nyårsafton!

Idag är det nyårsafton, och min morgonhar redan varit mer än jag behöver haha! Inte kunnat sova en blund inatt, mamma nämnde något angående att det var fullmåne inatt undra om det kan stämma? Lite häftigt isåfall. Har precis kommit hem ifrån en tur till Globen där jag köpte ett halsband till min nyårsoutfti jag ska ha ikväll. Vill ni ha bild på de? kanske lite ohästigt i bloggen skulle göra bra? :) Får se!

Tack för kommentarerna på Vad tycker ni inlägget , superkul att se vad ni tycker och tänker! Bra med kritik också, det gillar jag! :) Nu ska jag vila en stund. Lång dag idag.. puh!

Vad tycker ni?

om ni skulle få bedömma en bild/video eller något liknande på oss istället för att vi ska sitta och göra ''hot or not''? Vad tror ni om det? Vi ger det ett försök! Här kommer en liten bild på mig och Sten så får ni säga vad ni tycker är ''hot or not'' ! Det kanske är outfiten? Matcningen? Sitsen? Formen? Steget? Eller jag bara allmänt!
Så varsegod- Vad tycker ni?



glädje

Åh idag är en bra dag. JAg har varit så glad hela dagen och nu på kvällen har de bara blivit bättre och bättre. Min lilla favorit gick så bra idag! Passade på att rida lite och idag fick jag ner honom i den ultimata långa och lösa formen. Galopperade av honom mycket då han inte blivit jobbad på ett tag. Lite vila skadar aldrig! Men perfekt är dagens ord. Allt var perfekt.



Lång dag onsdag!

Hej allesammans!

Gårdagen blev en väldigt lång dag för mig vilket resulterar i att jag är helt slut idag! Började med att åka med Salme till sitt Stall i röksta. Där träffade jag Mayas ungponny Maritza, vilken underbaring! Sedan packade vi in allt i transporten då Salme skulle ta med sitt 5-åriga sto totto på 170 i mankhöjd till sin tränare Kattis. På kvällen stannade jag hos några kompisar och nu är KAG på väg ner till Sten för en uteritt med Chilli och hans ägare!

Mysdag på g! Hörs!


Man kan inte bli mer än överlycklig när man kommer till stallet en stressig måndag och får se dehär!!
Matilda hade fixat allt till Sockan och Niki hade fixat allt till Giddis! UNDERBARA MÄNNISKOR!! :D
Tack än en gång! Det var verkligen suuupersnällt av er! :D

Celica 27/12

Idag blev det ett dressyrpass! :D Hon var riktigt fin!!! :D:D Red i ridhuset i ca 20min och sen red jag ut i ca 20min.

I ridhuset jobbade jag henne lång och låg tills hon kändes mjuk och följsam, lösgjord och med på mina hjälper. Sen tog jag upp henne lite i formen och jobbade lite skolor, jättefin! :)
Sen red jag ut mot sommarhagen och verkligen lät henne få sträcka ut i galopp, det var jättekul tyckte både jag och Sockan! :) Testade även en och en annan mellantrav, de blev suuuuper!! :D
Här kmr lite bilder från dagen:

hmm..

Oj! alla de inlägg jag lovade.. hehe, det blev visst bara två av dem.. MEN! Jag har typ 3-4 på G! ;)
Dåligt bloggande från mig över huvudtaget idag och igår.. :/ Det har händ MASSOR!!

Är just nu med Lovisa, hon sover hos mig inatt fööör imorn (idag)  och på torsdag så är det Fredrik Böhling kurs!! Äntligen! Har inte tränat för honom sen i somras typ! Det har hänt mkt sen dess så jag hoppas att det kmr gå bra! Längtar dit!! :D

Celica har gått jääättebra idag!! Min lilla stjärna!! kommer ett inlägg om det typ nu.. :P
Aja ha det braigt!

Sten Sten Sten Super Sten

Nu ahr jag tyvärr kommit in i en liten '' Jag orkar inte anstränga mig'' - period. Ni vet när man varit med kompisar på dagen och när eftermiddagen börjar komma inte riktigt känner det där suget att åka till stallet. Dessutom har vi inom familjen kommit överens om att jag endast får rida 1 gång i veckan. De andra ska jag promenera / longera eller ja göra något annat. Men bättre blir det nog! :)
Idag var Emsi med i stallet. Vi myste lite extra med Sten och tog sedan en 25 minuters promenad. Fina stjärnan.
hunters, Mountain Horse, Adidas, Sjöhagen, Horze!

TR's nya regler

ÄR KATASTROF! Tror nog att alla inom ridsporten har sätt de nya reglerna angående logotyper? Gilla den här facebooksidan för att göra skillnad! Fy skam på er SvRF.

Önskeinlägg - Favoritekipage på ridskolan

Jag tycker att det här är ett jättesvårt beslut! Eftersom jag känner så många där och det finns så många duktiga!!





Men jag har kommit fram till att min bedömning självklart ej blir ''kompisar före de andra!'' utan jag gör så att jag skrriver 1 ponnyekipage och 1 storhästekipage, dem jag tycker är bäst helt enkelt!






Ponnyekipage





Izabelle Sundström på Tinka






Jag valde Izabelle och Tinka för att de är jättefina ihop, tävlar LA i dressyren med bra resultat, är duktiga på hoppbanan, och Izabelle har gjort ett jättebra jobb med Tinka! Den ponnyn var helgalen innan hon började rida den och nu är den jättefin! Izabelle rider fint, och man ser vad hon jobbar med när hon rider, inte bara flänger runt och gör allt möjligt utan fokuserar! Det är jättekul! :)
Izabelle har även ridit Breda som hon har gjort ett jättebra jobb med! :)

Izza och Breda
Izza och Tinka

Storhäst ekipage






Eva Christensen och Neoliet




Eva och Neo har varit ett ekipage ganska länge! De är jätteduktig i dresyren och blir nästan alltid placerade, även hon tävlar La i dressyr. både klubb, lokalt. Neo är en väldigt svår häst, han kräver sin ryttare om han ska gå fint, och det gör han med Eva! De pasar ihop väldigt bra och det är alltid lika trevligt att titta när hon rider! :)

Neo



Egen ponny för Mig

Nu tänkte ag berätta om hur det är att ha egen ponny i ''mitt liv'', det låter jättefult men jag vet inte hur jag ska beskriva det annars :P

Jag har ju ridit på ridskola sen jag var 5år, Sorunda Ridklubb. Sen var jag medryttare på en hel del ponnyer under 2007-2011, jag var alltså 10år när jag fick min första medryttarponny! Det lärde mig att ta ansvar och redan då kändes det som hästarna betydde mer för mig än för mina andra kompisar som red.. Jag åkte hellre till stallet och borstade på en ridskole häst än va med kompisar! Min dröm var ju såklart att få en egen häst, men det visste jag att jag aldrig skulle få! hehe..
Ett tag hade jag TRE medryttarponnyer såhär såg det ut:
Måndag: Kulan
Tisdag:  Compis
Onsdag: Kulan, ''Cindy''
Torsdag:
Fredag: Kulan, Compis, ''Cindy'' (DET VAR SVÅRT ATT HINNA MED! ALLA TRE SKULLE RIDAS OCH JAG GICK I 7:AN! :P)
Lördag: Kulan
Söndag:

Det var ganska så tufft ett tag, jag hade skitkul men kompisarna kom ju på sidan av. men jag klarade det och sen köpte vi ju Celica, eller Cindy som de knäppa människorna kallade henne... Och då hade jag bara 1 häst att ta hand om! Det var så tomt, eller jag hade ju henne varje dag, men det var tomt för att det bara var en box att mocka och 3höpåsar att fixa och 3hinkar med kraftfoder som skulle göras, inte 3 boxar, 9höpåsar och 9-10hinkar med kraftfoder... hehe lite skillnad!
För mig betydde Egen ponny ANSVAR! DEt betydde också UPPOFFRINGAR! Så här ser min vardag ut:
Måndag-Fredag: 8-15 skola, stallet 15.45-19.00, plugga, äta och ta det lugnt 19.15- 23.30
Lördag-Söndag: upp 7.15, utsläpp

Jag har valt bort saker som många av mina kompisar inte skulle välja bort för en egen ponny. T.ex Månadspeng, shopping, sovmorgon varje helg, mycket mindre presenter och julklappar, bara att kunna va med en kompis en hel eftermiddag. Sånt har jag ''valt'' bort. För mig är dessa saker ganska oviktiga DOCK ej Kompisarna! De är vikiga!! Jag har det här systermet i mitt huvud:
1. Skolan
2. Celica
3. Kompisar

För det är så det är för mig! Vissa av er som läsare det här kommer säkert tycka att det låter helt sukt, men jag skulle ALDRIG sälja Sockan bara för att få va med kompisarna mer! ALDRIG! Det är bara så det är. Kompisar kan alltid svika en, såra en, men en häst finns Alltid där, är alltid glad när du kommer, sviker dig aldrig!
Och visst kan jag tycka att det känns förjävligt när 3-4 vänner till mig ska iväg och shoppa eller göra ngt annat kul och jag inte kan följa med, antligen för att jag inte har tid för det (det vanligaste) eller för att jag inte har pengar till det.
Och en till grej som kan kännas lite mer jobbigt i min situation är det här med krav. Jag har måånga kompisar som får kraven: Om du inte får bra betyg så: får du sluta spela fotboll, sluta dansa, ingen balklänning, ingen mobil i 1månad, kontantkort ist för abonemang, listan är lång. Men för mig är det: Får du dåliga betyg SÄLJER VI CELICA! Fattar ni?!?! Det skulle vara typ jordens undergång för mig!! Den hästen betyder ALLT! Om du måste sluta spela fotboll t.ex så kan du fortfarande börja igen när du har höjt di i betygen igen. Men säljer man min ponny så finns det ingen chans att jag kan få tillbaks henne!
Allt handlar om vilka val man gör. Jag har valt detta, men det betyder inte att det är det absolut bästa i någon annans synvinkel!


image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description

Oups

Hehe missade nästan bussen.. Men nu är jag på väg hem! :P


Utsläpp

Mot stallet för utsläpp av lilla Sockan, sen hem och sova igen.. ;P

/Frida


Önskeinlägg på G

Håller på med typ 3-4 Önskeinlägg, tror att de kommer ut på bloggen imorrn ;)

Mycket att göra! :)

/Frida

Pic, hihi kolla tiden, 22,33 :P


Celica 25/12

Idag hoppade jag och Sockan! Se där! Haha, det gick faktiskt över förväntan!

Matilda "hoppade" ( "- för att de tränar typ 110-125(!!!) och tävlar 1m i vanliga fall..) barbacka på Tipi, Jimmy hjälpte mig lite, Matilda hjälpte oxå fast från hästryggen :) Stort tack för det!!! :D

Idag stog banhoppning med titthinder på 60cm på schemat! Celica var Väääldigt lugn i början, men blev lite väl pigg efter en stund. Men när hon hade fått hoppa av sig lite så blev det bättre!

Det var en bana med 7 språng, roliga svängar och mycket fokus från min sida.. Hoppade faktiskt en kombination oxå! Det var jääätte kul enligt C! Tur att hon är lydig på bromshjälperna iaf, annars skulle det bli betydligt svårare! ;)

När vi va klara så tränade jag och Matilda på en liten hemlis..... Klura på det ni!
Ledtråd: det har med båda hästarna att göra. Först med rätt svar får en länkning! ;)

Har tyvärr inga bilder från när jag och Bumz hoppar förutom ute i skogen.. Det måste fixas!

/Frida


Juldagen

Är dagen då man bara ska slappa! Idag ska jag vila som tusan, Det får Sten också göra. Imorgon får han sig ett redigt pass istället! Min Julafton var superbra och älskar att vara med familjen. Här kommer lite bilder från igår.
Mina julklappar! Såg ni tavlan förressten? BÄSTA!



Julafton

För mig var gårdagen helt okej, eftersom vi har två familjemedlemmar som precis har gått bort så känns det ju inte lika bra som det brukar direkt. Vi var nere i stallet en gång och tog en liten promenix med Sockan.
Jag fick bla:

♦ Expert Equi-Gard damasker till Celica, vita
♦ En mössa
♦ En svart jättemysig fleecetröja
♦ CRW Tracy väst, svart
♦ lite kläder till skolan
♦ Pengar
♦ Spegel
♦ Hovolja
Det var Mamma, Pappa, Maja och Jag som ''firade'' tsm! :)

Celica 23-24/12

Celica har fått gått lite dressyr under dagarna.

23/12
Red ett ganska ordentligt pass i ca. 45min, väldigt pigg, men riktigt fin! Gjorde mkt skänkelvikningar, övergångar och enkla byten. Även några inridningar i galopp blev det oxå. :)
24/12 - Julafton! :)
Var i stallet på morgonen och fixade allt, red lite lösgörande i ridhuset, ca. 30min blev det. Skrittade även ut en sväng innan och efter. Volter, 10,15,20 meters. skänkelvikningar i skritt och trav. Galoppen har blivit jättestor tycker jag! kan knappt sitta i den ibland! Speciellt vänster! ;) red mycket stora tempoväxlingar i galoppen, fin!

