efter mitt skrik och tjat så satt hon riktigt fint också! De hittade varann i slutet av passet och det såg väldigt bra ut för att va första gången! ;)

Sen hoppade jag upp för att känna igenom henne lite som avslut! Sockan var väldigt fin då! :D Sara makes magic! Vem vet? Hehe vi ledde henne i ca 10min som avskrittning sen ;)

Pic. Sara, jag, Lovisa och Hannah var på Twilight fan event! JÄÄÄVLAR! BÄSTA DAN I MITT LIV!!! :DDD jag är världens Twilight nörd typ...

 


Svar på kommentar

Först och främst är det superkul med alla fina och roliga kommentarer vi fått! Bara massa positiv feedback vilket vi tackar extremt mycket för! Det blir så mycket enklare att blogga när man har motivationen uppe dvs. då ni kommenterar! :)

Topdressage om Tänk så lätt man kan påverka andra människor ..:
tävlar ni också för årsta-runsten?
jag meeed ! :)

//nadja

10 November, 14:37

Svar:

YES, Självklart gör vi det eftesom bloggen heter så! Eller för tillfället endast Frida men Emma ska byta till nästa säsong, alltså år 2012. Men hon ska betala in alla avgifter och börja gå på möten och sånt redan nu! Kul att hitta ytterligare en till från klubben i blogg världen! :)

Mer om detta och oss kan ni läsa om i de klickbara bilderna i sidan. Den på Emma handlar om Emma & Sten, den på Frida om Frida & Celica samt den på Årsta Runstens logga länkar er till deras hemsida!

Tänk så lätt man kan påverka andra människor ..

Ett av mina favorit inlägg som jag publicerade på min förra blogg för ett tag sen. Men tycker det är värt att visa här med.

Jag har tänkt och funderat lite på en sak.. OCh den här saken är hur mycket gladare man kan göra andra folk genom bara en simpel, enkel liten gest. Ni vet väl själva hur glad man blir då man får en kommentar angående sin ponny/häst, sin utrustning, matchning av kläder, utseende, teknik, tävlingsrunda eller bara allmänt! Det är iallafall något som jag själv uppskattar otroligt mycket. När man har ridigt en runda och har den där känslan att fan va dåligt det gick, så kommer någon helt anonym person fram och säger '' gud vad fina ni var ihop, kanske inte bästa tiden men riktigt fint ekipage!''. Det är då glädjen kommer upp i halsen igen och man känner att man får något för de man kämpat för så länge.

Så om ni är ute på en tävling, träning eller bara rider med några kompisar i stallet! Tänk på att ibland kanske slänga ut någon liten kommentar som ''gud vad fin sits du har tjejen!'' , eller bara något så enkelt som ''fan va snyggt schabrak!''. Allt positivt glädjer en ryttare enormt mycket, i både fram och motgång behöver alla dessa små peppningar. Jag har börjat tänka på det här mer och mer och insett att om jag blir så glad över en liten kommentar, varför kan inte jag glädja någon annan genom att göra samma sak?

Så lägg av med att hitta det perfekta och den perfekta rundan, för den finns inte. Om de gått lite sämre och man ser de placerade komma ut från banan, Ta hellre de där negativa till att glädja någon annan! De räcker med att bara le mot en person så ska du se att du får ett leende tillbaka. Ett litet Grattis eller bara en klapp på axeln, allt hjälper.

Allt detta har varit till så stor hjälp för mig, ni anar inte hur lågt mitt självförtroende har varit. Sedan när detta händer, lyser de en gnista hopp i slutendan ändå! Så till the final, Utstråla glädje, vilja och mod så kommer de alltid sluta bra.


för de är det vi kämpar för.

NYTT angående Hicksteads död!

Hoppnörd som jag är har det kommit fram ännu mer angående världens finaste häst som föll ihop livlös under världscupen. Allas vår Hickstead. Mina 3 andra inlägg ang Hickstead , Nr1 , Nr2 , Nr3 .
Detta är taget från Ridsports hemsida:
Brusten aorta orsakade Hicksteads död

Det preliminära resultatet från obduktionen av Hickstead visar att en sprucken aorta medförde hjärtsvikt som resulterade i att hästen dog.

Relaterat:

2011-11-09Hickstead dog på banan

Ytterligare tester ska utföras för att fastställa orsaken till att aortan brast. Dessa kommer dock att ta ett antal veckor att slutföra och kan bli ofullständiga. 

