Veckans hippsonöving

BAS/MEDEL

Supersmidig med serpentiner


Gör såhär:
A
Rid serpentinbågarna. Försök att få dem så jämna som möjligt. Glöm inte att du inte ska rida ut i hörnet när du påbörjat bågen. Rid i skritt och trav. Hästen ska vara rakriktad på rakt spår och böjd på böjt spår.

B
Rid seprentinbågarna. På toppen av varje båge, lägg in en volt på ungefär tio meter i diameter. Om du inte får till en bra volt, rid ett varv till. Rakrikta efter volten och ställ om inför nästa serpentinbåge. Skritt och trav.

 

C
Där du rakriktar gör du nu en övergång - rider du serpentinerna i trav, lägg till tre-sex skrittsteg. Kom fram i trav igen och gå över i nästa båge. Välj om du vill göra volter eller ej, du kan också göra volter i varannan båge.
D
När övergångarna fungerar, lägger till halt i stället. Från skritt och trav.
Innan du börjar jobba i galopp, arbeta i galopp på rakt spår i båda varven. Sedan rider du serpentinbågar i trav, fattar galopp innan du kommer in på böjningen i serpentinen, galopperar igenom en volt och går över till trav på serpentinbågen.
Efter sista bågen, bryt av vid A eller C på kortsidan och gå in i nya serpentinbågar. När du jobbar i galopp kan du göra bågar och volter större om det behövs.

Syfte:
Koordination mellan hjälperna, att hästen bjuder framåt, att ryttaren planerar vägarna. Ett bättre samarbete!

 


 

Svårighetsgrad:
Bas - medel.

 


 

Tänk på det här:
Förböj inte. Ha inte för bråttom - och glöm inte halvhalterna. Låt inte hästen rinna iväg. Halvhalter ska komma innan böjning, efter böjning, innan rakriktning. Före och efter varje nytt moment, helt enkelt.

 

Skiss A



Skiss B



Skiss C



Skiss D






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0