Gripenmeeting i somras ♥

Min Bambi ♥

Bästa Julklappen

Bästa Julklappen, första jag ser när jag vaknar och sista jag ser innan jag somnar. Favoriten. Favoritbilden. Förevigad. Åh. Mer update kommer ikväll om gårdagens fix i stallet samt hela dagen idag! Hoppas ni alla haft och får en fortsatt trevlig julafton.

Sten 23/12

Idag i stallet möttes jag av en julklapp på min hylla. Det var ett presentkort från stall ägaren, Charlotte! Tack så hemskt mycket och god jul på dig om du läser detta! :) Idag har jag haft en myse dag i stallet. Bortstat och kollat igenom honom. Klippt man och svans, samt det största misstaget.. Pannluggen! haha! Nu ser han ut som en Mozart. Promenerade och körde lite lydnads övningar i ca 30 minuter. Fina ponny.

Julfixar Emma är på g!

Idag har jag bara massa julfix och mysiga saker framför mig! Har redan fixat hela min övervåning nu samt möblerat om hela rummet. Nu ser det juligt och fint ut! Rullar ned till stallet vid 18-tiden då får ni roligare häst updatering!


Julklappashandling

Efter stallet drog jag till nynäshamn, där mötte jag Sara, vi gick runt och handlade lite. Pratade massor... Som vanligt :P

Sara köpte julklappar till sin mamma och pappa, riktigt fina saker! :D

Jag därimot köpte julklappar till Matilda. Hittade en jättegullig sak till Tipi också så hon fick en julklapp hon med! Mamma och pappa fick också en sak så nu ska jag bara handla till Maja och Patrik, men det är så enkelt så det kan jag köpa på Ica! :P Celica får ett paket fullt med gosaker! Då är hon nöjd! ;)

Åkte hem vid 18 tiden och väl hemma så tittade man på en film om Jan Brink, riktigt bra film för oss dressyrnördar! ;)

/Frida

Sitter just nu och kollar på tvn som ni ser på bilden ;)


Celica 22/12

Red ut med Lovisa, pigg som tusan!!

Skrittade till sommarhagen och började sedan lösgöra där, ganska fin. Red runt lite och sen rörde vi oss mot små stockarna. Det är en uppförsbacke och sen en platt mark som man kan rida på, där red vi lite, C blev lite seg i övergången mellan skritt och trav så jag red lätt. DÅ passar tanten på att lägga en bockserie! Jag hinner dra tag i henne, men då reser hon sig lite ist! Tillslut slutar hon och jag kan fortsätta jobba henne :P busponny! Skulle även skritta över en ministock.. Celica hoppar skithögt över... Normal ponny!
På vägen hem så testade jag en ökad trav, hehe... Celica kan när hon vill.. Jäklar va hon längde!! :D

Ett tips! Jobba mycket på enkla byten och galoppövergångar när du rider ut. Då är de flesta hästar pigga och framme för skänkeln, Celica blir superkänslig också! Så då är det perfekt att träna på de småsakerna som kan vara svåra på ridbanan ;)

/Frida


This or That - Emma svarar

Här kommer mina This or That svar, kul med så många frågor!



Dressyrmuparna/Teamsl? - Dressyrmupparna har blivit..skittråkiga!
Ryttarmosaren/Ponnysanning? - Ponnysanning har veknat..
Nellie/Nicholai? 
Hoppsadel/Dressyrsadel?
Ridhus/utevolt?
Stort stall/Litet Stall?
Blond/brunett? På mig båda!
Singel/förhållande?Beror på!
STEN/CELICA? - har ju inte provat lilla C än, så Sten!

liten a-ponny/180 cm hög häst
rosa ridbyxor/lila ridbyxor
gult träns/oranget träns
flängig och lite nervig travare
/jätteklumpig och seg shirehäst
stockholm horse show/falsterbo horse show - verkar dunder häftigt!
kallt ridhus/varm paddock
rida på gräs/rida på lagom hård sand
bruna ridsaker/blåa ridsaker
inne tävlingar/ute tävlingar
tävla sm/i fullsatt globen
mata med ganska mycket hästgodis/mata med lite sockerbitar
köpa saker till ryttarn/köpa till hästen
köra eran häst/tolka med eran häst
rida med väldigt hög musik i högtalare/rida med mycket regn och blåst
dansa/sjunga
smsa/ringa


Vi svarade ganska olika faktiskt, Vilket är lite kul hehe! Får se när vi kör en gång till :)



Torsdag!

Hej allesammans!
Imorse hade jag ställt klockan på 07,30, trevlig start på Jul-lovet! Men TYVÄRR så somnade jag nog om, eller bestämde mig förr att skita i det för vakna gjorde jag inte. Planen var att dra till stallet för att sedan åka in och handla de sista sakerna inför julen i stan vid 12. Så Sten får alltså en hel vilo dag idag, igår busade vi som tusan och jobbade lite tillits övningar.

Dagen annars har spenderats för mig inne i stan med Ems och Carl! Kollade i massor mer affärer och har hållt hus ända från drottninggatan till kungsan området. Det vill säga hela drottninggatan, Åhlens city, NK, Gallerian osv! Kom hem vid 18 tiden och har nu bakat en American Cookie Tårta som står i ugnen. Mums Mums. Om en stund kommer Johan hit så ska vi softa hela kvällen! Hästfri dag!
Hoppas ni har haft en bra #1 lov-dag!


Caféet var fullt så vi fick plats ute på en bänk framför fontänen. Men vi satt så pass länge att hela tändes, vilket var mysigt att se! Idag hade jag på mig Hunters, kjol, Hollister-linne & Zara-Jacka!



Snart uteritt

Hej!

Sitter och väntar på att Lovisa ska komma till stallet så vi kan rida ut tsm ;)

Sen ska jag vidare till. Nynäshamn och handla julklappar med Sara :)

Ses ;) /Frida


Celica 20-21/12

20/12
Idag red jag dressyr! :D Mest lösgörande lång och låg och LB form. Fin! det blev lite mellantraver, skolor, skänkelvikningar och massor med övergångar! :) Nöjd med passet! hehe Celica tyckte det var suuuperkul att få träna dressyr igen! :D
21/12
Ännu ett dressyrpass! :D Celica var pigg, lite föööör pigg! :P Men jättefin! Red först lösgörande på volter och serpentiner, mycket övergångar! sen tog jag upp henne lite. jobbade mycket i galoppen, att hon skulle vara rund och fin, samla sig och sedan kunna göra ett enkelt byte utan problem, det givk jättebra faktiskt! :D Tränade även skolor och skänkelvikningar. I slutet gjorde jag en inridning i galopp, halt, hälsning, fram i trav. SuperFin!!! :D Gjorde även några Bakdelsvändningar som har blivit väldigt fina!! :) Hon verkar förstå hur man gör nu! :)
Under båda passen red jag utan stigbyglar och med ett kort spö mellan händerna, som man håller med tummarna.. :P Allt för att min sits ska bli så bra som möjligt! :D






Vad skulle jag göra utan dig?

Går inte att värdesätta med ord hur mycket allt du gör betyder för mig. Den bästa i alla lägen, no matter what. Pappa!

Vem har ni som alltid finns där, peppar och stöttar er? (mamma älskar dig med) /Emma


Jul-lov , mot Sten!

Har haft jul-avslutning och myst med de bästa i plugget! Mötte även upp Ems på en fila efter och jag tror ev. Att hur min nästa termin ser ut är helt klar. Lättnad!

Sitter nu i bilen på G ner till Stene. Han ska få göra sig av med lite energi på volten. Älskade bus! Om mobilen tillåter kommer det film. Hörs bästa! /Emma


Dagens pass

På Celica blir det mycket lösgörande, sen tar jag upp henne i formen och jobbar lite skolor och skänkelvikninigar. Även lite mellan gångarter kan behövas slipas på ;)

Red även Guideon tidigare idag, han var sjukt jobbig!!! Berättar mer om det och Sockans pass igår och idag seeenare! :)

Blir även något åsktisinlägg oxå :)

Bilden..... Hehe, Celicas näsborre :P

/Frida


This or That - Frida

Elina om This or That:
Till båda två! :)

Dressyrmuparna/Teamsl?
Ryttarmosaren/Ponnysanning?svårt val! ponnysanning har blivit så tråkiga när de avslöjade sig!
Nellie/Nicholai? Nellie skriver bättre och oftare!
Hoppsadel/Dressyrsadel?
Ridhus/utevolt?
Stort stall/Litet Stall?
Blond/brunett? kan inte välja, jag är ju blond, men brunt är jättefint! :P
Singel/förhållande?Beror på!
STEN/CELICA? Såklart! det är ju min ponny :P

åh den sista vill ja veta :D kram

Anonym om This or That:
Till båda
liten a-ponny/180 cm hög häst
rosa ridbyxor/lila ridbyxor
gult träns/oranget träns
flängig och lite nervig travare
/jätteklumpig och seg shirehäst
stockholm horse show/falsterbo horse show har bara varit på stockholm horse show. Men jag vill till falsterbo!!
kallt ridhus/varm paddock
rida på gräs/rida på lagom hård sand
bruna ridsaker/blåa ridsaker
inne tävlingar/ute tävlingar
tävla sm/i fullsatt globen GÅR INTE ATT VÄLJA!! XP
mata med ganska mycket hästgodis/mata med lite sockerbitar
köpa saker till ryttarn/köpa till hästen
köra eran häst/tolka med eran häst
rida med väldigt hög musik i högtalare/rida med mycket regn och blåst det är det ju på tävling ibland.. så dressyrhästarna måste kunna gå med det!
dansa/sjunga
smsa/ringa

Hoppas ni svarar :D



Gårdagen

Gårdagen var riktigt jobbig för mig. Vår andra nakenkatt Pysen fick också FIP och fick tas bort igår. Det är såklart jättejobbigt, det är inte ens en månad mellan deras död! :(



Words à la Emma

 

 


Celica 18/12

Idag skulle vi markarbeta lite. Det gjorde vi oxå. Mycket skrittövningar över bommar på olika höjder, allt för att jobba med ryggen! Vi red även lite studs och tränade på att se distanser öven en vit planka.
Celica dummade sig lite, vär nära på att resa sig och gjorde ''kärring-stopp'' som jag kallaar dem. Det är när hon kommer i ett bra tempo och sen absolut helvägrar att gå över en skrittbom!! Jag var tvungen att vara ganska tuff mot henne, då hon bara dummade sig! Tillslut gick det riktigt bra! :)
Lovisa ramlade av, Compis bockade hejvilt och då hade hon ingen chans att sitta kvar tyvärr... :/
Tack Matilda För hjälpen med allt!! :D
ja, ni vet ju hur det hela blev sedan, men skon osv...

Fiina flickan! :D

Hästarna 19/12

Var som sagt med Emma till Stenen idag. Emma fick en liten miniträning och sen fick jag sitta upp. Han var fin, lite stark i högersidan, men när han släppte så var det frid och fröjd! :) Trots allt första gången jag satt på honom så jag är väldigt nöjd! :)
Sen åkte vi vidrare till mina pollar. Celica skulle bara promeneras då hovis skulle komma senare. Hon haltade inget alls, utan var riktigt pigg ochh glad! Jag red Guideon samtidigt som Emma ledde C, han var väl helt okej.. Har gått 1000 gånger bättre men även 1000 gånger sämre ;)
Vi fixade allting och sen körde Emmas pappa hem mig på vägen hem.
Hovis kom senare på kvällen och satte på broddar och snösulor, så nu är hon redo för snöstormarna!

image description



''Bloppis''- Frida

Här kommer lite grejor och pris:

Svart Vintertäcke med helhals, stl 115 men det är väldigt stort, passar stor C-ponny, liten D-ponny
Använt 2gånger, som nytt!!



550:-


3 Allroundschabrak, väl använda!
stl cob,full


45:- för alla tre


Svart allroundscharbrak med gul passpoal
stl cob, knappt använt


55:-


Svart allroundshabrak med guldig passpoal
stl schetland, knappt använt


50:-


svart allroundsharbrak från jacson, brun/vit dubbelpasspoal och svart/vitt kantband. Ganska fint skick.
Stl ponny

50:-


Ljusblått jättehäftigt allroundshabrak med ljusblå och brun pallpoal, brunt kantband. Använt 2-3gånger. Jättefint skick!
stl cob


60:-
Går även att få med matchande huva

Tillsammans 110:-
Endast huvan *aldrig använd*: 45:-


Ljus olivgrönt Dressyrschabrak från Showmaster. Vit passpoal. Använt.
stl ponny, passar en 16 tums sadel

50:-


Vit tjock sadelpadd i teddy. ALDRIG ANVÄND
stl one size


100:-



Hoppas att ni hittar något som passar! :) 
Kontakt:
Sms: 072 2455 485
Mail: [email protected]






Godmorgon tisdag!