Det skriver FEI i ett nyhetsbrev



Dock skriver Aftonbladet såhär:


Obduktionen visar att Hicksteads drabbades en brusten kroppspulsåder

Stjärnhästen Hickstead, som dog under världscupen i Verona i söndags, drabbades av brusten kroppspulsåder.

Det visar de primära resultaten av obduktionen.

Enligt ett pressmeddelande från det internationella ridsportförbundet FEI, ska vidare tester genomföras för att se om det går att fastställa orsaken till att aortan brast. Detta kan ta flera veckor.

Att kroppspulsådern brister är inte en helt ovanlig dödsorsak för äldre hingstar som betäcker.

Trav- och galopphästar har också dött under lopp på detta sätt, liksom fälttävlanshästar.

Men på en aktiv hopphäst är det en mycket ovanlig dödsorsak.

– Klart är att nån form av ansträngning spelar in, säger Jonas Tornell, svensk landslagsveterinär.


Beröm

Jag är en sådan människa som tränar de hästar/ ponnyer jag rider med mycket beröm! I all hantering, stallet, lanstning, ridning, longering, tömkörning ja, allt!


Min teori:
När du själv gör något bra så vill du oftast få beröm, kommentarer om att du är duktig, allt värmer och man får ny energi och vill prestera bra!
Om hästen får beröm när den gör något bra, så ska ju den självklart ha beröm den oxå! Nu menar jag ju inte att man ska sitta och säga brrrrraaaaa hela tiden, men ofta, så fort ponnyn/ hästen gör något speciellt bra så ska det vara beröm, en klapp på halsen eller bara ett enstaka ord, tex. Duktig!

Sen finns det ju andra som jobbar på ett annat sätt, det förstår jag mig inte på riktigt.. Slå och skrika när hästen gör fel men inte berömma när den gör rätt.. Aja.. Nepp inte min stil helt enkelt! ;)

Hur tänker ni? ;) skulle vara intressant att höra vad ni andra tycker!! :))
Pic, Lovisa och harmonins Compis, båda väldigt glada efter sin 2:à placering i LB:1! :)

/Frida

 

 


Tack!

Tack för alla fina kommentarer hörrni!! <3

 


För att överleva höstrusket

Så tänk lite extra på det ni har och hur ni mår. Hur ni ska kunna prestera ännu bättre och vad ni ska göra för att utvecklas. Glöm inte bort att ta en stund då och för att inse hur långt ni har kommit och hur speciella var och en är. Ge lite creed till er själva och inse hur viktig du är.

 


Historia

Hej!

Jag fick en fråga på FB om jag kunde skriva om min "armhistoria" och jag har funderat ett tag, det är ett känsligt område, att verkligen gå ut med detta helt hållet och skriva HELA historien, inte bara delar som man berättar lite kortfattat till en kompis elr liknande. men här kommer den iaf.

Jag har ju då ett handikapp, måndagen den 16 oktober 2008 så var jag med på en hopplektion på min hyrponny Joyride. En galen, envis och otroligt hoppglad ponny som Verkade älska att bocka av sina ryttare!
Just den lektionen var hon GALEN!! Jag kunde knappt stanna under framriningen men modig som jag var då så hoppade jag bana endå...
Det skulle jag inte ha gjort då på sista sista hindret var hon så stark!! Hon sög tag i hindret och drog!! Jag drog okunnigt tillbaka och hon tvärstannar!
Sen minns jag inte mer... Eller jo, jag minns att jag tänkte på hur jag skulle landa för att göra illa mig så lite som möjligt.. LYCKAT! eller inte! Jag landade rakt på högerarmbågen och det visade sig sen att jag i princip krossade armbågen... 3ben brutna och lite småsplitter överallt... AJ!

Vi åkte in på akuten hos astrid Lindgrens barnsjukhus och de röntgande några gånger och vi insåg att det var något på tok, och självklart hade vi rätt! På med ett gips och sen hem med smärtstillande medecin.

Dagarna gick och på onsdagen ringde de och sa att jag skulle opereras på torsdagen, vi åkte in på torsdag morgon, ingen operation, fick sova över till fredag, ingen operation då heller. De lät oss åka hem och komma tillbaks på måndagen.
Det gjorde vi och då blev det äntligen operationsdags! Då 1 vecka efter att jag bröt den.