Tisdag idag, dagen innan den 21 december vilket betyder en dag kvar till JUL LOV! woho! Dock inte så speciellt för mig eftersom jag och min syster nyss räknade utt att ajg varit hemma i drygt 65 dagar.. fml, men ändå inte! Under denna tid hemma har jag insett saker jag inte trodde och fått ny insikt ang de mesta.
Som ni såg på bilderna red jag igår och i Söndags, det gick superbra och jag tror jag levde på glädjen just då. Idag vaknade jag upp med svullna halsmandlar och ectra ont i halsen. Har bestämt mig för att va hemma från stallet idag och hälla i mig te med honung. Hoppas på det bästa. Vi ska ringa läkarna idag med och få höra provsvaren.hoppas.

Livet är en berg och dahl-bana, när de går upp är allt otroligt bra men när de går nedför stupar allt.

Filmade en liten snutt igår när Frida red både Sten och Guideon, vill ni se?





heldag i stallen

På väg ner till stallet pratade jag med Frida och hon kom till hammersta för att va med mig och Sten idag! Superkul! Ridningen gick jättebra och sedan fick även Frida sitta på honom. Vilken skillnad! Verkligen kul att se någon så mjuk och duktig dressyr ryttare sitta på honom. Efter vi var på hammersta åkte vi till Sorunda Ridklubb och tog hand om Fridas Celica samt Guideon! Lite kul att ha någon som påpekar saker man både gör rätt och fel i sin ridning, ser även en del brister på bilden.. men Vi vill Vi ska Vi kan! Here we go 2012!

19 december

Idag kom snön! Woho nu har det lagt sig ett ordentligt snötäcke utanför mitt fönster, då är de bara dessa minusgrader som fattas. Tur att man har gummistövlar säger jag. Ska röra mig till stallet nu och idag får kameran hänga med! Får se om jag får till några fina uppstallningsbilder på Stene eller om någon i stallet kanske kan fota mig? Ja vi får helt enkelt se hur de blir! Ha de bra!


höstbild från senast då kameran var med. Jag har en Nikon D80!



This or That

Ny grej på bloggen! :) En sak som nästan alla bloggar  har börjat med.. närmnligen This or That.

Så här går det till:
Du skriver en kommentar med två alternativ t.ex
Häst / ponny
Brun / brunskimmel
Villa / hyreshus
Sten/Celica
Cannon/Nikon
Då svarar jag i ett inlägg:
Häst / ponny
Brun / brunskimmel
Villa / hyreshus
Sten/Celica
CAnnon/Nikon
Det är en jätterolig grej tycker vi! Så vi kör igång! Fråga på!! :D *Men glöm inte att skriva om frågorna är till Emma eller Frida!*
/RR

Otursdag..

hmmm.... Otursdag så det skriker om det!!!

Först försov jag mig till morgonfodringen.. sen gick jag i världens största vattenpöl med dåliga skor. Sen var jag nära på att ramla med cykeln på väg hem. Sen var jag hos farmor och farfar, vilket var kul, allt gick bra! Sen är jag lite sen till stallet och hinner inte fixa något innan jag ska rida. Jag håller på att ramla av när vi markarbetade för att Celica typ hade damp ibland... Sen sitter jag av, kollar hennes ben och hovar för jag tyckte att hon skrittade lite knasigt. när jag skrittade av. Då hade båda broddarna i höger fram försvunnit(!!), hon är lite varm och ömmar om man trycker vid skon som sitter lite löst.. Inte nog med det så haltar hon ganska mycket och vi får inte tag på vår hovslagare då hon är väääldigt lång i fötterna. Sen när jag är hemma ska jag äta en pizza, tror ni inte att jag tappar den på golvet?!?! Jo såklart!! :@ :(
Berättar mer om Celica imorn.. Bloppisen är nästan klar och vissa grejor kommer att läggas ut på Tradera oxå! :)

Lördagsridning på Sten!

Idag hade jag bestämt mig för att rida redan när jag vaknade imorse. Snön har börjat falla och förhoppningsvis kommer minusgraderna sakta men säkert! Åh vad jag längtar tills detta vita täcke av mysig snö täcker vår bara mark..

Började allt som allt med att skritta samt trava ut en sväng! Blev mestadels på en grusväg med en bra klätterbacke. Tog de som uppvämning på ca 10 minuter fortsatte sedan på volten. Idag låg all fokus på böjning. Gjorde en superbra övning jag läst i en tidning i båda skritt och trav.

Börja med att vända upp från kortsidan in på mittlinjen. Därifrån börjar du med att lägga en 10 meters volt åt höger, när du sedan är tillbaka på mittlinjen rätar du ut, för att sedan böja och starta en volt åt andra hållet. Gjorde så ca 3 volter på varje sida för att sedan räta ut och låta honom sträcka lite. hoppas ni förstår, det gick superbra! Jobbade sedan mycket galopp i lättsits så att han fick sträcka ut och verkligen ta för sig i galoppen. Han hade extremt mycket gas idag, och bus men de gillar vi! :) Är supernöjd med dagens pass.
Nya skritt täcket, Brunt med sandfärgad kant samt guldpasspoal! Matchade de med beiga ridbyxor, Ridjacka samt bruna stövlar idag, kände mig riktigt snygg :)

Gelpad till bakvalvet

Tänkte höra vad ni tycker!

Vi upplever att Celica behöver en padd vid bakvalvet då hon är lite öm ibland. Men i framvalvet är sadeln bra som den är.
Vid framvalvet blir det för trångt om vi slänger på en ''hel'' padd så jag tänkte att en ''halv'' padd kanske skulle kunna vara en bra grej?! Eller? har hittat en gelpad som bara ligger vid bakvalvet och stöttar upp lite. Har kikat runt lite och ska kolla lite själv (vad jag kan se) om den ligger bra när jag kommer till stallet idag :)

Så nu frågar jag ER! vad har ni för erfarenhet av detta och vad tycker ni? Skulle vara jättekul om ni faktiskt skrev något! ;)


Vi ska även ringa ut en sadelutprovare och se till att vår sadel ligger helt korrekt på henne! :)






Fotograferar...

...Till Bloppisen! som äntligen blir av! :D

Mycket fina grejor till VÄLDIGT bra pris! :)

Kulan- i Fridas minne

Ja, Emma skrev ju om Kulan, eller KissMe, så jag tänkte berätta lite om tiden med honom!

Jag kan ju börja med att säga att han är/var världens mest svårmockade ponny!! XP
Ne, men han var supermysig!! Alltid glad och posetiv! världens snällaste! :) Otroligt söt!
Jag red ju honom från 2008 till 2010 och vi utvecklades Massor! Jag lärde mig vääldigt mycket på den ponnyn! :) Han var väldigt svårriden, men när man väl kom på hur man skulle göra så blev han jättemysig! :)
Men som Emma skrev så stelnade han till och stängde av omvärlden så fort man kom in på en tävlingsbana tyvärr.. :/
Vi blev jättetajta under 2009 då Emma tappade intresset en del, tyvärr! Jag red och tog hand om honom ca. 4dar i veckan, och på hösten, så la de ut en anons på honom, det kom några och tittade, Emma lät mig visa honom, det kändes SÅÅ stort! :D Men i Januari, jag tror att det var den 15 eller 16 som han flyttade till några som hyrde honom till augusti, sen flyttade han till norrtälje med Emma, han blev såld och står nu i nacka om jag inte minns fel! Annars får Emma rätta mig! ;)
Vi hade iaf en riktigt rolig tid tillsammans! :D

Min förra ponny

Medans jag sticker till stallet kommer lite info om min förra ponnt! Här kommer lite min Kiss Me De gennes som Frida var medryttare på under 2008. Det var så vi lärde känna varann! KissMe var en liten D-ponny importerad från Frankrike f-98. 141cm i mkh så en liten D-ponny! Han älskade att hoppa och hoppträna, men på tävling stelnade han helt. I vissa klasser fick jag knappt honom till första hindret medans han hoppade klockrent i andra då han sätt banan. En lliten myse ponny som jag saknar sjukt mycket!
-10
-09
Vår första Clear Round -08

bästa julklappen

Jag har önskat mig den BÄSTA julklappen, i häst-väg. Tänker inte avslöja vad det är men lite hints får ni. Det är något som kommer glädja både häst, ryttar eoch människor omkring dig. Du kommer le varje gång just du ser din julklapp. Något som finns i vått och torrt och aldrig blir utslitet! Om jag nu får de här på Julafton så avsljar ajg det då!
vad kan de vara?



Veckans hippsonöving

Skolor för bättre bärighet




Den här övningen får hästen att behålla bärigheten och påskjutet, samtidigt som den hamnar mer framför skänkeln, säger dressyrtränaren och domaren Leena Lundin.

Hon berättar att ett vanligt problem är att bromsen läggs i.
- Och då tappar man påskjut i skolorna, om man sitter och bromsar i stället för att rida framåt. Får du hästen igång bakifrån och en bärig häst får du också bättre schvung.


Gör så här: 
1A. Rid på fyrkantsspåret. På långsidorna rider du öppna i trav. I öppnan gör du en övergång till skritt, och så tillbaka i trav igen. Ha hästen kvar i öppna hela tiden under övergången.
1B. Så småningom gör du tydliga halvhalter i stället för övergångar.
1C. Halvhalterna blir i stället tempoväxlingar.

2. Rid sluta på diagonalen. I hörnen och på kortsidan rider du "som vanligt". Börja i trav. Gör övergångar med hästen kvar i sluta. Gå sedan över till halvhalter i slutan, och så småningom blir det tempoväxlingar i stället för halvhalter.

3. Hela övning nummer 2,  i galopp. Observera att övning 2 och 3 kräver mer av ryttaren, hästen måste vara mellan hand och skänkel.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Syfte:
Rakriktning, samt att ha påskjut med bärighet kvar. Övningarna får hästen att ta i och skjuta på utan att den hamnar i framvikt.

Svårighetsgrad:
Medelsvår.

Tänk på det här:
Att du inte håller på för länge. Och om du tappar bärighet och balans, gå tillbaka till grundtempot och tänk på att göra övningen i korta sekvenser.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------







Svar på kommetnarer - Emma

Har fått några kommentarer jag tänkt svara på ett tag, så tar och gör det nu :)
Filippa om Min stjärna:
Hej! Kan inte du berätta i ett inlägg om sjukdommen du fick osv? Jättebra blogg vill jag även passa på att säga!



Hej Filippa!
Självklart ska jag ta och göra det! Jag har ju nämnt i bloggen ganska ofta att jag itne får rida förstän om några veckor sam att jag nu inte ridit ordentligt ( om man räknar bort dessa 2 tillfällen som jag var TVUNGEN att mysa lite , hihi! ) på ca snart 3 månader. Jag har legat hemma och sjuk i körtelfeber , vilket är en ansträgnings sjukdom som tar ut kroppen. Totalt. Det finns ingen medicin mot denna, det ända som avgör när man är tillräkligt frisk och kry är kroppen själv. Vilket har vbarit extremt jobbigt, speciellt när mna har häst. Måste säga tack till ni som hjälpte mig med sten, det var otroligt snällt av er.

Det började med att jag tränade samt tävlade, gick i plugget och festade med kompisar, Med alvedon i kroppen. Jag fick börja gå hem från skolan med kronisk huvudverk, ont i halsen och ingen ork i kroppen. Efter att det had epågått i en vecka gick vi till vårdcentralen, där visades inget. Allt blev värre och jag stannade hemma i först 1 vecka med Feber. 2 veckor emd feber. 3 & 4 veckor då kom även andnings samt mat problemen då halsen svullnade upp så pass mycket, då åkte vi in till astrid lindgren. 2 gånger. till slut visades de att det var körtelfeber. 5 veckor utan förändring, 6 veckor och jag mådde bara sämre. rasade i vikt, såg ut som ett monster och var så låg. Blev ett akut läge att åka in till Sasscha sjukhuset, där jag fick dropp, isglass, massa vitaminer, och ännu mer prover. 7 veckor, hade fått kortison så halsen skulle svälla av, vilket gick! Jag började kunna andas igen och må relativt bra! 8 veckor och 9 veckor, kände mig nu återställd så började prova att röra mig till stallet. Vilket går, men fy fasiken vad trött jag blir..

efter 8-9 veckor hemma har jag missat väldigt mycket av skolan, ridningen samt det sociala..Jag går nu i skolan 1 dag/veckan och är i stallet 6 dagar i veckan. Det är det jag orkar med kroppen. Huvudet är totalt rensat och skol arbete kommer inte på frågan.. därför är min framtid med skola väldigt ovvis. :( Men nu är vi på G tillbaka! hoppas du fick svar!
Madde om Min stjärna:
Ser jättefint ut :) Står ni på Runsten eller tävlar ni bara för Runsten ? :D 

Och vore snällt om du kunde berätta lite om gymnasiet du går på, hur det funkar, hur dagarna ser ut osv ?



Hallå där!
Nej ingen av oss står på Runsten utan tävlar bara för de. Jag ( Emma ) står på Hammersta i landfjärden och Frida på Sorunda Ridklubb!

Det ska jag självklart göra! Stockholms Idrottsgymnasium är ett gymnasium som ger just DIG det du behöver för att bli bäst i din sport. Dagarna är korta och scheman går att planera enskilt utöver tävlingar, cuper, resor osv. Man kan även plugga distans på min skola, vilket jag gjorde i åk 1! Dagarna ser ut så at tman börjar 08.30 har 1 lektion ( med rast emellan ) till klockan 11 då det blir lunchpå nån utav våra skol restauranger. Maten är to die for! Efter lunch börjar nästa lektion kl 12 och slutar sedan 14. Det är grunden på dagarna, sedan blir de lite längre om du läser olika kurser, lite kortare, nån dag ledig? Alla har sitt egna unika schema! Läs mer här! Detta är den bästa skola ajg gått i, klasserna e stört sköna, Rektorn är GRYM och alla lärare är underbara.

Hoppas du ick vad du sökte!
Sussi (----) om Bra och dåliga perioder:
Pepp på dig Emma. Du har en oslipad diamant på fyra ben med kapacitet att gå långt, och han har en ödmjuk ryttare med talang att ta honom långt. Skitsnack faller alltid på de ödmjuka, för de är dem som utvecklas när andra står o trampar.



Åh tack så himla mycket Sussi, värmer otroligt mycket.
Ida Larsson om Bra och dåliga perioder:
Gud va fin blogg ni har tjejer! :)
Har ni gjort headern själva?? superfint!!


Åh tack kära du! :D Ja headern och designen har jag, Emma , stått för! :)
Mrs X :) om Bra och dåliga perioder:
håll ut Emma Vi är många som tycker om dej och älskar Ditt sätt att vara; alltid snäll och omtänksam och DET är en mycket värdefull förmåga...

Jag tycker det är jättekul att läsa den här bloggen.

Ha det så gott Du är BÄST!!!/ från en Gammal stallkompis.



Vet inte vad jag ska säga. Det är de här som är de allra roligaste med att ha en blogg, att se all positiv feedback när allt går som värst. Tack så hemskt mycker Mrs.X ochh hoppas att du fortsätter läsa bloggen!

Låg bloggning

Bloggningen från min sida kommer att ligga i botten!
På grund av personliga skäl!
Sry, men jag orkar inte riktigt med allt just nu....


ett lyckorus

Godmorgon alla läsare!
Idag ska vi alla skänka en extra tanke åt världens bästa Frida. Jag vet att du har det så oerhört tufft just nu och vill bara säga att du kommer klara det. Klara allt. Och att vad som än händer är jag så stolt över den du är och hur du behandlar andra som personer. Du är en av de få som verkligen kan kallas underbar.

Gårdagen blev inte alls som planerad. Men vad gör det? Bestämde mig att ponnyn fick vila då han inte gjort det ordentligt på ett tag. Funderar även på att ge honom lite vintervila, eller är de onödigt när han ahr ''stått'' så pass mycket redan? kom gärna med lite kommetnarer ang vad ni tycker och hur ni gör med era hästar, jag är lite lost i mitt huvud.

Gårdagen lite kort. Var hos läkaren och tog alla slutprover! Blev 4 st rör med blodprover, och tro mig det kändes som om det aldrig skulle ta slut! Efter det och massa andra undersökningar var jag helt slut. Så fick skippa skolan och åka hem och vila. Blev sidan en tripp till Stan för att möta upp lite vänner och fixa de sista klappisarna, IM DONE! Hamnade på ett cafe med Ylva och Hanna. Jätte trevligt att bara sitta och prata om old stuff i en evighet.

Under kvällen åkte jag till Johan, där vi bara tog det lugnt och snackade samt lyssnade på musik. Kan nu säga att jag hört de sämsta av låtar, tro mig. haha! Vid 23 tiden kom en vän och hämtade mig som slutade med att vi kollade på Sunes Jul hos mig till klockan halv 4 på morgonen haha! Men det var riktigt trevligt. En bra dag, En underbar dag. Dock bokstavligen dog jag i sängen och vaknade nu.. Senare idag kommer lite svar på frågor i ett inlägg, stay tuned!

Så ser en dag i Emmas ''everyday life'' ut, utan hästisarna! :)




Min stjärna

Här är en iten film på ett av mina absoluta favoritklipp på Sten, inom tävlingar. Älskar ute banan, Älskar vår kommunikation, Vår utstyrsel , Stens teknik, Stens Bakben, Stens öron som är spikade framåt. Helt enkel en favorit.


Något som är så viktigt

Är att ha nån eller någon man trivs så underbart bra med. Vet inte vad jag skulle göra utan mina vänner!
Jag skulle kunna säga att jag har världens bästa vänner, men det skulle vara en underdrift!

 


Fredag!

Godmorgon alla gulliga läsare!
Idag har jag en relativt lång dag framför mig, men de skadar inte mig! Nu på morgonen ska jag äntligen till läkarna för ett återbesök. Där ska prover tas och vi ska kolla lite blodtryck, hjärt-saker osv. Ska bli riktigt skönt att få veta hur allt ligger till, och få konkreta besked.

Efter det blir det skola från kl 12, mest för gemenskapens skull. Ska prata lite med lärarna och dubbelcehcka så att allt är som jag tror. Ska bli riktigt kul att träffa alla mysiga klasskompisar med, de saknar man verkligen! Igår var Ems och Ylva hos mig en stund, som jag inte träffat på år och dar! , vilket var så skönt. Älskar sällskap och de ska det bli mer av nu.

Sen efter plugget ska jag ta och dra mig till Stene! Funderar på att rida en sväng idag med, om jag är så pigg som jag är nu. OCH såklart läkarna inte säger något annat, hoppas hoppas hoppas nu. Åh vad jag längtar tills vi är på G igen. Igår klaffade allt så jäkla bra och han var en superstar att asitta på. Ska kolla om Frida har lust att komma ut och sitta på honom någon dag, nöta igenom lite dressyr är ALDRIg fel. Och speciellt med någon som verkligen kan det! Det är min fredag!





Mål 2012

Nu ska jag vara lite hård och kritisk mot mig själv, nämligen sätta lite mål inför 2012!
  • Ha stadiga och felfria ritter i LA ( Hoppning )
  • Starta minst 1 dressyrtävling
  • Träna mer mentalt , bli lite starkare på tävling.
  • Åka iväg på minst 2 st träningshelger
  • Lägga upp en tävlingsplanering inför hela vårterminen samt höstterminens tävlingar.
Sen självklart, HA KUL och njuta av varje sekund med denna ponny. Inte festa bort hela sommaren utan satsa stenhårt med det jag älskar. Vara med de vänner som tar hand om mig bäst och inte bara ''finns'' där. Ta vara på dagarna, en i taget. Seize the day.

image description



Dötid!

F*n vilken tråkig skoldag!!! På bilden fick vi göra vad ju ville, SOn film, svenskan film, franskan film, matten kommer vi titta på film.. SÅÅÅÅ ONÖDIG SKOLDAG!!! Till och med vår klassföreståndaren undrar varför vi måste vara kvar till halv tre!

/Frida


Dagens ridning - Sten!

När jag kom ned till stallet var det så underbart väder, solen lös och det var jättebra underlag på marken! Så idag blev det lite ridning och det var riktigt kul. Värmde upp med mycket volter och halter i skritten för att sedan fortsätta med volter under traven. Denna gång gjorde vi volter i varje hörn samt på långsidorna. Han lyssnade perfekt! Tog till och med lite galopp i båda varven och hittade knapaprna direkt. Var lös och fin i alla gångarter samt kunde länga och sträcka ut. SuperStenen.
Iphone bilder! Använde även hans nya damasker plus lindade bakben, kolla vilken snygging!

Inför morgondagen

Funderar på att rida ett ordentligt ridpass imorgon. Slänga på diverse utrustning och rida igenom honom ordentligt på volten för att avsluta med en skrittrunda ut i den fina morgonsolen ( som iallafall var där idag! ). Men så bra som jag känner mig nu kanske jag inte gör imorgon.. Men de är iallfall ev så som morgondagen ser ut!

Celica 13-14/12

13/12
Idag skulle jag ha ridit lite på henne. men det var STORM i tältet, det blåste Rakt in i tältet, så bakre väggen stod och skakade och det blev så mycket att vi faktiskt gick därifrån då risken att tältet inte skulle palla trycket från blåsten var för stor! :O
Men jag lobgerade och Sockan var faktiskt duktig under omständingarna. Hon blev lite spänd, och stirrig men annars var hon fin! :)
14/12
Red faktiskt idag! :D tog ett 35min pass i ridhuset, fin! :) red lång och låg hela passet för ryggens skull ;) hon blev riktigt pigg ett tag men det var bara kul att känna att hon var tillbaka! :D


Bra dag

Hej allesammans!
Idag har varit en riktigt bra dag. Var hos Stene imorse och fixade lite. Han fick vila idag men togs in och borstades på samt spolade av hovisarna. Sen har jag spenderat resten av dan me en vän framför tvn! Idag är en bra dag.

 


Idrott

Japp, då har man idrott. De ska spela fotboll och innebandy så jag sätter mig tillrätta på en plint och tittar på! :P är faktiskt helt sjukt bollrädd så jag brukar vara mer ivägen än till nytta för laget...

Har fått reda på lite betyg under veckan och jag kan bara säga att jag är grymt besviken över vissa! =\

dagen ser ju ut som jag skrev, en kompis och jag fixar Celica och sen sticker vi hem till henne! :)

Hare bra så hörs vi under dan! :)


Twilight <3

Som jag har sagt tidigare så är jag ett riktigt TwiHeart! ÄLSKAR allt som har med The Twilight Saga att göra! Är inne på twilightsweden minst en gång om dan.. Haha ja! Sån e jag!
Och just idag sändes Twilight på 5:an klockan 21.00, självklart satt jag beredd framför TVn! :D den filmen är så sjukt bra så det finns inte!!
Hehe, ett litet halvonödigt inlägg såhär på kvällskvisten.. :P

 


Elstötad

Idag fick Sten smaka på elen när vi gick ut till hagen. Det var riktigt obehagligt och första gången han slitigt sig ifrån mig. Men allt gick bra!
Logerade idag med två stycken cavaletti bommar som sedan blev ett sockerbits hinder. Så idag fick skönheten skutta lite och Gud sp kul han tyckte att det var Lyssnade inte sp himla bra men det var riktigt kul att se honom sp glad.

bron där han fick elstöten...

 


planer

För Celicas del blir det först lonerging och sedan om ryggen känns bra så rider jag lite! :)
Jag ska stanna kvar i skolan ett tag och plugga! :P

Imorn ska min kompis Ellinor med till sockan, vi ska fixa allt lite snabbt och sen ska vi vidare hem till henne! :))

På torsdag rids hon ut om vädret tillåter, annars tar vi en sväng i ridhuset.

På fredag rids hon dressyr lång och låg hela passet, om vädret sög på torsdagen så rider vi ut! :)

Lördag och söndag har jag Ingen aning om vad vi hittar på! :P

/Frida

Pic. Ellinooor! ;)


Lucia

Jaa, då står man på läktarn till idrottshallen och tittar på luciashowen här..

Lite sorgligt, sista tillsammans med min klass, sista tillsammans med mina kompisar!

/Frida


allt detta hat, elakheter och allmän dumhet.


Varje gång ni visar er avundsjuka så växer jag, för då vet jag att jag har något som du saknar.


Förstår inte hur det kan vara så lätt att tycka illa, skriva illa och till och med prata illa om andra. Känslan inom sig när man hör sanningen och vilka som sagt vad går inte att beskriva med ord. Men som sagt ju mer ni spottar desto mer kommer man att blomma. Ta ingen skit, lev ditt eget race och strunta i alla andra. I slutändan är det hur du är som räknas, don't you ever be anyone else than who you really are.



Fick denna av Lovisa

<3


Celica 12/12

Ååh idag är det bara 12dar kvar till julafton :D

Men Celica var lite bättre på vissa ställen och som hon var igår på andra ställen i ryggen.
Longerade i ridhuset ca 20min. Pigg och galen i högervarvet, bockade och sprang vääldigt fort! :P i vänstervarvet var hon riktigt fin! :D

Efter longeringen var ryggen mycket mycket bättre! :D

/Frida


Hitta motivation

Usch, just nu öser regnet ned här mesans jag väntar på bussen på g till stallet. Får hoppas att det avtar innan jag är framme! Nu vill jag ha snö snö och minusgrader. Inte för kylans skull utan självklart till mestadels för underlagets skull. Med regn blir allt till en stor leråker och den is som finns täcks med ett vatten-täcke. Snö samt minusgrader däremot då blir underlaget mjukare, fast först brukar det bli stenhårt! , snön gör så att man kan rida ut mer och använda de platser som just nu är kaos fyllda med vatten. Det gör också så att allt blir ljusare och man kan fota de finaste av bilder i snön!