Jag låg på uppvakningsavdelningen i nån timme då jag inte tar narkosen så bra.. Vi Sov över till tisdagen och sen gick jag hemma i en vecka, fick komma tillbaks till skolan på måndagen efter och sen flöt allt på som vanligt typ, visst ingen ridning på 2månader... Menmen.

Efter 1månad så fick jag ta av gipset, då var det något som inte stämmde! Jag kunde inte sträcka ut/böja armen som man skulle.

Vi åkte in och ut från AL sjukhuset var och varannan dag för återbesök och tester.. Det var som mitt 2:a hem en tid!

Tillslut bestämdes det att jag skulle göra en mobilisering, de söver ner mig, sträcker ut armen, gipsar och väcker mig igen. Allt gick som det skulle utom att de satte ett för litet gips då armen svullnade upp av "träningsverk," låg på uppvakningsavdelningen i 4,5timmar pga smärtan!!!

Vi fick åka hem men morgonen efter så fick jag ta av det pga att det gjorde så ont! Armen var inte bättre, jag åkte ut och in på AL sjukhuset jätteofta, sjukgymnastik 4 gånger i veckan osv. Det blev bättre men inte bra!

I skolan började det spridas rykten om mig osv. Inget av det som sas var sant men som ni kanske förstår så var det en ganska svår tid för mig, folk pratade bakom ryggen på mig om saker de hade helt fel om, det var riktigt jobbigt ett tag, speciellt när en viss person gick ut med ett rykte som alla verkade tro på och retade mig för osv.

I augusti 2010 bestämdes det att jag skulle få opereras igen, då en stor operation, de skulle lossa underarmen från överarmen och sätta skruvar så vi skulle skruva 1mm per dag tills den blev rak... Det ställdes in då den hade blivit mkt bättre. Men långt ifrån bra!
Specialisten sa att vi lägger ner arbetet med min arm i hopp om att det skulle bli bättre, men det skulle aldrig bli riktigt bra, jag skulle alltid ha ett handikapp, ett stort ful ärr på ena armbågen...
Jag visste inte om jag skulle skratta elr gråta riktigt! Var det bra eller dåligt?!

Tiden gick, jag började vänja mig med mitt handikapp, men ni ska veta att det förstör jävligt mkt för en ibland! Men i somras så började den krångla, jag fick ont när jag red och ansträngde den, skolarbetet drabbades vissa dagar, jag tappade känseln oftare och oftare, blev väldigt trött och mådde allmänt dåligt, fysiskt och psykiskt.
Jag kan inte skriva mer än ett A4 i Sträck, om äns det, därför har jag fått låna en dator på svenskan..

Nu mår jag bättre! :)men vissa dagar är fortfarande jobbiga ibland.

Vi har bokat återbesök för att kolla upp den igen!
Nu i november så har jag vaknat ett x antal gånger under nätterna för att jag inte har någon som helst känsel, kan inte "styra" den, det gör bara ont och känns som att man tar i en kompis arm, en annan persons arm, inte min! och då tappar jag känseln från axeln och nedåt! Skitäckligt!!! Jag är rädd att det ska hända under en skoldag...

Vi får se vad de säger på återbesöket, men det känns inte lovande.

Så nu kanske ni har en liten inblick i hur det är med min arm...

Emma har samma problem med utsträckning/ böjning som jag, men mer vet jag inte ;)

/Frida


Stall Berga - Stens hem

Sist jag var i stallet fotade jag lite grann så här kommer några bilder som visar lite av mitt & Sten's hem!
Det första man ser är vårat stora ridhus med uppvärmd läktare!
Sedan kommer man till Stallet med hösilage utanför.
Stallet med 20 boxar och stor & bred stallgång!
Sadelkammaren med 20 skåp och runt 40 sadelhängare.
Baksidan där vi alltid sitter ute och fikar/pratar innan man går in för att rida!
Sen kan jag lägga till att det finns ett foderrum, Värmerum för täcken, Spolspilta, Omklädningsrum med egna skåp, Ett stort sällskapsrum med kök och superfina ridvägar! :) Hoppas ni fick en liten inblick i hur jag & Sten har det. / Emma

Berg och daglbana

Feber , illamående och allmänt körd. Bloggar så fort jag får orken tillbaka. /Emma

 


Celica 8/11



Idag så red jag dressyr, det gick väl sådär, hon blev lite trippig ibland när jag travade/galopperade fram så då fick jag verkligen tänka på att hon skulle komma ner med nosen mot backen och ta låånga kliv.
Det är ju en liten envis dam jaghar så hon satte sig emot lite i galoppen och då fick jag jobba henne ganska länge där, tillslut släppte hon där oxå och blev riktigt fin!