Så hur ska man hitta motivationen i detta höst-rusk.. Det ända som sker är ju att hästen blir lerig, kan få mugg och att man inte har någon lust att rida ordentligt. Det är i dessa tider många ryttare får för sig att ta pauser och lite "vila" från ridningen, jag var en av dom för ca 4 år sedan.  Men nu istället för att skjuta upp saker och lägga de på is, tänk positivt istället! Träna på sånt man oftast glömmer då allt runt omkring är galant. Passa på att tömköra, Longera eller varför inte bra ta en lång promenad med hästen. Jobba med de där tricket du så länge velat lära in, men ej haft tiden. Ta och kolla igenom all din utrustning och putsa/rengör den så att allt är glänsande då all känsla väl kommer tillbaka! Sen snabbare än du anar kommer december börja gå och snön falla. Vilket betyder mysiga långa dagar i stallet, med varm choklad och alla trevliga människor samt hästen/ponnyn du älskar mest!

Det är det jag just nu lever på, att förebygga hans muskler så när jag väl är tillbaka ska allt vara klappat och klart! Jag har fixat min utrustning 1-2 gånger och ska nog ta en hel dag i stallet nästa helg för att göra exakt samma sak. Om nån dag ska jag och pappa sätta oss och fixa en preliminär tävlingskalender inför nästa år, vilket får mig ÄNNU mer peppar att fortsätta. Så fortsätt kämpa, i slutändan tjänar du underbart mycket av det!

Har ni något knep för att hitta motivationen i en period som denna? Dela gärna med er isåfall!:)
"i wount ever give up on something that is this strong, cause we made it all this way"

 


Stens aktivering

Idag blev det ett riktigt lyckat longer-pass för sten! Började med 10 minuters skritt på en grusväg som uppvärmning och sen efter det knäppte jag på inspänningar och körde på volten. Gud va bra han lyssnade! Tog alla kommandon perfekt. Vi har även tränat på att han ska ''hålla ut'' på spåret då han endast genade förut, vilket också satt idag! Åh va glad jag blev att se min snygging. Avslutade med samma skrittrunda dock i lite lugnare tempo denna gång.
Idag körde vi med gummiboots ifrån hästboden och Senskydd från Glen Gordon.

Vänner

Alla behöver vänner, även om man intalar sig själv att man klarar sig utan, att man fixar livet utan, att man bara vill vara själv (vilket man behöver ibland, men inte heela tiden) och att ingen ska tänka på en. Så har vi nog alla känt någon gång, det har jag iaf.

Men man behöver sina vänner mer än man tror, just nu till exempel, jag sitter och pratar med en av mina kompisar, annars skulle jag nog ha otroligt tråkigt nu, känna mig ensam och bortglömd!.. Jag vet hur det känns.

Sen har man sina "eldsjälar" som finns i vått och torrt, som alltid lyssnar och tröstar, ger komplimanger och verkligen finns där, ALLTID! jag har 2stycken sånna, ni vet vilka ni är.. ;D ❤ ❤

Det finns alltid någon som vill vara ens vän, man är aldrig heeeelt ensam! Prata med den i bänken bredvid, ge en komplimang till någon som gör nått bra, hälsa, ett litet leende kan tom göra dagen mycket bättre!


Måndag 12/12

Herregud, redan den 12 december. Vilket betyder att det är exakt 12 dagar kvar till julafton och 19 dagar till nyårsafton.  Sedan börjar det nya året , 2012 , som ska bli ett riktigt bra år. Det har jag bestämt redan nu!

Sitter just nu på väg till stallet och ska nysa med min älskade stene.  Får se vad vi hittar på idag, men den största frågan är hur hans täcke ser ut idag! Satte ju på ett nytt igår haha.. Senare idag kommer ett motivations inlägg upp om hur man ska komma igång och hitta motivationen i detta usch väder!


Celica 11/12

Idag var hon nästan sämre i ryggen på morgonen och efter lunch.. :(

Åsa kände på ryggen och tyckte att hon hade mer ont i vänstersidan, längre bak på ryggen, vilket jag håller med om.

Jag och mamma tog en promenad mot sommarhagen, men vid klätterbacken såg hon ett vildsvin eller liknande och blev en hingst! Jag la typ all min tyngd i grimskaftet och ändå drog hon typ :P taktade, fnös och gick i passage.. Hehe.. Ja, min häst är 16,5år.. Ja! XP

Hon var bättre i ryggen efter så imorn longerar jag henne lång och låg om hon är såpass bra :D
Tog massor med kort i hagen så nu kommer det en bildbomb! ::D


Rättelse

Till Jossan, NEJ! ryttaren är inte stor för ponnyn, i så fall är det bilden som är orättvis.
Jag förstår hur du menar och jag menar samma sak fast uttryckte mig lite dåligt! Men ingen fara jag vet hur och vad jag gör, ponnyn är INTE förvirrad, vi vet vad vi håller på med! ;)


Stallkläder!

Så här såg jag ut imorse då jag var i stallet, och brukar oftast se liknande ut! Saknade dock mitt underbara pannband som jag lämnade kvar där. Älskar att ha Jeans i stallet, knäppt jag vet! Men jeans är min favorit sort av byxor och nu när jag inte rider så känns det onödigt att gå runt i ridbyxor!

Kommer lite mysbilder på mig och valpisen med som mamma tog samtidigt som jag ville få till en ''outfit'' bild som visar kläderna bra. Lilla myse valpen! :D

Hunter stövlar -   ( gummistövlar är SUVERÄNT nu när leran slagit till! )
Jeans Vero Moda -     Mina favorit jeans, så underbart mjuka och sköna!
Fleecetröja Sjöhagen- Likaså underbart att ha i stallet, går upp i halsen!
Dunväst Sjöhagen- Så man slipper en stor dunjacka men håller värmen!

Ny inhandlat till Sten

Här kommer bilder på det som jag köpte igår! Fick dock tyvärr ingen bild på skritt täcket, men det kommer nästa gång jag ska rida. Ursnyggt är förnamnet, I love it!
Pfiff ute täcke 300g med bogveck som ska förhindra skav.
Framsida av täcket ( båda är samma modell! )
Pfiff Vintertäcke 500g till då det blir som kallast ( om det nu blir kallt! ) Bogveck.

Måste även berätta att jag fick en jättebra kommentar ifrån Pernilla angående täcken och hur tjocka det ska vara. 500gram är ett riktigt tjockt täcke och det är absolut inte tänkt att Sten ska ha på sig det NU. Vi kommer när jag börjar rida ,om ca 2 veckor, klippa honom. Sedan om det blir runt -15-20 så kommer jag slänga på det! Men tack för en bra kommentar Pernilla, det uppskattas :) !
Beiga benlindor och Benpaddar
Vita damasker och Silikon snoddar
Dunväst till mig att ha i stallet!

Söndag den 3dje advent

Idag är det tredje advent och det fick bli en morgon i stallet. Fick skjuts och vi åkte hemifrån vid 11 tiden.

Provade de nya täckena på Sten och storlek 135 satt perfekt, som handen i handsken! Så just nu står han med sitt nya fina och RENA täcke i sin hage. Får hoppas att han tar hand om det bra och inte förstör det första dagen haha. Men hästar är hästar! För mig får de rulla sig och va hur skitiga som helst, bara de mår bra.

Från och med idag slängde jag på Sten ett par reflex boots att ha i hagen då han är broddad nu. Plus att då syns han mer!:) Hade systemen med mig så Senare kommer bilder på de nya sakerna.

 

 


Träning för DIG !

Gud vad jag saknar att träna min egen kropp! Nu på senaste tiden (Innan jag blev sjuk) så har jag knappt haft någon tid över alls för att träna. Innan gymnasiet var de träningsaktiviteter för mig minst 5 dagar i veckan. Spelade handboll, Gymmade och hade självklart hästen. Nu har de bara blivit hästen..Jag är helt enkelt för lat för att stressa mig till gymmet.. Vilket det ska bli ändring på!

För en frisk och sund ryttare ger en frisk och sund häst! En ryttare med bra uthålighet, Ork och kondition orkar oftast lite mer och kan även prestera lite mera. Plus att det alltid är skönt att hålla sig i form och känna sig sådär extra smal & snygg! En träningsblogg som jag verkligen vill hylla kan ni hitta - här! Bloggen har allt, bra övningar, motivation, kostråd samt den där lilla gnistan med ironi som behövs för att få de sista små skratten. Grym!

Så 2012 ska bli ett sunt och skönt år för mig. Jag ska äta rätt. Träna rätt. Vilket gör att jag kommer att kunna Rida rätt och Tävla rätt!



då jag tränade riktigt mycket och mådde så bra! :)


Celica 10/12


Har räknat ut att det är 11dar kvar tills vi slutar skolan, och att det är 14dar kvar till julafton! Hah smart va?!!

Iaf så skulle jag ju rida dressyr idag! Men den planen sprack ganska fort! Jag skulle känna igenom Cs rygg som vanligt, men då ömmade hon OTROLIGT mycket!! Så jag fick ställ in henne med BoT täcke och sitt innetäcke i hopp om att det skulle bli bättre.

A-K kollade och kände igenom henne senare utan att det hade blivit bättre! :( hon trodde att Celica antagligen hade rullat fast i boxen och sträckt ryggen.. Jag kollade i boxen och där fanns det faktiskt spår av att hon hade rullat fast så troligen är det så.. :(
Jag fick rådet att gå med henne en sväng, och sen se om hon är bättre imorn och på måndag, annars får vi ringa veterinären.. :(

Tråkigt då jag faktiskt skulle hoppa imorn! :(

/Frida


Lördagsmys

Idag har jag inte haft någon ork alls att ta mig ut till stallet.. Pappa erbjöd sig att skjutsa men jag har inte orkat röra mig från huset. Känner mig dum jag vet, Men behlver man vila behlver man speciellt i mitt skick. Imorrn däremot slänger jag med systemkameran så får ni bild på det jag köpt, kul va!

Har precis avslutat ett litet mysigt samtal i luren och plockat ut muffinsen ur ugnen. Fick ett litet ryck och bakade chokladmuffins, jag bara älskar att baka! Det är nästan roligare än att äta upp allt i slutet haha, De brukar jag låta familjen göra!

kvällens kaloribomb! :D

Shopping!

Idag var jag och pappa iväg och handlade lite saker till Sten! Det blev bland annat ett vintertäcke 500g med halvhals, Ett utetäcke 300g det med också halvhals, Ett skritttäcke brunt med sandfärgad kant och guldig passpoal i bäver & teddy, samt lite småsaker!

lägger in bilder ikväll eller imorgon, men det blev en del nytt och alltsammans gick på runt 3000:-. Vilket är riktigt bra för 3 olika sorts täcken och massa annat smått och gått :) Blev inget stallbesök för mig idag, är helt slut efter denna lilla tur.. Ska nog sätta på en film och bara ta det lugnt!

Teamwork makes the Dreamwork

Sex ledord för goda prestationer på

hoppbanan

För att nå framgång på hoppbanan krävs målinriktad och varierad träning. Kondition, styrka, snabbhet, lydnad, lösgjordhet och teknik är ledorden som Victoria Almgren använder när hon utbildar hästar till de högre klasserna.

 


 

Hela artikeln samt bilder hittas här - Hippson har ännu en gång lyckats! :)

Hittade en grym artikel för er hoppintresserdae där Victoria Almgren ger ut bra info om de 6 st ledord hon följer inom hoppningen. Riktigt bra tänk samt skrivet. Något man verkligen borde ta nytta av och det ska jag från och med att jag brjar rida igen!



 


Celica 8-9/12

Halloj! :)

Torsdag 8/12
Red ut i ca 30min. Pigg och glad! Red bort mot Ösmo, på den grusvägen fram och tillbaka några gånger. Broddade bak oxå! :)

Fredag 9/12
Dressyr i ridhuset i ca 60min.
Red med Matilda och tipi, de ska ha en kadrilj på lucia showen så jag hjälpte till med att vara 2:à häst ;)
Red skolor och skänkelvikningar, enkla byten och lite sånt roligt!

Idag, lördag blir det plugg, dressyr och luciashow i stallet! ;)

/Frida


Något som alltid hjälper mig!

Är Ridsports tidningar! Älskar då man får hem seanste Ridsport ifrån Svenska Ridsports Förbunder, Eller till exempel hittar gratis tidningen RIDA uppe i Roslagsområdet. Man kanske rent av går och köper en! Tidningar är super bra då man har tråkigt, letar motivation eller bara behöver hitta någon ny övning. Jag använder de till alla 3 punkterna jag nyss skrev upp.

Det sista som är ett litet plus är att det oftast anordnas ganska mycket tävlingar i tidnignarna såsom Fototävlingar, Övningstävlingar och blogg-länknings-tävlingar m.m!

Så jag tycker verkligen alla Redaktörer för ridsporten gör ett GRYMT jobb!

klickbara bilder på några av mina absoluta favorit tidningar!

SuperSten & SuperEmma är på väg tillbaka

Hallå där alla bloggläsare!