Sen jobbade jag henne i intervaller, låg form, hög form, öppna, sluta, låg form... Det gick bättre än jag trodde att det skulle göra faktiskt! ;D
Även i galoppen fast då blev det låg form, hög form, enkelt byte, låg form, Celica skötte sig väldigt bra! :)

Jag avslutade med att göra en inridning i galopp, halt hälsning, det gjorde damen väldigt bra! :)

La ner henne i en lång och låg form och red innanför spåret så att jag skulle hålla koll på yttersidan;) hehe det tog en stund innan det blev bra, men efter några varv så gick det riktigt bra! :))

/Frida


Min iphone vill inte att jag ska ladda upp några bilder så tyvärr så får ni vänta. :(


We found the thing we love the most

12 olika bilder. 11 olika språng. 6 olika platser, dock är de en sak alla dessa bilder har gemensamt. De alla visar samma sak. Jag äger ponnyn som bokstavligen älskar att hoppa, och hur bra är inte det att jag älskar samma sak? Det spelar ingen roll hur högt, hur bra det blir eller vart man är. Så fort man går in under en hoppträning då de är några ynka sockerbitar eller bommar framme spetsas öronen framåt, och adrenalinet är på topp. Nu ska vi bara få den här glädjen att fokusera på mer än att busa och har kul utan även träna och lära oss något. Men ja det är sant, jag äger ponnyn Sten som lever för att hoppa! /Emma

appropå Hickstead igen, världens vackraste varelse.

I samband med den tragiska olyckan skrev jag ut det och lade ut en bild på denna fina fina varelse. Fick även ett antal kommentarer och en som jag fick stå till svars på. Men OM jag blev nöjd med svaret. Inte bara sanna ord utan även ett av mina favorit citat. / Emma
En häst utan ryttare är alltid en häst, men en ryttare utan häst är ingenting.

Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.


Dax att höra hur det går med Stene!

Hallå där tisdag!
Under dagen ahr jag bara bott i soffan och legat framför datorn. Satte ihop den där lilla filmen också vilket tog så mycket längre tid än jag hade tänkt p.g.a att Youtube inte godkände låtvalet osv. Fattar inte varför det blir så om JAG äger låten och den är skriven på min dator?
Iallfall nu ska jag alldeles strax ringa Mimmsan som från och med idag ska rida Sten 3-4 dagar i veckan och hoppa honom, allt detta tills ajg kommer tillbaka såklart. Så nu ska jag försöka få tag på henne!  / Emma



Nyheter : hopp - utrustning

 

Något jag tycker har slagit jättestort inom hoppningen är dessa otroligt snygga och säkra stigbyglarna! De kallas för SoftUp och är ifrån märket FreeJump , specialdesignade för att ge extra mycket stöd och om olyckan skulle vara framme så böjs de enkelt ut och foten faller ur. Utan nån chans att fastna!.

Dessa finns i otroligt snygga olika färgmatchningar och kostar runt 1.999:- Jag känner faktiskt ett flertal som har dessa och är jätte nöjda! Själv är jag intresserade av färgen "choco-vanilj" skulle matcha min nya tävlingsoutfit klockrent! Finns att beställa här! Lite hoppinfo! /Emma

 

 


Dagens planer!

Hej allihop!

Idag blir det ett efterlängtat dressyrpass med Sockan! :D det blir nog så att jag jobbar henne i en låg form och sen beroende på hur hon känns så tar jag upp henne i den samlade formen och jobbar henne där! :D

Guideon rider jag ju bara på måndagar än så länge.. Niki rider eller longerar nog idag ;)

Jag bloggar mer senare! :)

Kram/Frida


SILVERMEDALJ TILL PONNYDRESSYREN!

GRATTIS!!! :D:D

Celica 7/11

Hej! 

Idag har ju lilla C sinn vilodag, så hon leddes bara i ca. 20min.

Mycket pyssel och mys blev det iaf! :)

Dagens bilder:
Kram/Frida

Guideon 7/11

Hej allesammans!
Idag red jag Gidde som han kallas på utebanan, det vaar helt okej underlag för honom, med lilla C hade det aldrig gått.. 