Måste börja med att säga att jag fick ett underbart sms idag av en riktigt bra vän. I smset stod det att jag som person aldrig kommer kunna misslyckas och eftersom jag ägern den underbara ponnyn Super Sten kan inte jag själv vara mindre än en Super Emma. Lite intern i det hela men det gjorde mig förbaskat glad. Longeringen med Sten gick bra igår ( Fredag ) , trots stormen! Lekte lite smått i ridhuset och jobbade mest med att han skulle lyssna. I början var han tokig och allmänt ''stenig'', det vill säga hoppade runt och slog med framtassarna ( vet självklart att det heter hovar men det låter lite mysigare. ) , gjorde några små bocksprång och till och med något somliknande en caprioll! haha! Min SuperSten är tillbaka.

Och snart så är jag det! Ska eventuellt till läkaren nästa vecka för att ta prover och få reda på lite smått vi fortfarande undrar över. Till exempel, När jag får börja anstränga mig mer,När jag slutar vara så slut i knoppen, När jag kan börja rida igen, Hur mycket jag får göra, Men framförallt om jag är kapabel att orka med något av detta. Ska bli riktigt skönt att få det sagt. Är jag inte frisk än - får vi lösa Sten på något sätt & Är jag frisk - får jag sakta men säkert ta mig tillbaka till formen jag en gång var i.

Ha en go lördag alla mysisar, Det ska jag ha! :)


What goes down must come up!



Peppande

Det finns inget så peppande som en gullig liten kommentar. Det kan göra så mycket. Jag brukar nästan alltid vara den som skriver pepp inlägg och alltid är glad och positiv, men just nu mår jag inge bra inom mig. Detta hjälpte, och det är inte första gången personen skriver. Ville bara säga tack för att ni ger mig/oss en chans.

Mrs X :) om Bra och dåliga perioder:
håll ut Emma Vi är många som tycker om dej och älskar Ditt sätt att vara; alltid snäll och omtänksam och DET är en mycket värdefull förmåga...

Jag tycker det är jättekul att läsa den här bloggen.

Ha det så gott Du är BÄST!!!/ från en Gammal stallkompis.



Matilda om Alla borde ägna en sekund..:
Precis SOM OM DU, Lina, skulle vara en av dom som gör den här världen mindre "sjuk"? Även om det bara är ett missförstånd, för det som skrevs här var inte att någon mådde BÄTTRE av att se det här klippet utan att även fast man känner sig nere och depp ibland (vilket är fullkomligt mänskligt), kan man tänka på att det finns de som har det mycket värre än man själv har, varje dag, hela tiden och då känns inte ens egna problem så himla allvarliga längre. 

Och ibland behövs en påminnelse om det här, tex i form av den här modiga killen som bestämt sig för att göra något åt sin situation och våga berätta för folk vilket många andra inte gör - vilket är en anledning till att vi behöver påminnas om deras situationer ibland, vi vet att de finns där, men vi får inte se dem på det här viset varje dag. 

Att skriva som du, även om du trodde att Emma menade någonting annat, skulle i alla fall få mig att för stunden må nästan lika dåligt som den här killen visar, vilket inte gör att du bidrar särskilt mycket till att vara en av personerna som vill försöka utplåna mobbing och förtryck. Ibland behövs en kommentar som den här för att inse hur man själv låter och vilken dubbelmoral man har... Du bidrog just med ännu ett bidrag till att göra den här världen sjukare. Jag vet att det finns bättre sätt att framföra sig åsikt på, ÄVEN om budskapet med det här blogginlägget hade varit det du (förmodligen) trodde att det var. 

Eftersom att du brinner så mycket för att göra den här världen till en bättre plats antar jag att det är du som vill tacka mig nu, för att du blivit upplyst, det är genom att alltid tänka först och ur flera synvinklar än ens egen som man kan göra andras liv bättre utan att göra någon annans sämre (än vad det redan är). Varsågod! :)




Bra och dåliga perioder

 

Vi alla har dom. Vissa dagar då man vaknar så känns det som om man skulle kunna gå igenom ett min-fält utan att sprängas, kunna göra allt för att man mår just så bra. Respektive det andra som är då man mår så dåligt att det känns som om hela världen går under, och att allt är ens eget fel. Jag har väldigt mycket perioder i mitt liv och just bu är jag inne i en dålig sådan.

Jag pratade med familjen igår och vi har nästintill kommit helt överens med hur vi ska göra med min skolgång, Sten och min hälsa. Jag kan säga att Jag hatar hur allt har blivit och hur jag har blivit som person. Jag känner mig svag, trampad på men framförallt misslyckad. Orsakerna kommer ni få höra om några dagar , vet inte om jag har lust att säga det just nu. Endast för att Jag inte riktigt vet hur set kommer bli.

Jag vill bara bort från allt, förutom stallet och han som får mig att må som bäst.

 

 


Musiklektion

Har musik nu, spelar nån låt, dock inte jag :P

Red ut igår, hon var pigg och glad som vanligt!

Idag blir det dressyr efter lektionerna. Efter en massa plugg! :/ sen händer nått kul! :D <3

/Frida


Skolan

Har MASSOR i skolan nu.. Därav dålig bloggning!

/Frida


Nya dojor

Nu är allt klart! Imorgon får Sten sig ett ordentligt pass med sina nya supersnabba skor! Nu måste jag verkligen duscha och lägga mig, lång dag imorgon. Skola, träffa en vän i stan, sen stallet sen på kvällen träffa ytterligare en vän.

 


Det här med att blogg blev genast lite svårare..

När man har en liten valpis som alltid ska lyckas somna på datorn och därmed klicka på massor med knappar! Haha min lilla älskling , är hon underbar? Lite ''naaw'' moment. Nu har vi somsagt kommit hem från vet. och det var inget speciellt. Rör mig ned mot stallet klockan 17 och då ska Stonie skos sen ska jag nog skritta lite, är SÅÅ sugen på att mysa lite barbacka med min stjärna.


Nu så är det inte så långt kvar tills jag får börja sätta igång att rida ordentligt igen. Vi ska förmodligen på ett återbesök till sjukhuset under veckan som kommer och då får vi besked. Som de känns nu vill jag börja rida med en gång, men känner att kroppen inte orkar. Men allt blir bättre, och jag mår bättre 'n jag mått på länge!

Lycka är att ha djur vid sin sida, de kan lysa upp äns dag mer än någon annan.



GREVAGÅRDEN

Idag säger jag lycka till till alla duktiga hoppryttare som ska ta sig till Grevagården för att delta i deras Christmas Jump där de går klasser från LB upp till MsvA! Målet för mig är att åka dit nästa år med Sten, om vi inte har fixat andra planer.
Alla som pratar om Grevagårdens anläggning säger alltid att det är superbra där och jag har bara läst bra saker med! Så från och med idag till och med söndag kan man följa tävlingen online på bästa Equipe.com .

Till veterinären

Nu ska Vi bege oss mot veterinären med vår lille valpis. Hon har klåda i öronen och kliar så det blöder stackarn. Hoppas på det bästa!
Sen ikväll vid 17 ska Sten skos, äntligen säger jag!

 


Sant

Jag är inte döv, jag lyssnar bara inte på bullshit.
Jag är inte elak, bara ärlig.
Tycker du inte om mig, så är det ditt problem, inte mitt .
Du kan kalla mig vad du vill, men tro mig, jag vet redan vem jag är!

/Frida


Julkul!

Nu har vi kommit på en liten kul grej!
Vi ska ha en liten länk-tävling, så Om ni länkar oss och slänger in en bild på vår header eller något dylikt, och sedan kommenterar här så kommer vi att varje dag ( eller så mycket som vi hinner! ) Slänga upp en dagens läkning åt er! På så sätt så sprider vi varandras bloggar, och hur kul är det inte med nya läsare? Så kommentera här nedan att ni länkat oss så har ni chansen att få 200 nya läsare till just er blogg! :)

Spruckna stövlar!

När jag red Tipi idag så sprack mina stövlar i dragkedjan! 2:a gången på 1 år och 3månader! :@
Så nu kommr jag att få rida med syrrans jodpursh och chaps ett par dagar.. fan!!
Diss till Cavallo stövlar!! :@





Tipi 7/12

Idag var Matilda sjuk så hon frågade mig om jag ville rida, självklart ville jag det! ;)
Jobbade mycket med att hon skulle komma ner i formen, arbeta med ryggen och vara stadig där. Bitvis var hon riktigt fin!! Det är ju typ 3:e gången jag rider henne så vi lär känna varnadra fortfarande ;)
I skritten ville hon mest korta steget och gå med huvudet rakt upp! :P Men jag fick leda lite, lirka, Halvhalter, och sen var hon där! :)
Traven, hon har ett fint steg som kan arbetas ut till ett riktigt bra! :) Jobbade på att hon skulle ta stöd och söka sig neråt, framåt. När jag hittade knapparna så blev det jättebra! :))
I galoppen var hon pigg, väldigt pigg! Men jag lyckades avleda lilla damen från att springa fort och tänka mer på vart hon har huvudet och bena, tillslut förstod hon och tog stödet jag erbjudit och gick kvar där! :)
Red även lite skänkelvikningar, det blir bättre och bättre! :) Man måste ha stödet på ytter och krama på den tygeln samtidigt som man är ganska övertydlig med den flyttande yttre skänkeln och håller imot med mothållande innre skänkeln, DÅ, då blir det bra! :)
Nöjd!!


Matilda och Tipi på hemmatävling!

Matilda och Tipi, Bäst som vanligt! <3


Alltid lika duktiga på tävling!! :D




Celica 7/12

Idag fick Celica vila, det blev bara en kort promenix runt stallet :) Broddade även två i framskorna, broddar nog bak imorn! det var ju snorhalt ute! :P
image description
Gamla bilder går alltid hem! eller?



måste hissa!

Alla olika sorters pannband! Kingsland, Horze, Hööks och varför inte H&M! De är superbra och värmer som aldrig förr. Det bästa är att man kan ha de under hjälmen då de är som kallast.

Sten idag - Onsdag!

Idag blev det ett longerpass som börjades samt avslutades med avskrittning på grusväg. Han var riktigt underbar idag, Exakt som Sten ska vara! Lyssnade pkå alla mina hjälper, men efter några språng i galoppen exploderade han totalt. Det är så underbart att se när de händer, all hans glädje bara for ut i luften! MEN vet ni vad? När jag sedan bad han sakta av ifrån siit ''glädjeutbrott'' lyssnade han direkt. Det var det mäktigaste jag varit med om på länge. Vi stod i säkert 30 sekunder och bara stirrade på varann.
Vi har kommit så otroligt långt nu och jag känner att tilliten kommer mer och mer för varje dag som går. Åh allt är bra.






Veckans hippsonöving

BAS/MEDEL

Supersmidig med serpentiner


Gör såhär:
A
Rid serpentinbågarna. Försök att få dem så jämna som möjligt. Glöm inte att du inte ska rida ut i hörnet när du påbörjat bågen. Rid i skritt och trav. Hästen ska vara rakriktad på rakt spår och böjd på böjt spår.

B
Rid seprentinbågarna. På toppen av varje båge, lägg in en volt på ungefär tio meter i diameter. Om du inte får till en bra volt, rid ett varv till. Rakrikta efter volten och ställ om inför nästa serpentinbåge. Skritt och trav.

 

C
Där du rakriktar gör du nu en övergång - rider du serpentinerna i trav, lägg till tre-sex skrittsteg. Kom fram i trav igen och gå över i nästa båge. Välj om du vill göra volter eller ej, du kan också göra volter i varannan båge.
D
När övergångarna fungerar, lägger till halt i stället. Från skritt och trav.
Innan du börjar jobba i galopp, arbeta i galopp på rakt spår i båda varven. Sedan rider du serpentinbågar i trav, fattar galopp innan du kommer in på böjningen i serpentinen, galopperar igenom en volt och går över till trav på serpentinbågen.
Efter sista bågen, bryt av vid A eller C på kortsidan och gå in i nya serpentinbågar. När du jobbar i galopp kan du göra bågar och volter större om det behövs.

Syfte:
Koordination mellan hjälperna, att hästen bjuder framåt, att ryttaren planerar vägarna. Ett bättre samarbete!

 


 

Svårighetsgrad:
Bas - medel.

 


 

Tänk på det här:
Förböj inte. Ha inte för bråttom - och glöm inte halvhalterna. Låt inte hästen rinna iväg. Halvhalter ska komma innan böjning, efter böjning, innan rakriktning. Före och efter varje nytt moment, helt enkelt.

 

Skiss A



Skiss B



Skiss C



Skiss D






plugg!

Plugg time nu då! :)
Skulle ha gått hem från skolan vid 13.00 idag då det är öppet hus på Fria gymnasieskolan i Haninge, men vi har mega lunch i 2timmar så jag gick hem nu istället så jag kan plugga till alla dessa prov och inlämningar!

Har endast 2 mappar kvar i skåpet nu! helt galet mycket att göra! XP

Lista
Måndag: Engelska förhör/prov
Tisdag:
Onsdag: idrottsprov
Torsdag: Matteprov, franska prov
Fredag: NO prov, hemkunskapsinlämning
Måndag: Engelska uppsats, svenska insändare

som ni ser har jag massor att göra! :P





Skulle kunna bli..