Guideon är ju väldigt feg.. Det har stått en skopa från en av anläggningens traktorer på stallplan i snart 2veckor, han är fortfarande jätterädd! Idag kastade han sig 2 gånger innan mamma fick komma och leda förbi honom, lillgubben.. Sen var det någon som sprang ifrån tältet, det var tydligen och jääätteläskigt! haha, tur att jag inte blir rädd när han blir de, för då hade det blivit fullt sken! ;P
Ja, ridpasset var det ju! hihi! 
Jag red honom lösgörande väldigt länge, försökte få han att fokusera på mig, och inte allt runt omkring, tillslut lyckades jag och han kom ner och arbetade riktigt bra! I galoppen var han väldigt spänd, det är den svåraste gångarten och dessutom är vi på utebanan som han hatar! Men även där lyckades jag få honom riktigt fin! :)

Jag tog även upp han i formen och jobbade där.. han är skitstark redan från början, så det tar sin lilla tid att få honom att släppa bettet och bära sig själv, men tillslut! Då blev han riktigt riktigt fin! Gjorde mkt skänkelvikningar och 10m volter, alla för att han ska lyssna för skänkeln och speciellt ytter! Även lite skolor blev det! Han är en dröm att göra skolor på när han är mjuk och fin! Allt bara flyter på, man ger hjläperna och han går snällt undan till den punkten jag har ögonon på! Helt otroligt jämfört med Celica! 

Jag gjorde en övning som passar den sortens av häst som Gidde väldigt bra;
vid tex. F, 10m volt, sväng BARA med ytterskänkel och inner sittben, ställ endast med inner tygeln, om inte din häst formar sig bra runt din innerskänkel vill säga. 
Rakrikta och känn att hästen är med på noterna! 
Vänd snett igenom, öka lite, endast några steg.
när du har ökat, minska snabbt ner och gör en 10m voltåt vänster, jobba på samma sätt som i första volten. Känn speciellt att du har med dig din häst, att den är med på noterna! 
Rakrikta och öka lite igen, gör samma sak som innan.
Du kan hålla på såhär jättelänge om du vill! Har du ett långt ridhus så är det superbra! 

Guideon blir väldigt uppmärksam, lyssnar för mista lilla och väldigt mjuk i sina sidor efter denna övning! 
Kanske filmar jag när jag rider den på C och lägger ut? Skulle det vara intressant??

Tillbaks till ridpasset.... 
Jag la ner honom i en längre och väldigt låg form så han fick sträcka ut hela rygg och halsmusklerna. avskrittning skedde utomhus, runt stallet, förbi den läääskiga skopan! :P


Här har vi han!


Kram/Frida

Hoppmöte för ÅRS

Den 24de November är de dags för mitt första besök på Årsta Runsten! De har nämligen då ett hoppmöte inför tävlingsplanerna -2012. Som jag insett nu så har jag jättemånga vänner som tävlar för Årsta Runsten, vilket gör detta ännu roligare! Tänkte bara berätta hur bra det är med en klubb med en ordentlig hemsida, superskönt verkligen. Den hittar ni till vänster i vår meny, klicka på loggan så länkas ni.

Hoppmöte
(2011-10-18 17:05)

Inbjudan till möte om hoppningen i Årsta-Runsten.

Torsdag 24:e november kl. 19 på Runsten.


Alla som planerar att tävla hoppning för klubben under 2012 bör delta på detta möte.

På agendan:

- Allsvenskan 2012 + lagledare
Vilka är intresserade av att rida i lag, samt förslag på lagledare.

- Tävlingar 2012
Presentation av vår preliminära tävlingstermin.

- Funktionärer
Hur fördelar vi arbetet under nästa år för att hålla genomgående hög kvalité på tävlingarna?

- Kickoff?
Förslag att ordna någon form av kickoff i början av nästa år.

- Övriga aktiviteter
Vad vill vi göra under nästa år, förutom tävlingarna?


Vi bjuder på fika, varmt välkomna!
Kommentarer (0) | Skrivet av Fredrik Starck i Information
Dela den här nyheten: 

 

/ Emma

Frida tycker och tänker!

Hej!
Jättekul med all feedback från er! uppskattas jättemycket och gör så vii blir ännu mer motiverade! :D
Nu till Saken! 

En sak som jag kan reta upp mig riktigt ordentligt på är konstigt nog Små rosetter! Det stör mig! haha helt galet igentligen, men håll med! Det är väl roligare att få en Stor, fin, tjock, med låånga band?

Jag kommer iaf ihåg tävlingsplatsen som ett roligare ställe och vill hällre åka tillbaks dit om jag vet att det är fina rosetter och bra hederspriser!

Sen är det ju självklart att jag och Lilla C inte blir placerade varje start!! Men när man blir placerad så vill man verkligen känna sig bland de bästa! Och får man då en liten skit rosett för max 7-8kr i tillverkning så blir det inte lika roligt... haha!

Alltså, missuppfatta mig inte nu med att jag bara bryr mig om hur rosetten ser ut och att allt annat inte spelar ngn roll, för så är det verkligen inte!    Men det är ROLIGARE med stora fina rosetter! En placering är alltid lika kul att få! Även om jag och Celica har 57 placeringar tillsammans så är alla lika roliga och har ett roligt minne, en historia bakom sig! :D Ett bevis på att det man har kämpat med länge har gett resultat! Speciellt om procenten är riktigt bra oxå! Då är det ännu roligare!

MEN det kan ju inte alltid gå bra! Ibland är man på topp, och ibland är man i botten... Det är en del av tävlandet helt enkelt! :)

hahah slutsats:
Stora rosetter är roligare att få, men betyder precis lika mkt som en liten tråkig rosett! :)

denna eller denna!

bildeer från google!

Kram/Frida



Whats meant to be always finds it way.

Känslan hos Eric Lamaze går nog inte att förklara i ord. Hela ridsportsvärlden är i obalans och man vet inte va som kan ske härnäst. Hittade denna fina film på julias blogg och är tvungen att dela med mig.
Fina Fina varelse, vila i frid.

Morgonhälsning från min vän här hemma

Hej och godmorgon allesammans!

Eftersom jag blir tvingad att vara hemma hela denna veckan också så kan jag verkligen sova ut och se till att vila så mycket som möjligt. Därför jag vaknar vid 11 då Frida redan är i plugget!

Har precis käkat en sallad och busat lite med vår nya valp som heter Tinni. Hon blev så trött så hon slocknade i mitt knä, hihi! Kram/Emma

 

 


Dagens planering

Hej allihop!

Idag har Sockan sin vilodag, men jag rider på "lilla" Guideon idag. Sen ska jag hem och plugga!....


FAKTARUTA
Guideon är en Storhäst, ganska hög. Han har gått Msv med sin ägare men nu så har jag fått äran att rida honom. Han är väääldigt svårriden men jag börjar komma på honom nu.
Jag har startat en start redan på han, det var en klubb LB:1 och jag hade bara ridit han 5gånger då, han var jättefin! Domarn tyckte väl inte riktigt samma sak,jag red på 59% men jag var riktigt riktigt nöjd! :D
Han är en mysig men ganska så feg häst! :P

BILD KOMMER SNARAST!

Kram/ Frida


kämparglöd hos oss!

Tack så hemskt mycket för all positiv feedback, fina kommentarer och berömm på facebook. När statistiken är så här och allt bara går UPPÅT vill man bara fortsätta blogga! SÅ fortsätt kommentera så leverar vi i bloggen! TACK! / TR

Sista för terminen

Sista Tävlingen för mig och C denna termin är den 20/11 Gyttorps Ridklubb, det är en regional LA:4 och LA:P1 vilket blir perfekt att avsluta säsongen med! :)

Hoppas att de har Equipe system där! Så ni kan följa start och resultat! ;)

Hoppas att det går såhär bra då! hihi! :)

Kram/Frida

Sjöhagen Wear - Globen Horse Show -11

 

Vet ni vad jag har fått chansen att göra? Jo för ett tag sedan skickade jag in intresseanmälan, CV samt personligt brev till Sjöhagen där de sökte personal inför GHS. Och idag fick jag svar att jag fått jobbet! Så iår kommer inte jag vara en av de 90 000 som går i annexet utan jag kommer jobba som säljare i Sjöhagens monter.

Är så himla glad, ska bli SÅ kul att få jobba med Michaela och hela Sjöhagen gänget! Kram/Emma

Mål 2012

Frida och Celicas mål inför 2012


Debutera Nationellt
Tävla ett par nationella tävlingar med godkänd %
Tävla FEI programmen på godkända resultat, regionalt.
Tävla Lätt A:P1 nära 70% om inte på 70%, hehe! :P
Stärka skolorna och den samlade formen

Ha kul!!!
Utvecklas!



/Frida

Celica 6/11

Hej! 
Usch va hemskt med Hickstead! Vi fick en kommentar om att hela ridsporten är i chock, och det kan jag bara hålla med om! Verkligen! 