..en del av min framtida kür musik! Tänk om vi kommer så långt att vi får göra en kür, drömmar!♥

mycket!

Just nu har jag väääääldigt mycket prov och skolarbeten så bloggningen från min sida är inte så jättebra.. Men veckan efter veckan som kommer så är det ganska lugnt så då blir det mycket bloggande! :D

Celica 4-6/12

Celica har fått jobba ganska ordentligt under dagarna som gått!

Söndag 4/12
Markarbete med Matilda och tipi! Joggade igång henne, PIGG! Men lätt och väldigt känslig! :) Jobbade henne lite smått över en bom serie på 5bomma, i trav, längde avstånden till 'mellantrav'' och hon gjorde det jättebra! :) hade ävenn 1 fristående bom som låg i mitten av en 20m volt vid C, använde den som galoppbom, hon var fin! Red även förvänd och byten i språnget! :) Duktig men vääääldigt pigg! drog  iväg ett par gånger, vart kan man undra! Jo, ut på en diagonal och travöka!! :D:D Det bästa Celica vet!! XP min hest är helt normal! travade och galopperade av henne i låg form, fiiin! :)


Måndag 5/12
Dressyr i både ridhus och tältet! otroligt pigg! jättefin, jobbade henne lång och låg, fin, men väldigt pigg! även i galoppen jobbade jag henne lång och låg, fin, men ville gärna dra iväg och springa väldigt fort! :P Hann ta upp henne lite och leka med formen där, fin! :) Gjorde lite skolor med fokus på böjning och formen, tillslut blev de riktigt fina! :))
Sen kom ridskoleeleverna in och skulle bygga bana inför deras hopplektion, det var mina kompisar idag! haha jättekul var det! :) De byggde iaf upp ett litet 4cm räcke som jag hoppade några gånger, Celica tyckte det var fruktansvärt kul! haha tur att jag höll i mig lite extra annars hade jag nog smakat på ridhusbottnen! :P Självklart blev Celica superpigg och ville bara mellantrava heeeeela tiden! :P galna ponny! Så jag gick in i tältet och jobbade lite mer seiröst där, hon var lugnare och när jag var klar så fick jag trava av Tipi, hon var jätteduktig! :) sen skrittade jag och Matilda ut på varandras hästar :) allt gick jättebra! :)) hihi hoppas att det blir som jag, vill, det skulle bli asgrymt!! :D:D
Är nöjd med henne! vet inte riktigt vad jag har gjort med henne?! hon äter bara hälften av sin vanliga havreranson, men ändå är hon piggare än vanligt! Det måste vara vädret! :O XP


Tisdag 6/12
Dressyr i ridhuset, ganska låg i formen hela tiden, tog inte upp henne maximalt mer än någon kort stund! :)
Men hon var fin, inte fullt så galen som hon har vart tidigare i veckan vilket är skönt! ;) Red lite skolor och enkls byten, förvända 10m galoppvolter, lite mellantraver, uppridningar i galopp, 8m 8volter i trav, bakdelsvändningar. Fin! la ner henne lång och låg när hon verkligen gick som bäst, slappnade av fint och jag kunde reglera tempot med bara sätet, som det ska vara! :))
image description
Påväg till tävling, saknar det!!



Åh så grymt glad jag är!



L Y C K A

Det finns genvägar till lycka, hästar är en av de.


Mina absoluta favoriter Sten och KissMe

 

Att ha en häst är inte bara att ha en sak man kan träna, tävla och rida på. Det stärker hela själen och känslan att komma ut till stallet är som en frihet. Ialalfall för mig. Så svaret är verkligen Ja, mina hästar ger mig lycka. Mina hästar ger mig en kraft att orka. allt som har med hästarna och stallet att göra gör mig glad.

Är det så för er, när ni mår som sämst mår ni bättre av att få en puff på armen av er favorithäst/ponny?


 


Sommar och Vinter!

+ Det bästa med sommaren är att man kan rida i endast piké tröjor och mysa med hästarna ända in på småtimmarna då det alltid är ljust ute!
- Något som jag tycker är mindre bra är dock alla insekter! Myggor, flugor, bromsar och alla andra djur man måste hålla koll på och framförallt försöka undvika.

+ Det absolut bästa med vintern är att då snön har kommit blir det så ljust och underbart att rida ute. Man har precis gått igenom den jobbiga ''ler-perioden'' och då snön lägger sig över alla åkrar så är det som gjort att galoppera på.
- Det jobbigaste är nog halkan och då kylan kommer. Man kan alltid brodda och använda snösulor men det bildas alltid stora snöstyltor under. (då det är sån snö dvs.) Och att rida i minus 25 är inte så bekvämt för tårna!

Dagens aktivering - Sten!

Idag blev de lite vila för Stenen. Blev väldigt sent i stallet och hade bara ca 1 timme på mig att fixa alltihop. Rengjorde hans fötter och kollade igenom hela honom. LAde sedan på BoT Ryggpaden och tog en liten promenad på 10-15min! Får räcka för idag då han gått ordentligt alla andra dagar med longering och lite ridning då och då. Funderar på att rida imorgon, men ska verkligen känna efter om jag orkar först så att jag inte får ett ''återfall'' haha. Låter så roligt men men, måste tänka nu.

Ringde också en hovslagare som kommer på Torsdag, ska bli skönt att få det fixat. Idag mår jag superbra, och är väldigt glad av en liten speciell orsak! Ibland kommer allt bara med tiden, allt ska bli så grymt. Imorgon är det dags för skola för mig sedan stallet vid 15-tiden.
Såhär kan de se ut när Tinni vill leka lite med oss i stallet!

Respektera andras integritet, alla är olika.

Alla tycker olika. Jag, Emma Dahlberg tycker som jag gör. Min favorit blogg-kollega, Frisa Söderquist, tycker exakt som hon tycker. Och det är just det vi skriver i den här bloggen. Om vad vi tycker och hur vi tänker. Om våra ridpass och våra hästar. Men respekt är det som oftast saknas inom bloggvärlden, Att respektera varann och läsa vad andra gör utan att såga eller hacka ned på någon. Släng hellre in en liten positiv kommentar än något som bara är nedsågande. Kritik är ALLTID bra, men de är stor skillnad på kritik och bara elaka kommentarer..




Licens-dax!

Från och med idag klockan 10.00 kan man beställa 2012 års licenser till både häst/ponny och Ryttare på TDB! Och för alla som inte vet om de nya licenskraven så är det så att de ponnyer/hästar som ej har egen licens kommer att få betala en viss summa inför varje år. Istället för en fast summa som det varit tidigare! Så lite knepigare kommer det bli för de som inte hann med att fixa licens..
Längtar så mycket  efter tävlingsterminen 2012, den kommer nog starta ganska tidigt för mig & Sten runt slutet av Januari-Februari! OCh då för Årsta Runsten Sportryttare! Tanken är även att vi ska hinna med minst 2st starter i Dressyr, vilket jag ser fram emot! :D








Äntligen!

Inatt kom den första riktiga frosten, här hos mig iallafall! Så nu hoppas jag verkligen att detta håller i sig och att det fryser på nu så allt blir mycket enklare utan leran. Snart kommer nog snön med och det rullar in mot 3dje advent. Woho det blir bra nu!

Nog!!

Nu får ni fan ta och ge er med de elaka kommentarerna mot Emma framförallt!! Det leder ingenstans! so just stop it!

Grejen är den att har man en blogg får man ta kritik, anonyma kommentarer och bara spydiga ord. Det är lite så man vet att bloggen växer för folk vill kommentera så pass mycket att det inte vågar visa vilka de är. Man ska stå på sig och visa att man har rätt i sin sak och de är DET som alla vill se. Hur man löverlever och tacklar allt dåligt!
What soesnt kil you makes you stronger!


Guideon 4/12 - TÄVLING

Idag var det ju tävling på klubben, jag och Guideon var med trots att jag har vart sjuk hela veckan och har bara hunnit rida honom igår.. :P Men han var en pärla så jag är riktigt nöjd!! :D
LB:1, Maria Karlsson

Red fram väldig länge så han skulle vara lösgjord, vilket han var, mjuk och fin, PIGG och känslig! Men på banan blev han lite tjafsig i munnen, men hade vääldigt fin gång och kom i uppförsbacke! :)) Domarn tyckte att han var spänd.. Vilket han inte var på något sätt, hon tyckte oxå att han var tjafsig i munnen, vilket jag kan hålla med om! Men ändå så tyckte jag och väldigt många andra att jag blev nerdömd, 58,67 % eller liknanade decimaler.. :P Det kändes som ca. 62-64% vilket många andra höll med mig om! Men jag var så nöjd med själva ritten att jag ganska snabbt slutade tänka på den dåliga procenten! ;) Kommentar: Flott häst med potensial! Blir för dagen lite spänd och tjafsig i munnen. Lycka till!
LA:1 - DEBUT, Maria Karlsson

Jag la ner honom i en lägre form, tänkte mer på att han verkligen skulle hålla formen, inte bli tjafsig i munnen. Framridningen var katastrofal! Men jag tänkte bara att jag skulle ta mig igeom programmet :P
Väl på banan kändes han lite låg enligt mig, men stadig. vi kämpade oss igenom förvända galoppen och lyckades riktigt bra med både skänkelvikningarna och ryggningen!! :) Även mellantraverna och 10m volterna var bra! :)
Nöjd med debuten som jag trodde skulle vara en katastrof! :P
Procenten blev otroligt nog 62,20%, ledde, petades ner väldigt fort till 2:a, Lovisa med Compis och Izza med Tinka var kvar så både jag och mamma tänkte att någon av dem kommer GARANTERAT putta ner mig! :P Så vi tog in honom, klockan var mycket, han hadfe inte ätit någon lunch ännu, såå vi tog av grejorna och sen fick han äta. Jag skulle gå och kolla på resultaten och då säger Matilda, Grattis du kom 2:a! Hämta hästen, det är prisutdelning nu!! Jag blev såååååå glad!! :D:D 
Det blev prisutdelning till fots ist :P
Kom altså 2:a på 62,20% i vår debut i LA, andra tävlingen tillsammans, 3:de starten tillsammans! Sååå stolt över honom!:D:D
Så! nu vet ni hur vi ser ut oxå! ;)

Alla borde ägna en sekund..

Åt att tänka hur bra ni har det som kan vakna varje dag och må som ni gör.Ni vet inte hur många som vaknar varje morgon och inte vill något annat än bara försvinna. Ruskigt stark kille. Tack för videon du fick mig just att inse hur bra jag mår och hur bra jag har det. Tack.

Duktiga pollar!

Båda pollarna var superduktiga idag! :D är så stolt!! :)

Mer info kommer senare! ;)

/Frida


Söndag!

Lycka till idag Frida, rid så det ryker och visa att du är bäst!
Godmorgon från mig!
Kom hem runt 5-tiden imorse så nmu har jag både sovit och ätit mig pigg. Måste säga att jag hade en superlyckad kväll! Runt 16-tiden ska jag och Pappa röra oss ned mot stallet och fixa med Sten. Idag står longering i ridhuset på schemat, Utan inspänningar alltså bara lite lugnt.

Håruppsättningsdags

Nu fixar Lovisa mitt hår, jag har gjort hennes alldeles nyss, är faktiskt nöjd med det! :)

/Frida


God morgon!

Dags att gå upp! Nu är det bara hoppas att han sköter sig så bra som möjligt så gör jag mitt bästa jag med!! :)

Uppdaterar er ikväll då jag endast har 5 ekipage och 1 prisutdelning mellan klasserna! :/

Vi ses!

/Frida


Tävlingsförberedelser till Guideon

Det blev inte så mycket till förberedelser då tävlingen är på klubben och jag startar inte förrens typ 12- 12.30 så jag har ju lång tid på mig! :)
Men jag började, genomförde och avslutade det stora projektet att borsta igeom Guideons svans!!! Jag förstår många av er inte riktigt förstår. men jag kan bara säga att hans svans är otroligt tjock, jätte tovig, helt nerbajsad, spälpar nästan i marken och full med spån... Så det tog ett tag, men med en lång schamponering och maaaassor med pälsglans samt en riktigt bra man/svans borste så gick det tillslut! Men när man säger att man ska göra det till en kompis i stallet får man alltid ett: lycka till, det lär ta ett tag! eller: ojj! det hade jag aldrig gjort! (liknande) Så det är en stor uppgift!
Menn jag lyckades med det och sen så flätade jag den hårt och vek upp den så att han såg ut som en ardenner eller en fyrspanns häst osv. så nu måste den vara fin till imorn! :P
Niki hade pustat sadel och träns så det ''slapp'' jag göra. ;)
Så nu får vi bara hoppas på att han är så fin som bara möjligt imorgon!! :D
image description

Celica 3/12


Idag stog longering på schemat! eller det blev så när det var storm ute och det bara var jag och en annan tjej kvar i hela anläggningen och jag jag var sjukt trött efter Guideons pass! :P
Men hon var jättefin!
trampade på bra i alla tre gångarerna, i galoppen dorg hon iväg och bockade hej vilt nån gång dock.. hehe hon drog upp världen gropar i underlaget :P
cirka 30min var vi ute totalt ;)

såhär bor ''mina'' pollar, Guideon närmast och Celica längst mot fönstret! :)

Ny stalljacka!