Men nu till lite roligare grejor! 

Ridpasset idag blev en 55minuter lång uteritt i mörkret! Bara att sätta på sig pannlampa och massor med reflexer! :P 
Men jag var iaf inte ensam! Med mig hade jag min enda ponnydressyrryttar stallkompis och hennes lilla C-ponni! Lovisa och Compis! Vi red i sommarhagen, värmde upp lite smått,skritt, trav och galopp i en låg form, Sockan kändes fin, men lite försiktig, inte så konstigt när vi var ute i mörkret.. Men hon skötte sig väldigt bra endå! Sen red vi vidare tillbaks till stallet, sen till vansta by, red lite där, mest galopp, sen tränade vi travlängningar i ''hästbacken'' som den kallas, en brant uppförs backe, eller nerförsbacke.. det beror vart man står i förosig... hah.. aja, Celica gjorde en jättefin, takt fast och fin i formen! :D Sen red vi ner för backen som leder till hästbacken.... hahah ni förstår nog... vi vände iaf där och skrittade hem igen. ;)

sommar, sommar, sommar! Kom tillbaks!
/Frida

inför år 2012

Något jag ser så himla positivt framåt mot är år 2012, byta klubb, byta inställning,så ja ett år att se fram emot! Fast inte bara år 2012 utan också hela december månaden och min come back i ridningen. Det ska bli så extremt kul att få chansen att träna upp både mig och Sten till det optimala och verkligen kämpa. Kolla ut massor med bra bom-övningar för att träna på kordination, smidighet och viljan att förbättras. Ut i skogen och på åkrarna i vinter för att bygga styrka och uthålighet. Trimma dressyr i ridhuset men även ute på fria platser med störningsmoment runt omkring då vi får chansen att sätta diciplinen på plats och vägarna mellan hindren. Inom hoppningen har jag och pappa planerat en hel del massa roligheter, Ta hit privata egna tränare, åka iväg på träningsläger för den tränare jag känner bäst men framförallt utvecklas men fortfarande tycka att det är lika kul som alltid. Mysiga barbackaturer ut i skogen och klättring i backar för att bygga upp förtroendet men framförallt för att tänka på välmåendet.

Jag längtar SÅ mycket. Det här kommer bli som en nystart för oss. Det är nu när man inte har chansen att rida som man märker hur mycket man saknar det. Inte bara ridningen utan också att vara i stallet, känna gemenskapen och bara ha det underbart med de man älskar.

what doesn't kill you makes you stronger


Super snälla Celica!

 

Min lilla kusin fick rida på C för ett tag sen, haha hon e så snäll min polle! Han skrittade och travade helt själv! andra gången han red i hela sitt liv typ ;) Kram / Frida


Skänker en tanke till - Världscupen i hoppning. ♥

Hickstead dog på banan

VÄRLDSCUPEN I HOPPNING, VERONA, ITALIEN: Eric Lamazes stjärna Hickstead omkom i samband med världscupklassen.

Relaterat:

2011-11-06Världscupen avbryts

Hickstead, som bar Kanadas Lamaze till OS-guld i Hongkong 2008, kördes ut från tävlingsarenan i djurambulans. Han föll till synes död ner på hoppbanan. Ekipaget gick i mål med fyra fel. På väg ut från banan såg det ut som om Hickstead tappade balansen, han föll ned med kraftiga ryckningar i kroppen. 

Tävlingen avbröts en längre stund och det blev oroligt på läktaren. Några personer i publiken fördes ut då det blev slagsmålsliknande scener.

Efter en stund tågade ryttarna in på banan, flera av dem rörda till tårar, alla chockade och omtumlade. Företrädare för ryttarna och tävlingsorganisationen gav beskedet att Hickstead var död och att tävlingen avbryts. Det hölls också en tyst minut.
Taget från Ridsports hemsida.



Född som en stjärna och dog som en legend. Vila i frid, Hickstead. ♥

 


Insläpp

Hej allihop!

Nu tar jag in Sockan!

Blir en mysig uteritt med Lovisa och Compis! :)

Ha de bra! /Kram Frida


1o december, ett datum att vänta på!

"there is suffering in life, and there are defeats. No one can avoid them. But it’s better to lose some of the battles in the struggles for your dreams than to be defeated without ever knowing what you’re fighting for"

Nu är det så att jag legat hemma i körtelfeber i 4 vekor och ska vara hemma hela vecka som kommer med. Jag har alltså inte ridit min lille ponny på ca 4 veckor och från att jag är frisk är det 1 månads vila tills jag får börja rida igen. Har räknat att dagen jag ska sitta på min stjärna igen är den 10 december, en evighet.. Dagen jag fick beskedet från sjukhuset grät jag, för då visste jag att de skulle ta ett bra tag innan jag skulle få rida min pärla igen. Så just nu rids han av 2 väldigt goda vänner av mig och allt går bra. Lite lugnare än vanligt men kärlek får han. Allt händer för ett skäl. Detta hände säkert för att kroppen vill att jag ska ta det lugnt. Sten behöver en vilo månad där han får gå lite lugnare och en paus från tävlingarna. När vi väl kämpat oss igenom detta, DÅ kommer vi att vara starkare än någonsin.

We will be back, stronger than ever before. ♥





Välkommen till vår nya blogg! ♥

En hoppryttare och en dressyr ryttare som tävlar för samma klubb och kämpar i med och motgång!
(Emma från och med 2012!)

Frida & Celica

Hej allihop!
Jag heter Frida Söderqvist och är 15år, jag bor i en villa i Ösmo utanför nynäshamn. Mina dagar består av att gå i 9:an på Vansta Skolan och va i stallet med min underbara lilla ögonsten Celica (även kallad Sockan).

Celica står uppstallad på ''Sorunda Ridklubb'' (Vansta gård). Där vi har ett ridhus och ett ridtält, halvtaskiga ridvägar men det fungerar. ;) Det är hela 35boxar där! Jag trivs ganska bra, dock så är det svårt att kunna rida i ridhusen då det är en ridskola och deras lektioner börjar mellan 16.15 och 17.00 varje vardag, och slutar mellan 18.45 och 22.00... Så det blir lite svårt hinna rida ibland.. Jag spenderar ca. 2,5-6 timmar i stallet per dag... Allt beroende på helg/Vardag, tävling/Träning, hårt pass/Vila.. Ja, ni förstår!

Jag har haft Celica i snart 2år och vi har utvecklats massor! Både jag och hon! :D Celica var en fullfjädrad hopponny när jag köpte henne, vi har en ganska så speciell historia tillsammans, men den berättar jag om det finns intresse för det :) Jag har i princip skolat om henne helt själv, fast med tränares hjälp såklart!

På tävlingsfronten ser det ut såhär: Celica och jag tävlar dressyr, på Regional nivå, under VT- 2012 kommer vi även att testa tävla Nationellt! :) Jag har tävlat för Åstra- Runsten sen i våras, då var vi med i deras DIV. 1 lag, och vi kommer göra det nu 2012 oxå! :)
Följ våran resa med målet mot Svenska Mästerskapen! Både på topp och i botten!
Kram/Frida

Emma Dahlberg & Sten

Hej allesammans!
Mitt namn är Emma Dahlberg och jag är en 17 årig tjej bosatt i ett villaområde i Älvsjö i centrala Stockholm. Dargarna spenderar jag med att gå i 2:an på Stockholms idrottsgymnasium där jag läser Samhällsprogrammet och får extra tid att satsa på min stora hobby, och favorit sport. Ridningen, hästhoppning såklart!

Tillsammans med min D-ponny Sten (även kallad SuperSten! ;) )som står i ett stort stall med 20 boxar, ridhus och super ridvägar på Ekerö så går all min fritid till att vara i stallet. Sten har jag haft i precis 1 år nu och han är min första riktiga tävlingsponny! Har innan haft 3 ponnyer tidigare att verkligen lära mig på men nu behövde jag ta mig an något svårare. Och svårare har det varit! Under vår resa har vi gått från toppen till botten till toppen igen!

Tävlar gör vi i hoppning på just nu L:B nivå men kan så mycket bättre. Det har varit som en berg och dahlbana för oss och vi har precis tagit oss upp från den lägsta botten igen så nästa tävlings säsong ( år 2012 ) ska vi inte bara byta klubb till Årsta Runsten Sportryttare utan även verkligen satsa tillsammans. Träna , Tävla och utvecklas! Men framförallt ha kul. Mitt största motto är att när man går ut från en träning eller tävling ska man alltid se allt på den positiva sidan, även fast de gått som sämst finns de alltid något bra i ritten. Något som just DU är nöjd med.
Så välkommen att följa vår resa, vi ska kämpa mot toppen! :) / Emma & Sten





RSS 2.0