Här om dagen sprang jag in i ett centrum ochköpte en ny varm dunjacka att ha i stallet! MArinblå med avtagbar luva, bra dubbel fodring vid ärmarna och extremt varm. Den är från en helt vanlig butik vilket jag tycker funkar lika bra som en riktig '' ridjacka'', Jag fick den för ett PANG pris med!
Marinblå Dunjacka Identity - Cubus 299:-

Fullspäckad kväll!

Nu sk jag röra mig hem till Johan i mälarhöjden på lite Jul-Fika med hans familj och lite släktingar.. Efter det ska jag träffa Hanna och under kvällen rör vi oss hem till Ida. Fullspäckad dag alltså! Är så kul att vara tillbaka! :) Ha en trevlig Lördagskväll och Eftermiddag, för det ska jag ha.

Ridning lördag - Sten


Sten lördag

Idag red vi med sadel! Jobbade massor i skritten och han är så positiv till allt. Travade i ca 10 minuter men de räckte för att jag ville få ut set jag ville. Stadig form i båda varven och jobba lugnt men svara för skänkeln på en 15-meters volt! Kameran var med så idag får ni bilder!

 


Kommentar

Fick en kommentar att Sten inte blivit riden på 2 månader och det är självklart fel, menar att JAG inte fått rida honom på 2 månader! Hade Medryttare som red honom ordentligt tills dagen jag flyttade honom till hammersta. Men det jag vill framföra är att JAG inte ridit honom på 2 månader och vi som ekipage har varit frånvarande i 2månader!

 

Sen måste jag bara säga att sånna här kommentarer är onödiga att skriva anonyma för vi ser em det är på IP-nummret. Stå för vad ni tycker så kan man få ett mycket bättre och trevligare svar tillbaka!:)

 

 


bloggar

Japp! Nu är det dags att jag visar er vilka bloggar jag läser dagligen;

Först och främst!: www.tlop.se
www.liinadolk.blogg.se
www.isalilly.blogg.se
www.teamsl.se
www.ponilovers.blogg.se
www.tequilajulia.blogg.se
www.dressyrponny.blogg.se
Dessa bloggar läser jag ju vanligtvis varje dag, de två översta läser jag mellan 2-4gånger per dag! riktigt bra bloggar!! :D

Har du en blogg?? skicka en kommentar med en länk till just din blogg så kikar jag in och lämnar en och en annan kommentar! :))



Guideon 2/12

Hej allihop! Jag hann inte skriva om Guideon igår så jag gör det nu! ;)
Man kan väl säga det såhär! 

Niki ringde mig vid ett och när hon hörde min röst så sa hon bara; och du tänkte tävla på Söndag?!?!?! haha ja svarade jag. Niki: hmm men du kan väl inte rida idag? Jag vet inte riktigt, det var tänkt så men jag vet inte riktigt, det beror på hur jag mår senare ikväll när jag ska till stallet.. svarade jag. Niki: Men Frida! med den rösten så vill jag nästan inte att du ska rida idag, du borde spara krafterna till på söndag! Jag kan rida honom idag, så får su vila upp dig ordentligt! :P Jag kände inte att jag hade något val så jag svarade bara; Okej Niki, vi gör så då! :)
Så Niki red honom idag istället!
Men imorgon då ska jag fan rida honom!! :D


Sometimes it's ok not to be ok.

 

 

 

Move on. It's just a chapter in the past. But don't close the book. Just turn the page.



Svar - Emmas frånvaro..

mikkis om Stens pass idag - SUPRISE!:
Emma hur kommer det sig tt du inte har ridit sen dess :O

02 December, 18:36
mikkis om Emma svarar:
Vad är det för sjukdom du fått :O
IP:
01 December, 23:2
¨
Svar:
Detta är två av alla kommentarer vi fått ang att jag skrev att de tvar första ridturen på 2 månader och lite om min sjukdom. Jag har legat hemma med körtelfeber vilket är en sjukdom som bryter ned kroppen. Första 3 veckorna kunde jag inte äta, droppade 5 kg. 2 veckor efter det vände allt och jag började må bättre men orken låg på noll. Nu 6 veckor efter det hela har jag börjat gå i skolan 2 dagar i veckan och är i stallet varje dag. Dock så longerar jag bara då jag egentligen inte ska rida ordenrligt eller utsätta kroppen aktivt på ett bra tag. Killme orkar inte. Tårarna börjar falla när jag pratar om det. 2 månader utan ridning, stackars lilla Stene. Men vi är på väg tillbaka, bättre än någonsin.

Guideon 3/12

Idag så orkade jag mig faktiskt ta en liten ridtur på han!
Niki värmde upp lite, sen fick jag rida honom. Det gick väl inte så bra enligt mig, men Niki tyckte att det gick jättebra så vi hade lite delade åskiter om det :P
Jobbade honom lång och låg så gott det gick och sen tog jag upp honom, han var ganska stark och la sig gärna i handen och vilade.. Så det fick jag kämpa lite med, sen blev han gärna lite seg och lyssnade inte riktigt på skänkeln, så i högergaloppen bara körde han upp huvudet och först drog och sen typ stanna, jag fick då drämma till honom på rumpan och då for han iväg lite kickade till, men då släppte han och blev fin! Så jag lärde mig verkligen att jag måste visa vem som bestämmer och korrigera honom mer än vad jag gör! 
Red oxå igenom lite programdelar och han kändes sådär... :/
dålig bild sen i tisdags
haha charmig!

Celica 2/12

Halloj! Ursäkta  den dåliga uppdateringen från min sida, men jag har mest fokuserat på att försöka vila ut mig och piggna till lite. Men det blev ju ändå... mer om det seeenare! ;)

I alla fall så fick ju min syster Maja rida Celica idag på hennes lektion. Haha Celica var jättepigg! Men systeryster fixade det bra! hehe Maja gillar ju när det går fort och vill nästan alltid att det ska gå fortare när det redan går för fort, så jag satt typ och proo:ade medan Maja typ gasade... haha!
Men de gjorde en jätterolig övning som jag tänker använda på både C och G! :D De skulle vända upp vi A och rida skänkelvikning till kvartslinjen och sedan rida rakt fram några steg och sedan skänkelvikning ut till spåret. Det är en bra övning som Maja fick kämpa lite med då Cezzi är så otroligt känslig och nästan kastar sig mot väggen när man bara nuddar henne med skänkeln! :P
Jag tyckte att både Celica och Maja skötte sig väldigt bra! :)


image description
Maja och Celica i somras





Stens pass idag - SUPRISE!

Idag satt jag upp på Sten. Var så jäkla trött på att longera och promenera så slängde på tränset och hoppade upp barbacka. Första gången jag sitter upp på honom sen den 7de Oktober, känslan var grym. Skrittade och jobbade på volten ett tag. Han gick faktiskt i förvånadsvärd fin form igenom hela passet och lyssnade perfekt på igångsättningar och avsaktningar. Känslan är på topp.

Inför 2012

Något jag ser så himla positivt framåt mot är år 2012. Fast inte bara år 2012 utan också hela december månaden och min come back i ridningen. Det ska bli så extremt kul att få chansen att träna upp både mig och Sten till det optimala och verkligen kämpa. Kolla ut massor med bra bom-övningar för att träna på kordination, smidighet och viljan att förbättras. Ut i skogen och på åkrarna i vinter för att bygga styrka och uthålighet. Trimma dressyr i ridhuset men även ute på fria platser med störningsmoment runt omkring då vi får chansen att sätta diciplinen på plats och vägarna mellan hindren. Inom hoppningen har jag och pappa planerat en hel del massa roligheter, Ta hit privata egna tränare, åka iväg på träningsläger för den tränare jag känner bäst men framförallt utvecklas men fortfarande tycka att det är lika kul som alltid. Mysiga barbackaturer ut i skogen och klättring i backar för att bygga upp förtroendet men framförallt för att tänka på välmåendet.

Jag längtar SÅ mycket. Det här kommer bli som en nystart för oss. Det är nu när man inte har chansen att rida som man märker hur mycket man saknar det. Inte bara ridningen utan också att vara i stallet, känna gemenskapen och bara ha det underbart med de man älskar.


You don't know what you got til' you missing it a lot.



Lång dag!

Idag är det en grymt lång dag för att vara mig, och för att legat hemma ett bra tag! Nu först har jag skola till runt 12 sen efter det rullar jag bed till Stene. Ikväll blir de bio med mina 2 bästa, Emelie och Johan! Funderar på att se in time runt 21 på sergel.. Men vi får se! Idag har jag på mig svarta jeans linne från Tommy hilfiger och min mysiga mocka jacka! Lite outfit i bloggen men men.

 


planer....!

Japp! här planeras det för fullt!! Bra saker såklart! ;))

Så förvänta er något stort! för det kommer garanterat att hända något här på bloggen!! ;D


Bogveck

Nästa prioritet att köpa till Sten är ett regn eller vintertäcke med BOGVECK! Sten är nämligen en sån som alltid får skav fram på bogarna under täckesperioderna. Har provat det mesta som sånt svart bogskydd, pälsglans och att ha täcke under. Men just nu har vi endast Amigo-Täcken och de får han bara skav av. Så ska se om ett täcke med bogveck funkar! :)







Något alla borde göra, NU!

Gå in och rösta på Roffe inför Jerringpriset, de absolut största inom sportvärlden.
Ridsporten ska UPP!

https://response.questback.com/sr/jerringpriset2011/

Jag har ju som sagt Celica uppstallad på Vansta Gård, i samma byggnad och anläggning ligger ju Sorunda Ridklubb. Där har jag ridit i typ 8år, men jag slutade ett halvår efter att jag hade köpt Celica. Jag gav den platsen till min lillesyster Maja istället ;)

I alla fall så har några av tjejorna där bloggar, och de har fått önskemål om att skriva ner deras favorit ekipage i privatstallet, och jag står med i allas favoriter :') ♥ Jag tänkte visa upp vad de har skrivit och länka bloggarna, så här kommer de!



Frida - Celica
Det här är ett dressyrekipge som nu tar placeringar upp till lap1, inte illa!
Frida är mycket noggrann och har god hästhållning.
Det är roligt att se en ponny i dem klasserna till vardags!


www.sariih.blogg.se/ridblogg

Sara hade även ett till önskemål, att skriva ut ett storhäst ekipage och ett ponny ekipage:

Privatponny
Frida söderqvist - celica

Tränar och tävlar flitit. Vet vad hon vill och hur hon ska komma dit.
Har som sagt god hästhållning. Har en god sits och tänker rätt i sin ridning.
Roligt att se så pass unga ryttare vara så drivande.


Men ett ekipage som jag verkligen tycker om de e Frida Söderqvist o Celica.
Älskar verkligen hennes sätt att rida, hon o Celica e som gjorda för varandra.
Dom har många rosetter tillsammans (hon rider dressyr)


www.lovelina.bloggplatsen.se 

Även lina fick ett till önskemål...

Frida Söderqvist - Celica
Frida är verkligen en enormt duktig ryttare.
hon använder alla hjälperna på rätt sätt. hon är en bra förebild för dressyrryttare.
de e roligt att se henne rida Celica för hon får de att se så enkelt ut.



Det var även 2-3 styckna till men dem vägrar min dator att kopiera! :@ Så det kanske kommer någon annan dag.. :P



Celica 1/12

Jag mådde sämre och sämre under hela dan idag, så det blev tyvärr inget stall för mig idag heller :(
Men mamma och pappa tog hand om min lilla skrutt! De gick med henne i nästan 1 timme och Celica skötte sig väldigt bra trots att det var rena rama stormen ute! :))
Sommarbild på min älskling!! :D

Promenad för ett tag sedan! :)





En glädjespridare, En lyckobringare, En bästa vän

Här har ni den lilla krabaten som gör mina dagar hemma just nu när jag inte orkar så mycket mer. Tinni eller Tinn som hon heter kom till oss när hon var 8 veckor och hon är nu 12 veckor gammal. Alltså har vi haft henne i 4 veckor och det är under dessa veckor som jag börjat bli bättre. Nu mår jag så pass bra att jag orkar åka till Sten varje dag samt vara i skolan 2 dagar i veckan! Får se hur jag gör med skolan efter denna termin, men just nu går jag Tisdagar ( Matematik C ) och Fredagar ( Svenska B ). Man har ju hört What doesnt kill you makes you stronger ett antal gånger och nu fan har jag bevisat det!

Super Sten provar BoT

 

Sitter just nu i bilen på väg hem från stallet. Idag logerades Sten med inspänningar och för första gången använde jag longerspö med! Kom åt honom mycket enklare nu och allt gick super!





Sten fick även prova sin back on track ryggpadd idag och jag måste komma ihåg att ringa hovslagaren!

 


Ska du ta mitt ex? Ja men här kan du ta resterna av min macka medan du är på g!

Godmorgon förressten!

 


RSS 2.0